10 Nisan Da Kara Delik Fotoğrafı Paylaşılacak
-
https://www.youtube.com/watch?v=fMoHgZu-XWc
Barış Özcan canlı yayını anlatıyor.
-
MhmdAlmz bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıitalyan bunu yazdı
Zaman yavaşlıyor meselesi ne peki ? Yok kütle çekim, yok hareket, zamanın ilerleyişini değiştiriyormuş. Yıllardır okuyup okuyup anlayamadığım tek mevzu , yok ikiz kardeşlerden birisini uzaya gönderip geri getiriyorlar, adam kardeşini tanımıyor ,sen kimsin moruk falan interstellar etkisi. Gezegene indik geldik, yörüngedeki herif yaşlanmış.
Hocam zaman kavramı ,mekana göre değişkenlik gösteriyor.
Insan vücudunda (veya canlı diyeyim hayvanlarda var mı bilmiyorum yada bitkilerde vs.) bir hücremiydi atom muydu neydi bu mekana göre titreşimi yavaşlayıp-azalıyor.
Bu bahsedilen (hücre diyeyim artık) hücrenin titreşimi ile kişinin yaşı belirleniyor. Atıyorum dünyada 100 ms de 1 kere titriyorsa marsa 10 sn de 1 kere titriyor. Bu sayede marsta doğan bir çocuk ile dünyada doğan bir çocuk arasındaki yaşlılık veya yaş farkı 100 kat oluyor. Dünya zamanına göre dünyada doğan çocuk 100 yaşını kutlarken marsta doğan daha 1 yaşında oluyor. Muhabbet bundan ibaret diye biliyorum. Yamuluyorsam düzeltin.
Edit : o şey sezyum atomuymuş.
Ula ,nerede okudun bunu?
@izzmarit 'ess , @Antivir-US. ^^D`)
Hocam bir ara fizik okumaya karar vermiştim. Tee 2012 yılında bayağı merak salmıştım o zamanlar deli gibi^^D bunları araştırıyordum. Zaman nedir mekan nedir. ***Zaman neden 4 boyutludur. 4 boyutlu bir şeyi elde ettikten sonra neden gözlemleyemiyoruz. Boyutlar arası geçiş mümkün mü vs vs. Baya deli gibi bilimsel makaleler okuyordum ordan aklımda kalmış.
İşin garip yanı da şu karadeliklerin aslında delik değilde bir çukur olduğu tezi bile atılmıştı. şey gibi düşün bir poşet (karadelik) var elinde, kum ile doldur poşeti, poşeti sadece üstten görüntülediğinde çok ufakmış gibi gözükür değil mi ? Karadeliklerdeki muhabbet de aynı.
Aslında devasa bir çukur kendisini enerji(?) ile doldurup bu çukuru kapatmak istiyor. Yırtılma söz konusu olamaz çünkü sonsuz uzunlukta 3 boyutlu bir nesneyi yırtamazsın. Çünkü kenarları sonsuz:) ^^D Yırtabilmek için kenarlarının bir sayıya eşit olması gerekir ki yırtabilesin. Bu çukur da yıldızların enerjileri vs ile doldurulması söz konusu. Bence karadelikler de kendi çukurları dolduktan sonra uzaydaki x bir noktadan farksız hareket edip bir yıldıza vs dönüşüyor olabilir.
Quasarlar'ı konuşmak için çoook erken :D
Zamanla ilgili 3*'lı cümlede sorun var gibi. @@,)
Mekanın 3 boyut var, tamam. 4ncü boyut Zaman, bu da tamam.
"4 boyutlu Zaman" nasıl oluyor @@.)
Gerçi zamanın Yönünü nasıl tayin edeceksin.@@,) (Allo) Merkez neresi ^^D
Türkçemin zayıflığından hocam o :D 4 boyutlu zaman biraz saçma cümle olmuş. Zaman 4 boyutlu bir şey zaten (yada öyle kabul ediliyor.).
Garip gurup şeyler ya. Baya zevkli aslında fizikle uğraşmak da. Uğraşacak malzeme mekan ve teknoloji gerekli :D yoksa biz hala Amerikanın istediğin bölgeye deprem yapıp yapamadığını tartışırız :D
Boyle limitsizce sacmaliyorsun sonra bir sey deyince vay izmarit bana takti oluyor :D
-
yolbulucu bunu yazdıcoLin bunu yazdı
canlı yayınlayacak.
bu fetocu da wikide gördüklerinden video yaparak ünlü olup paranın amına koydu :D
hoaydaa bu da mı fedocuymus varmı hakkında link baglantı bilmem ne bi bakayım hocam
-
ilteris bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıcoLin bunu yazdı
canlı yayınlayacak.
bu fetocu da wikide gördüklerinden video yaparak ünlü olup paranın amına koydu :D
hoaydaa bu da mı fedocuymus varmı hakkında link baglantı bilmem ne bi bakayım hocam
herhangi bir videosunu açıp 30 saniye izlemek yeterli bence. direk ev abisi adam :D
-
yolbulucu bunu yazdıilteris bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıcoLin bunu yazdı
canlı yayınlayacak.
herhangi bir videosunu açıp 30 saniye izlemek yeterli bence. direk ev abisi adam :D
hacı kafası sağlam bişeye benziyor nerenin mahsülü bu :D
-
-
-
DevilKingtr bunu yazdı
kerhane tatlısına benziyo
bu temsili bi foto mu yoksa direk kendisi mi? İçi sarı ise demekki sıcacık :D
-
ilteris bunu yazdıDevilKingtr bunu yazdı
kerhane tatlısına benziyo
bu temsili bi foto mu yoksa direk kendisi mi? İçi sarı ise demekki sıcacık :D
Tam olarak kendisi değil hocam, olay ufkunun çizgisinden rado teleskopları ile görüntü elde edilmiş, direk bir fotoğraf tabi ki de yok :)
-
yolbulucu bunu yazdıilteris bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıcoLin bunu yazdı
canlı yayınlayacak.
niye fetöcü dediniz adama :D