folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zamanda Yolculuğun İmkansız Olduğu Kanıtladı

Zamanda Yolculuğun İmkansız Olduğu Kanıtladı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

anubisx bunu yazdı:
    -----------------------------

aliyk bunu yazdı:

Bir teoriyi bilimsel olarak çürütmek için bilimin kendisi bilinçsizce kullanılıyor

Hz Zülkarneyn bahsini okuyup yorumlar iseniz (kur-an'da geçer) wormhole ile (kurtçuk delikleri) boyutlar arası yolculuk yapıp

yecüc ve mecüc kavmini şira yıldızında bir settin ardına (sirius) hapsettiği bahsedilir Zülkarneyn manası ise "iki zamanın sahibi"

hocam ramazanın süpriz yumurtası mısın ?..

Sen nesin peki

o nasıl tepki ?

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

mustaphachan bunu yazdı:

kaynak verebilir misin hocam? türk yada yabancı bilim dergisi, haberi, makalesi filan varsa..

türkçe haberi yayınlayan site : http://www.biltag.org/bilim-ve-teknik/zamanda-yolculuk-hayali-suya-dustu.html

ingilizce araştırma grubunun blog olarak haberi aktardığı site : http://www.yousaytoo.com/time-travel-is-impossible-by-du-shengwang/929130

resmi olarak bu tezin kanıtlarıyla açıklandığı araştırma içinde ABD hakemli bilimsel dergi Physical Review Letters'in son sayısını ( temmuz ) inceleyebilirsin

türkçe habere hiç bakmadım bile hocam. yabancı haber ve bloglarda okuduğum kadarıyla millet bu hong konglu grupla dalga geçmiş.

"Weird that this is coming out of Hong Kong not to long after China banned TV shows and movies that use time travel in their plot.  What is This Chinese war on time travel all about?  I also don't see how this "proves" time travel is impossible.  For all we know time travel could have nothing to do with the speed of light."

"The Chinese government would use misinformation!?  Never!  So, China is working on time travel while telling the rest of the world.  "Don't worry guys... we looked into it and it's impossible"."

"Are you sure you aren't referring to the studies where the shape of the photon makes it appear to go faster than a regular photon?  As in, the part of the photon that is being measured has been shifted so that it is registered before the regular photon, but isn't actually moving faster than the regular photon, just being noticed first?  If not, please link to any article or study that claims to have made photons travel faster than the speed of light."

daha nice fizik forum ve blogunda aşağılanarak dalga geçilmiş bi haber. ayrıca PRL'de de bulamadım haberi. google'dan da arattım site içeriğinden de çıkmadı sonuç hocam :/ varsa onun da linkini alabilir miyim.

:)

o olayı biliyorum hocam o adamla dalga geçilmesinin sebebi daha önce ortaya teori atması fakat kanıtlayamaması :)

şimdi hakemli dergi tarafından kabul edilmiş tezi ve yayınlanmış.

hocam derginin son sayısına ulaşamıyorum ama senin için araştırıcam bi haftaya kadar elime düşer sana ulaştırırım her şekilde aklımdasın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

anubisx bunu yazdı:

aliyk bunu yazdı:

Bir teoriyi bilimsel olarak çürütmek için bilimin kendisi bilinçsizce kullanılıyor

Hz Zülkarneyn bahsini okuyup yorumlar iseniz (kur-an'da geçer) wormhole ile (kurtçuk delikleri) boyutlar arası yolculuk yapıp

yecüc ve mecüc kavmini şira yıldızında bir settin ardına (sirius) hapsettiği bahsedilir Zülkarneyn manası ise "iki zamanın sahibi"

hocam ramazanın süpriz yumurtası mısın ?..

Sen nesin peki

o nasıl tepki ?

Özür dilerim, hakaret etmek istemedim.  Demek istediğim şu : 

Alanında herşeyi neredeyse sökmüş insanlar var. Yıllarını veriyorlar, dile kolay. Matematikçisinden, fizikçisine, mühendisinden en çılgın adamına kadar. Her biri kendi disiplininde ortaya birşeyler koymaya çalışıyor yıllarca. Ortaya bir araştırma sonucu koyuyorlar kabul edersin ki Türkiye' de bilgisayarının başında bunun muhabbetini yapıyorsun şu anda, ve sen diyorsun ki "Yecüc ve mecüc kavmini şira yıldızında bir settin ardına hapsettiğinden bahsediliyor." .  Hocam k.bakma da yazmadan önce bilinçsizce yapılanın ne olduğunu birdaha içten sorgula ..

