Zorunlu ! Kış Lastiğinizi Takın Ceza Yemeyin (Tüm Araçlar)
-
Herkesin bilginmesi için şu bağlantıyı paylaşayım : http://www.bridgestone.com.tr/lastik-rehberi/kis-lastikleri/
Çok uzun ben okumam diyenler için kısa ve öz açıklayayım.
Kış Lastikleri +7 derecenin altında soğuk hava şartlarına uygun olarak kullanılan lastiktir. Yazın kullandığınız lastikler +10 derecenin altına düştüğünde taş gibi olur dokunarak anlayabilirsiniz. Kış lastiklerinide yazın kullanmayın bir sonraki kış mevsiminde o lastikten hiç bir performans beklemeyin. Kış lastikleride -40 gibi çetin şartlarda bile yapısını bozmaz sertleşmez kış lastiklerini mutlaka takın bir masraf değildir. kış lastiği arabaya bir zararı yoktur tek etkisi yakıt tüketiminiz %5-%15 oranın fark yaratır kışın kullanma durumunuza göre değişir.
-
54 ili bende bilmiyorum ama ankarayı biliyorum :D burada zorunluymuş :D
-
crimeangel bunu yazdı
peki, habere göre 54 ilde zorunlu. aradım ama nette ya ben göremedim yada yazmıyor. bu 54 il hangileri? bilen varmı?
ege ile akdeniz kıyı şeridini çıkar gerisi zorunlu bence :)
-
Ruhsatlarıda kendilerine verlimde olsun bitsin,
-
çok fakir bi devlet nereden vergi alacaklarını şaşırdılar artık
bilmesek vatandaşın can güvenliğini çok düşünüyorlar diyecem... -
crimeangel bunu yazdı
peki, habere göre 54 ilde zorunlu. aradım ama nette ya ben göremedim yada yazmıyor. bu 54 il hangileri? bilen varmı?
Afyonkarahisar - Ağrı - Aksaray - Amasya - Ankara - Ardahan - Artvin - Batman - Bayburt - Bilecik - Bitlis - Bolu - Burdur - Bursa - Çankırı - Çorum - Denizli - Düzce - Edirne - Elazığ - Erzincan - Erzurum - Eskişehir - Gümüşhane - Hakkari - Iğdır - Isparta - İstanbul - Karabük - Karaman - Kars - Kastamonu - Kayseri - Kırıkkale - Kırklareli - Kırşehir - Kocaeli - Konya - Kütahya - Manisa - Muş - Nevşehir - Niğde - Sakarya - Samsun - Sivas - Şırnak - Tekirdağ - Tokat - Tunceli - Uşak - Van - Yozgat - Zonguldak
-
İzmirde yaşıyorum ve böyle sorunlarım yok :)
-
haber eksik alınmış
Basında 54 ilde kış lastiği zorunluluğu getiren bir genelge yayınlandığı ile ilgili haberler yanlış bir algıya sebep olmaktadır. Sözü edilen talimat, 16-20 Aralık tarihleri arasında kış koşulları nedeniyle kazaların yoğun yaşandığı illerimizde yapılması planlanan ve Trafik Dairesi Başkanlığımızca da takip edilecek özel bir denetimi düzenlemektedir. Kış lastiği denetimi bu tarihlerle ve illerle sınırlı olmayıp yol koşullarının gerektirdiği her zaman ve her yerde devam edecektir.
-
On ceker arabamda sadece on lastklere kis taksam olur mu? Cok zararini gorurmuyum
-
iyiki adanada yasiyorum ne kar lastigi ne zincir