12 Eylül 1980
-
hp32 bunu yazdı:
-----------------------------
KGD bunu yazdı:
hp32 bunu yazdı:
KGD bunu yazdı:
-----------------------------hoca bi açıklama ypsaydın neyin yıldönümü
mesela bn bilmiom
önmli bişey mi ki ??
(:
darbe aq :D
-----------------------------he ok saolasın (:
ne demişler bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp :P
-----------------------------tarihçini zükeyim hoca :D
-----------------------------zük amk :D
-
80 darbeisi bin küsürlerin nyıllarca ceza yediği ,171 kişinin kanıtlanarak işkenceden öldürüldüğü milletin 2-3 parçaya ayrıldığı zamandır 80 darbesi...
-
xursi bunu yazdı:
-----------------------------80 darbeisi bin küsürlerin nyıllarca ceza yediği ,171 kişinin kanıtlanarak işkenceden öldürüldüğü milletin 2-3 parçaya ayrıldığı zamandır 80 darbesi...
darbe olmasaydı darbede ölenlerin kat kat fazlası çatışmalarda ölecekti!.. -
sarı kırımızı yeşil bayrak sallayanlarmı katledıldı sadece darbe sonrası
3 hilal sallayanlar asılmadımı ?
( kendı memleketımden ornek vereyım selçuk durack 1983 yılında ıdam edıldı )
12 eylül bir yüz karasıdır bir utanc kaynagıdır...
-
darbenin doğru olduğunu düşünüyorum. ölenler öldü ama ölecekler kurtuldu...
-
cold-m4 bunu yazdı:
--------------------------------------------------------
darbe olmasaydı darbede ölenlerin kat kat fazlası çatışmalarda ölecekti!..
-----------------------------Abicim sonuçta Milletin istediği olmadıki arkadaşların dediği gibi 3 hilal sallayanlardanda ölenler çoktu.. Sağcılar solcular dinsizler dinliler. O kadar insan öldükü idam edildiki... Haddi hesabı olmaz... 171 kişinin işkenceden öldüğü kanıtlanmış.. Kanıtlananı 171 kişi ise.... Hemen hemen bütün ceza evlerinde işkence uygulanıyordu..İşkenceyi yaşamış adamlardan neler yapıldığını duysan .. İnsanın tüyleeri diken diken oluyor.İçeri girip çıkanlar o dönemlerde çoğunda azıcık üşütmeler vs....
Bu darbe çok kalıcı oldu.....
-
yönetime değil insanlıga yapılan bir darbeydi...
-
valla ben bu ulkenin vatandasiyla yola cikmaktan korkuyorum.ulkenin 400 milyon$ borcu olmus bu ulke nasil duzelir diye hala mubabbetler kuruyolar.e o zaman eline firsat gecmistide secim oldu ne ettin gittin amerikan usaklarina oy verdin memleketi sattirmaya devam dedi.soruyorum sokaktaki 2 kisiye kime oy verdin ampul e vermedim inanin bana yemin ederim size diyor.insan once kendine durust olmali toplum olarak kendimizi kandirmayi seviyoruz valla bu ulke bu gidisle bafilenmeye devam eder.kaldiki darbeler mevzular.o islerde zor olur.2004 yililnda İstanbul a bush gelmisti.bush a bir tas dedik Antalya dan yola ciktik bizi yollarda kestiler parcalanip birlestik.Nisantas inda polisler bizi gozaltina altilar o zaman bile toplumda acayip amerikan karsitligi vardi.ama baktikki kimse rahatini bozmadi tv lerde hic verilmedi.kimse tahmin edildigi kadar tepkisini gosteremedi.biz toplum olarak yavas yavas benligimizi varlik bilincimizi yitiriyoruz.o yuzden kimse hamaset ruzgarlari estirmesin etraflarina baktiklarinda kimseyi bulamazlar.