http://yigitdemirag.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

o olayı biliyorum hocam o adamla dalga geçilmesinin sebebi daha önce ortaya teori atması fakat kanıtlayamaması :)

hocam derginin son sayısına ulaşamıyorum ama senin için araştırıcam bi haftaya kadar elime düşer sana ulaştırırım her şekilde aklımdasın.

eyvallah hocam çok iyi olur :) bilim teknoloji forumunda gerektiği gibi allahı, kitabı, dini karıştırmadan bi muhabbet dönebiliyor en azından buna tanıklık ediyorum.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    nolanded bunu yazdı:

olm zaman yolculuğu zaten imkansız,

düşünsenize zamanda geriye gidiyorsunuz ve babanızı daha annenizle evlenmeden öldürüyorsunuz, sonuç ne olacak? :)

hocam stephen hawking bir belgeselde.zamanda geri gidilemez ama ileri gidilebilir demişti.diğer bir olasılık ise paralel evrenler olması.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

eyvallah hocam çok iyi olur :) bilim teknoloji forumunda gerektiği gibi allahı, kitabı, dini karıştırmadan bi muhabbet dönebiliyor en azından buna tanıklık ediyorum.

hocam millet artık öyle bi hal almış ki bilii ve dini birbirinden ayırarak taraflara çekilip birbirini kötüleyecek hale gelmiş ve dediklerini inatla kabul etmeyecek hale gelmiş durumda. bu çok üzücü.

mesela sana bi örnek veriyim belki biliyorsundur. nükleer enerjinin ilk adımlarında nano teknolojinin adımları müslüman bilim adamı tarafından ayet ve surelerden yola çıkarak daha sonra bunu bilime uygun deneylerle açığa çıkartarak adımı atılmış ve sonra bilim tarafından geliştirilmiştir.

tabi müslümanlığın adı fazla geçmez bu konuda her şekilde ört bas edilmiştir..

ama dediğim gibi bilim her ihtimali değerlendirmek göz önünde bulundurmak zorundadır. bu dinlerde olur metafizik de olur bilimsel teorilerde olur.. maksat gerçek sonuca ulaşmaksa şu bu deilerek göz ardı edilen herşey bilim için bi kayıptır.

ama gerek yobazlık gerek fazla tutuculuk gerekse göz ardı etmeler yüzünden hem bu durumda takım tutar gibi insanlar ayrılıyor hemde mutlak sonuca ulaşılamıyor..

bilim,din,mitoloji,tarih bunların hepsinin bir bütün olduğunu çoğu kişi göremiyor ne yazıkki..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

anubisx bunu yazdı:

Alanında herşeyi neredeyse sökmüş insanlar var. Yıllarını veriyorlar, dile kolay. Matematikçisinden, fizikçisine, mühendisinden en çılgın adamına kadar. Her biri kendi disiplininde ortaya birşeyler koymaya çalışıyor yıllarca. Ortaya bir araştırma sonucu koyuyorlar kabul edersin ki Türkiye' de bilgisayarının başında bunun muhabbetini yapıyorsun şu anda, ve sen diyorsun ki "Yecüc ve mecüc kavmini şira yıldızında bir settin ardına hapsettiğinden bahsediliyor." .  Hocam k.bakma da yazmadan önce bilinçsizce yapılanın ne olduğunu birdaha içten sorgula ..

Kardeşim senin o bilim adamında derki "Atan maymun,şempanze" sonrada çıkar öbür bilim adamı "pardon" der

Biri der ilk hayatın başlangıcı "uzaydan gelen aminoasittir" yok diğeri der "halihazırda varolan sudaki hücrelerin tesadüfen bir araya gelip ilk prototip canlıyı oluşturması"

Ee bunlarda Bilim, demekki bilim her an kendini aşıp,kendi teorisini yine kendisi çürütüyor

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

mustaphachan bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

hocam millet artık öyle bi hal almış ki bilii ve dini birbirinden ayırarak taraflara çekilip birbirini kötüleyecek hale gelmiş ve dediklerini inatla kabul etmeyecek hale gelmiş durumda. bu çok üzücü.

mesela sana bi örnek veriyim belki biliyorsundur. nükleer enerjinin ilk adımlarında nano teknolojinin adımları müslüman bilim adamı tarafından ayet ve surelerden yola çıkarak daha sonra bunu bilime uygun deneylerle açığa çıkartarak adımı atılmış ve sonra bilim tarafından geliştirilmiştir.

