Zindan Adası Filminin Tartışmalı Sonu
-
CyberAngel bunu yazdısertacgs bunu yazdıCyberAngel bunu yazdısertacgs bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Oldu baya izleyeli.Tartışmalı bir son yok hatırladığım kadarı ile.Çünkü yapılan deneyde ortağını oynayan doktor onun iyileşip iyileşmediğini test etmek için bir kaç soru soruyor.Bizim elemanda iyileşmediğini gösteren cevaplar veriyor.Ama son sözü ile aslında herşeyin farkında olduğunu mesajını doktora veriyor.Ve ölmek için mi yoksa başka bir şey için mi hatırlalamıyorum arabaya götürüyorlar.
Sonuç, eleman iyileşti ama bunu bilerek gizledi.
iyileştiyse niye gizliyor
Ölmek için olamaz mı ? Son mesaj onu anlatıyor zaten.Çocuklarının ölümünden kendini sorumlu tutuyor.Çocuklarının ölümünde bir rol oynadı mı pek hatırlamıyorum.Ama sonuçta bu olayda kendini suçluyor ve canavar olarak görüyor.Canavar olarak yaşamaktansa, insan olarak ölürüm diyor ve gidiyor.Zaten eleman doktorun deneyinde her şeyi anladı.
aa evet doğru karısını tedavi ettirmediğini söylüyordu şimdi anladım
Bu benim yorumlayışım tabi ki.Ama bu film daha kapalı bir sona sahip olsaydı bu kadar kesin konuşmakta mümkün olmazdı.Anlaşılmaz bir sona sahip bir film istiyorsan Donnie Darko'yu izle.Üstüne de bir Momento çak, bak kafada bir şey kalıyor mu :)
o donnie darkoyu duydum hocam amaaan geriyor bu filmler insanı yaa izleyiciyi kandırmak gibi bir şey : )
-
Hocam izleyeli uzun zaman oldu , ama hatırladığım kadarıyla 1. yazdıgın sonuc olarak daha mantıklı , çünkü normal bir hayattan o adaya geçip olayların içine giriyor.Yani orada o hastanedeki doktor bilgileri dışarı aktarmasın diye onu deli olarak gösteriyor.Benim dusunceme gore sonuc bu olmalı.
-
bu tür filmlerde çelişkileri cözemezsin hocam piskolojik filmlerin güzelliği bu zaten sonucu ve çelişkisi hiç bitmezsürekli bir tartışma konusudur örneğin momentum , prestij , çıldırış ,inception tartışa tartışa bitiremedim arkadaşlarla :D
yani anlatmak istediğim sen neyi düşünüyorsan doğrudur bir tane sonuç yoktur sonuçlar vardır
-
CyberAngel bunu yazdısertacgs bunu yazdıCyberAngel bunu yazdısertacgs bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Oldu baya izleyeli.Tartışmalı bir son yok hatırladığım kadarı ile.Çünkü yapılan deneyde ortağını oynayan doktor onun iyileşip iyileşmediğini test etmek için bir kaç soru soruyor.Bizim elemanda iyileşmediğini gösteren cevaplar veriyor.Ama son sözü ile aslında herşeyin farkında olduğunu mesajını doktora veriyor.Ve ölmek için mi yoksa başka bir şey için mi hatırlalamıyorum arabaya götürüyorlar.
Sonuç, eleman iyileşti ama bunu bilerek gizledi.
iyileştiyse niye gizliyor
Ölmek için olamaz mı ? Son mesaj onu anlatıyor zaten.Çocuklarının ölümünden kendini sorumlu tutuyor.Çocuklarının ölümünde bir rol oynadı mı pek hatırlamıyorum.Ama sonuçta bu olayda kendini suçluyor ve canavar olarak görüyor.Canavar olarak yaşamaktansa, insan olarak ölürüm diyor ve gidiyor.Zaten eleman doktorun deneyinde her şeyi anladı.
Bu benim yorumlayışım tabi ki.Ama bu film daha kapalı bir sona sahip olsaydı bu kadar kesin konuşmakta mümkün olmazdı.Anlaşılmaz bir sona sahip bir film istiyorsan Donnie Darko'yu izle.Üstüne de bir Momento çak, bak kafada bir şey kalıyor mu :)
Darkoyu üniversite yıllarında bir arkadaşla abartısız 3-4 saat tartışmıştık =)
-
elnino bunu yazdı
bu tür filmlerde çelişkileri cözemezsin hocam piskolojik filmlerin güzelliği bu zaten sonucu ve çelişkisi hiç bitmezsürekli bir tartışma konusudur örneğin momentum , prestij , çıldırış ,inception tartışa tartışa bitiremedim arkadaşlarla :D
yani anlatmak istediğim sen neyi düşünüyorsan doğrudur bir tane sonuç yoktur sonuçlar vardır
Prestij ve Çıldırış'ıda bir izleyeyim , eğer dediğin gibi sonu çelişkili filmler arasındaysa izlenmeye değerdir.
-
Benim de şu noktada kafam karıştı. Adam her defasında tekrar geriliyormuş acaba o son sözü o yüzden mi söyledi? Yine canavarlaşacak, öyle olacağını bildiği için şuan ki iyi haliyle ölmek istemiş olmasın? :D Hem doktor kötü olduğu için o son sözü söylüyor ise iyi de bu adam bunları kendi kafasından uydurmuyor muydu? :S
-
crunchs16 bunu yazdıelnino bunu yazdı
Prestij ve Çıldırış'ıda bir izleyeyim , eğer dediğin gibi sonu çelişkili filmler arasındaysa izlenmeye değerdir.
çıldırış pek o kadar değil ama prestij 10 numara
-
şu konuyu ana sayfada gördüğümde konuya girmeden , tekrar izleyim öyle gireyim konuya dedim. anca kısmet oldu izlemek.
leonardo dicaprio yu görsem yakasına yapışcam bi bu film bi inception milletin a. koyuyor :D
yanlız, uzun zaman sonra tekrar izledim, 3 yıl oldu son izleyişimden. ilk izlediğimde kafam baya karışmıştı. ama şimdi biraz daha oturttum kurguyu.
karısının çocukları öldürmesinden kendini suçluyor, herşeyin farkında ama ölmek için gizliyor. ben böyle anladım.
bi daha izlesem belki daha başka türlü anlarım :D
güzel film. konu yukarı cıksında izlemeyen, tekrar izlemek isteyenlerde izlesin benim gibi :F
-
sertacgs bunu yazdıCyberAngel bunu yazdısertacgs bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Öğrencilerden tanıyorum artık bu tepkiyi artık..
Zihindeki parçaların şema'daki uygun yerlere oturduğunu kanıtlayan bir tepki bu :D
-
Tnrsk bunu yazdı
bu filmlerin sonlarını düşünmekten ziyade aldığın hazza bakıcan shutter island benim oldukça iyiydi fazla düşünmücen yani
misal
topaç döndümü durdumu :) zaten bütün mesele o
sahi o topaça noluo :D