Zeka Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bazen bu soruyu sizde kendinize soruyordursunuz.

Acaba ne kadar zekiyim ?

Zeki miyim ?

Zeka Gerçekten Ne demek ?

Einstein zekiydi çünkü herkesten farklı düşündü. Çoğunun göremediğini gördü. Çeşitli ispatları yaptı bir pusuladan etkilendi daha çocuk yaşında oysa biz kapıda top oynarken.

Bazılarıda zekayı hazır cevap verebilmek espri yeteneği diyor mesela cem yılmaz zeki denir.

Gerçekten çok subjektif bir kavram.

Genelde zeka kavramı sınavlarda ortaya atılır. Eğer ilk 100 e girmen gerekiyorsa zeki olman gerekir(miş) Ben buna şiddetle karşı çıkıyorum. Bir insan düzenli dersini yapsa her şeyi çalışsa tekrar etse sınavda her şeyi zaten yapamaz mı ? Niyeyse yapamaz mış. Sanki olimpiyat sorusu soruyorlar. 

Zeki bir öğrenciye bir örnek: ÖSS Sözel-2 birincisi Galatasaray Lisesi öğrencisi Yiğit Cem Öztürk, yatılı okuduğu okuldan geceleri kaçtı, okulu kırdı ama kendi deyimiyle "dersi derste dinleyerek" başarıya imza attı.

zeki olunmaz doğulur diyende var beyin geliştirilebilir diyende siz ne düşünüyorsunuz ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

ewet o öğrfenciye katılıyorum. bende öyleyim. evde hiç ders çalışmazdım ama derslerim iyiydi.

hatta lisede ki bilgisayar hocam bu tip mevzuu açıldığında benim için şöyle demişti. senin görsel hafızan kuvvetli.

bence bu doğuştan gelen yetenek. ben düzgün kullanıyorum başkası ibneliğe kullanıyo.

işin ince çizgisi şu;

ben bişeyi 1 kerede kavrıyorum. başkası 3 kerede. bu yüzden başkaları fazla çalışması gerek. çalışmadığı içinde aynı seviyede olamıyoruz.

çalışmakla zeki olunur. zekanı geliştirirsin. ama zeki isen çalışmana gerek yoktur.

bu sözü ben yazmadım. bi yerden okumuştum aklıma geldi yazayım dedim (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Böyle bir hafızaya sahip olmak gerçekten büyük bir fırsat. 

Aksine ben çoğu şeyi yazarak anlıyorum. 

Karşımda adam anlatıyor çoğu şey aklında kalmıyor.

Ama yazarken sanki beynime yazıyor gibi hissediyorum uzun zamanda unutmam yazdığım şeyleri.

Bu yüzden bir dersi saatlerce yazarak çalışmak zorundayım

bu haksızlık (: 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Sana 3 tane sözcük vereyim onları betimler misin bana ?

1. Katlanan kat ettiğin değildi hep

2. Sona göre sonuncuyum

3. Acını seçmekte özgürsün ( bu en dolaylısı, diğer 2 sini cevaplasanda olur )

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

1-618-GR bunu yazdı:
    -----------------------------

Sana 3 tane sözcük vereyim onları betimler misin bana ?

1. Katlanan kat ettiğin değildi hep

2. Sona göre sonuncuyum

3. Acını seçmekte özgürsün ( bu en dolaylısı, diğer 2 sini cevaplasanda olur )

sona göre sonuncuyum, yani son dan bakana göre sonuncuyum, gerçekte birinciyim. diğerlerini de çözcem bekle

Acını çekmekte özgürsün, bu hayat bizim hayatımız gidip kendimi balkondan aşşağı atabilirim, acı çekmekte özgürüm. edit seçmek yazıyormuş lan :D

Neyse aynı kapıya çıkar istediğim şekilde acı çekerim, ister bıçakla ister ateşle özgürüm.

Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 13:39'da Tengri tarafından düzenlendi.

Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 13:42'da Tengri tarafından düzenlendi.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Benim bu aralar zeki olduğum söylenemez stres vs ..vs .. bence bu zeka olayı piskolojik bazen kafam zehir gibi olur bazen bir odun gibi..

ha birde sözel sayısal dedikleri bir zeka var benim sözel zekam çıok kuvvetlidir her daim çalışır ama sayılsal zeka ara sıra tekler bu doğuştan gelen bişey..

zeka aileden de gelebilir birazcık geri kalanı allah vergisi kullan gitsin..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

ewet o öğrfenciye katılıyorum. bende öyleyim. evde hiç ders çalışmazdım ama derslerim iyiydi.

hatta lisede ki bilgisayar hocam bu tip mevzuu açıldığında benim için şöyle demişti. senin görsel hafızan kuvvetli.

bence bu doğuştan gelen yetenek. ben düzgün kullanıyorum başkası ibneliğe kullanıyo.

işin ince çizgisi şu;

ben bişeyi 1 kerede kavrıyorum. başkası 3 kerede. bu yüzden başkaları fazla çalışması gerek. çalışmadığı içinde aynı seviyede olamıyoruz.

çalışmakla zeki olunur. zekanı geliştirirsin. ama zeki isen çalışmana gerek yoktur.

bu sözü ben yazmadım. bi yerden okumuştum aklıma geldi yazayım dedim (:

Sen aklında rahat tutabildiğin için zekiyim diyosun ee benim sözelim iyi değildir o kadar madem gerizekalımı oluyorum ?

Zeka nedir diye sormayın bence o kadar bi işe yaramıyo.Önemli olan akıllı olmak akıllı davranmak buna kafa yorun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zeka anne sütü gibidir. Doğuşta herkesin bir potansiyeli vardır. Her insan o patansiyelle doğar. Nasıl kadınların çocuklarını emzirirken verdiği sütün kalitesi, miktarı ve aroması farklıysa; her insanın da zekadan anladığı ve zeka seviyesi farklıdır. Ayrıca bildiğim kadarı ile zeka öyle nedir ne değildir diye tartışılacak bir kavram da değildir. Her soyut kavram gibi görecelilik gösterir. Yan dallarının olması ise ayrı bir konu. Ticari zeka, sanatsal zeka, pratik zeka, gündelik zeka vs vs 

Şimdi sen bunlardan hangisini soruyorsun?

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Bence zeka doğuştan gelir ve ergenliğin sonuna kadar geliştirilebilir. Zeka; bir olayı olay gerçekleşmeden görebilmektir. Örneğin hayatında hiç pervane görmemiş bir insan o pervanenin dönüş yönüne göre havayı iteceğini mi yoksa çekeceğni mi tahmin edebilir. Problemlere hızlı çözümler bulur vs.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Bir an zekat nedir diye okudum lan. Şu birkaç konuyu gördükten sonra :)

We can be more, we can be much more.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bence başarılı olmak zekadan çok irade ve gayrete bağlıdır. Zeka tabiki işleri önemli ölçüde kolaylaştırabilir. Ancak zekasına çok güvenerek kendini harcayan birçok insan da gördüm.

memento mori.
Toplam Hit: 1997 Toplam Mesaj: 17