Zorla Sendikalaştırılma
-
evet arkadaşlar bugün bir şey ile ilk defa sınandım ve sendikalı olmazsam en fazla askeri ücret alırmışım ve sendikalı olursam her türlü sosyal hakkım primim bayram ödeneğim vs vs olucakmış ama ben sendikalı olmak istemiyorum. bu zorla dayatmayı nereye şikayet edebilriz ve bu sendikaya ne tür bir yaptırım uygulatabilrim? var mı bir bilginiz.
sendika : türk metal sendikası
-
hocam neden olmak istemiyosun
-
istemiyorum hocam. sendika havuzunda biriken paranın nerelere nereye resmi ve gayri resmi harcamalarda kullanıldıgını bilmiyorum ülke içinde ki patroncu tek snedika da türk metal sendikasıdır. ayrıca ayrıca ülke içinde ki sendikalaşma durumuna bakarsak hiiç gerek yok siyasi tartışma olmasın
-
bu sendika yerine diske bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye ol ben görüyüm onları
-
firma içinde ki tek sendika türk metal sendikası. ne yazık ki dediklerin olmuyor.
-
twitterdan abdullah gül ve tayyip erdoğana twit attım pek yasal olmasa da belki değerlendirilebilir. amma bu işi nasıl resmiyete dökebilrim?
-
içişleri bakanlıgına yada yada twitterde bakanlara atabilirsin
-
konuyu gizlediğim halde bu konuyu public etmeyin lütfen.
-
ottomanmurat bunu yazdı
içişleri bakanlıgına yada yada twitterde bakanlara atabilirsin
dilekçe deneyebilrim ama bilmiyorum daha kesin çözüm bulabileceğim bir yol lazım açıkcası
-
o sendika tarafından yapılan toplu sözleşmeyle alakalı bir durum git hesabını patronundan sor
patronun sendikasızla ayrı sözleşme yapar sendikalılarla sendikayla ortak belirlenen bir toplu sözleşmeyle şart belirlenir hiç bir şey yapanazsın özel sektör adam sana bu şartları koymuş asgari ücretten az verirse hakkını savun
en kötü sendika sendikasızlıktan iyidir. sendikalı olmak için can atanlar var senin hakkını savunan bir oluşumun nesi kötü
sendika sayesinde bak insanların hakları ne kadar iyi sendikasıza patron verir asgari ücreti oturursun aşağıya
bu dayatma değil sözleşmedir istersen kabul etme çalışma
sendikayı reddedebilecek bir mantık varmı diyordum bunuda gördüm ya :)
SeRDaR tarafından 01/Eki/13 19:23 tarihinde düzenlenmiştir -
evet var. işçinin sırtından kan emen bir sendika ile olmaz. patroncu bir sendika ile hiç hiç hiç hiç olmaz.
bugün enflasyon ülke geneli %7 dersek bu adamlar %4 lük zam veriyorlar yıllık. zorla dayatmalı olmaz. işe girişte asla ve asla ssendikadan söz edilmedi