folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zorunlu ! Kış Lastiğinizi Takın Ceza Yemeyin (Tüm Araçlar)

Zorunlu ! Kış Lastiğinizi Takın Ceza Yemeyin (Tüm Araçlar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Herkesin bilginmesi için şu bağlantıyı paylaşayım : http://www.bridgestone.com.tr/lastik-rehberi/kis-lastikleri/

Çok uzun ben okumam diyenler için kısa ve öz açıklayayım.

Kış Lastikleri +7 derecenin altında soğuk hava şartlarına uygun olarak kullanılan lastiktir. Yazın kullandığınız lastikler +10 derecenin altına düştüğünde taş gibi olur dokunarak anlayabilirsiniz. Kış lastiklerinide yazın kullanmayın bir sonraki kış mevsiminde o lastikten hiç bir performans beklemeyin. Kış lastikleride -40 gibi çetin şartlarda bile yapısını bozmaz sertleşmez kış lastiklerini mutlaka takın bir masraf değildir. kış lastiği arabaya bir zararı yoktur tek etkisi yakıt tüketiminiz %5-%15 oranın fark yaratır kışın kullanma durumunuza göre değişir. 

Hatasız Kod Olmaz... :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

54 ili bende bilmiyorum ama ankarayı biliyorum :D burada zorunluymuş :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

peki, habere göre 54 ilde zorunlu. aradım ama nette ya ben göremedim yada yazmıyor. bu 54 il hangileri? bilen varmı?

ege ile akdeniz kıyı şeridini çıkar gerisi zorunlu bence :)

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ruhsatlarıda kendilerine verlimde olsun bitsin,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

çok fakir bi devlet nereden vergi alacaklarını şaşırdılar artık

bilmesek vatandaşın can güvenliğini çok düşünüyorlar diyecem...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

peki, habere göre 54 ilde zorunlu. aradım ama nette ya ben göremedim yada yazmıyor. bu 54 il hangileri? bilen varmı?

Afyonkarahisar - Ağrı - Aksaray - Amasya - Ankara - Ardahan - Artvin - Batman - Bayburt - Bilecik - Bitlis - Bolu - Burdur - Bursa - Çankırı - Çorum - Denizli - Düzce - Edirne - Elazığ - Erzincan - Erzurum - Eskişehir - Gümüşhane - Hakkari - Iğdır - Isparta - İstanbul - Karabük - Karaman - Kars - Kastamonu - Kayseri - Kırıkkale - Kırklareli - Kırşehir - Kocaeli - Konya - Kütahya - Manisa - Muş - Nevşehir - Niğde - Sakarya - Samsun - Sivas - Şırnak - Tekirdağ - Tokat - Tunceli - Uşak - Van - Yozgat - Zonguldak

Kaynak: http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Kis-lastigi-hangi-illerde-otomobillere-de-zorunlu-oldu-.htm?ArticleID=208960&PageIndex=1

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackace
    blackace's avatar
    Erkek

İzmirde yaşıyorum ve böyle sorunlarım yok :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

haber eksik alınmış

Basında 54 ilde kış lastiği zorunluluğu getiren bir genelge yayınlandığı ile ilgili haberler yanlış bir algıya sebep olmaktadır. Sözü edilen talimat, 16-20 Aralık tarihleri arasında kış koşulları nedeniyle kazaların yoğun yaşandığı illerimizde yapılması planlanan ve Trafik Dairesi Başkanlığımızca da takip edilecek özel bir denetimi düzenlemektedir. Kış lastiği denetimi bu tarihlerle ve illerle sınırlı olmayıp yol koşullarının gerektirdiği her zaman ve her yerde devam edecektir.

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

On ceker arabamda sadece on lastklere kis taksam olur mu? Cok zararini gorurmuyum

http://yanduvar.blogspot.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

iyiki adanada yasiyorum ne kar lastigi ne zincir

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
Toplam Hit: 2915 Toplam Mesaj: 30