tabi müslümanlığın adı fazla geçmez bu konuda her şekilde ört bas edilmiştir..

ama dediğim gibi bilim her ihtimali değerlendirmek göz önünde bulundurmak zorundadır. bu dinlerde olur metafizik de olur bilimsel teorilerde olur.. maksat gerçek sonuca ulaşmaksa şu bu deilerek göz ardı edilen herşey bilim için bi kayıptır.

ama gerek yobazlık gerek fazla tutuculuk gerekse göz ardı etmeler yüzünden hem bu durumda takım tutar gibi insanlar ayrılıyor hemde mutlak sonuca ulaşılamıyor..

bilim,din,mitoloji,tarih bunların hepsinin bir bütün olduğunu çoğu kişi göremiyor ne yazıkki..

araştırma kısmına lafım yok hocam. ister kutsal kitaptan ister krem peynirden ilham al hiç önemli değil :) ortaya koyduğuna bakarım ben.. benim bahsettiğim yorumlamalar ve değerlendirmeler. bir sürü türk haber sitesinde baktım bu yazıya kaynak için. adamların yazdıkları olsa kuranda geçerdi. geriyi ileriyi bilemem ama gideceğimiz yer allahın huzuru bundan kaçmak boşa vs vs vs. bu forumda bile stephen hawking ateist diye hastalığı ile dalga geçen, daha da ileriye gidip kim bu mk. gerizekalısı diyen oldu :) bahsettiğim mevzu bu.. elinden bi bok gelmeyen klavye delikanlıları artık başımıza klavye bilim adamları kesiliyor. sorsan bu adamlara foton nedir? işlevi nedir? normaldeki hızı nedir? ışınlanma için gerekli olan hızı nedir? diye verebilecek cevapları yok..

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

anubisx bunu yazdı:

Kardeşim senin o bilim adamında derki "Atan maymun,şempanze" sonrada çıkar öbür bilim adamı "pardon" der

Biri der ilk hayatın başlangıcı "uzaydan gelen aminoasittir" yok diğeri der "halihazırda varolan sudaki hücrelerin tesadüfen bir araya gelip ilk prototip canlıyı oluşturması"

Ee bunlarda Bilim, demekki bilim her an kendini aşıp,kendi teorisini yine kendisi çürütüyor

eline diken batsa da prostat olsan da koşa koşa gittiğin yine o bilim. şu an bu yorumu okumanı sağlayan da bilim. bence bilime sövmeden kendi tutarlılığını gözden geçir. bilimi daha doğrusu evrimi hala daha inatla atan maymun, şempanze diye yorumluyorsun hoca. bilim başlığı altına girip yorum yapma mümkünse. zira gereksizsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

anubisx bunu yazdı:

hocam şuana kadar yapılan araştırmaların sonucunda varılan sonuçlar, şuanda elimizde olan bilgiyi gösteriyor. Bilim de  doğal olarak bu bilgileri sentezleyip analizini buna göre yapıyor. Ancak zaman ilerledikçe alınan bilginin artması ve buna göre de analizlerin yanlışlarını düzelterek ve gelişerek ilerlemesi son derece normal. Bu bilimin evrimi, herşeyde olduğu gibi, aynen olması gerektiği gibi işliyor. Bilim kendisini çürüttü demek, bir yana dursun, bilimin o anda daha gelişmiş bir hale geldiğini gösteriyor. Demek istediklerimden birinci olarak; bunda herhangi bir bilinçsiz durum söz konusu değil, aksine söylediğim gibi kesinlikle olumlu ve gelişme yönünde kararlı bir tutum.

Bir diğer söylemek istediğim şey ise, daha farklı. Kutsal kitabın yorumlanmasıyla ilgili, yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, bilimin her türlü bilgiyi kullanması gerektiğinden. Katılıyorum. Benim görüşüme göre bilim gerçekten hızla ilerlemesine rağmen belli şeyler için yeterince gelişmiş değil ve zaman gerekli. Bu yüzden her türlü bilgiyi hesaba katması lazım. Ama bu demek değildir  kutsal kitaplarda yazan bilgileri önyargısız bir şekilde kabul etmediği için bilim saçmalıyor.. Sorgulamak ve araştırmak bilimin temelinde var. Okuduğu tek bir kitabı yorumlayarak sonuçları çıkarmak, takdir edersin ki biraz yanlış..

http://yigitdemirag.com
Toplam Hit: 6253 Toplam Mesaj: 46