Zayıflamak İçin Koşu Gerekli Mi?
-
yazdığım yazıyı okudum aklıma bu geldi, baya baştan savma yazmışım. :)
-
-
115kilodan 80kgye sadece koşarak ve düzenli dengeli beslenerek 5-6 ay gibi bir sürede indim.
koşu zevklidir, stresi alır, tüm kasları çalıştırır, kas yaptırmaz(koşmamdaki temel sebep spor yaparken kas kütlemi arttırmak istemememdi), verdiğin kilolarıda kolay koay geri almazsın...
3 yılın sonunda koşuyu bırakmam düzensiz ve dengesiz beslenmem sonucunda yeniden 110kg oldum. Şimdi yeniden koşmayı planlıyorum koşmak candır...
-
179 boy 113 kg dım.Askerden geldim 94 oldum.
Acemilikte 1 kere koştum 1-2 kere hopladık zıpladık falan.Sonra usta birliğine geçtim ne koşu ne spor ne eğitim vardı.Sadece stress vardı.Fiziksel hiç bişey yapmadım doğru dürüst.Bence koşu bir kriter değil
-
evet
-
Hocam ben bi zamanlar şöyle birşey yapmıştım gayet keyifli gayette güzel haftada 3-4 kilo verdim :D
Öncelikle sabah 5:30 da kalktım gittim elimi yüzümü temizce yıkadım eşortmanlarımı giydim gayet rahat olmak şart
6:00 da yürüyüşe çıktım bol temiz hava sessiz bir istanbul acayip rahatlatıcı geldi sonra fırından yeni çıkan poğaçalarımı aldım güzel güzel çay eşliğinde yiyip
kahvaltımı yaptım.
Ondan sonra bizim burda bi halı saha var millet koşu yapıyor bir saat boyunca tempolu yürüyüşümü yaptım.
En son olarak ılık su ile duşumu aldıktan sonra güzelce bir uyku çektim işte bu kadar :D tavsiye ederim
-
koşmak gerçekten de insanlar için her anlamda zararlı bir aktivite.
biz evrenin en güçlü ve zeki avcılarıyız sessizce ilerlemek ve düşünmek için tasarlanmışız koşmaktan daha çok.
dizlerin zarar görmesinin yanı sıra, kalbin hızlı kan pompalaması bile hızlı ölmenize sebebiyet verir. yüksek tansiyonlu hastalarda oldugu gibi.
ama hafif tempoda koşmanın hiçbir sakıncasını görmüyorum ben. vucudu formda tutan, ağır aletlerle çalışmadan önce ısıtan birşey.
ben bisiklete daha fazla karşıyım yalnız. prostat olursunuz amk siktiredin :) -
İp atla ben 30 kilo verdikten sonra ip'e başladım şu an daha hızlı kilo veriyorum.
http://www.tahribat.com/Forum-Ip-Atlamak-159278/
Ayrıca koşu bandı sakat bir şey zaten, birde koşu kondisyon yapar ciğer açar falan ama hızlı yürüyüşte daha çok kilo verirsin, ben her yere hızlı yürüyüş yaparak gitmeye başladım, birde 6'dan sonra yemiyorum.
100 kilonun altına düşmeme 1-2 kilo kaldı, ben koşuya başlayacağım ama yine ip atlamak hızlı yürüyüş yapmak onlarada devam edeceğim ben koşuya ciğer açmak için başlamak istiyorum yazın dalma planlarım varda serbest dalış sadece onun için koşu istiyorum.
Onun haricinde bisiklet yap ama bu spor salonlarında olanlardan :))
İp atla, yağsız ye, hızlı yürüyüş yap güme gider kilo falan kalmaz aradada basket oyna. -
hızlı zayıflamak istiyorsan kick boks antremanlaraına git, hem dövüşmeyi öğrenirsin, hemde fit olursun yanlışmıyım beyler
-
Dostum 1.78 boy 104 kilodum şuanda 89 kiloyum ikibuçuk üç ayda 15 kilo verdim düzenli olarak her akşam beş ile yedi kilometre tempolu yürüdüm kolayı şekeri hamur işini bıraktım fastfood filan direk sildim hayatımdan şuanda okadar rahatımki anlatamam. Tavsiyem vucudu yormadan tempolu yürümen ve yemeklerini dengelemen gerisi geliyor.