120 Gb Ssd Veri Kurtarma 600 $ İstediler
-
Windows kurulu ssd im çöktü harici olarak bağladığım da bile görmüyor içerisinde toplasan 4-5 gb verim yoktur veri kurtarma firmasına verdim diski inceledi 600 $ yapabilirim dedi kesin mi dedim deneyeceğim dedi 1 hafta sürer dedi açıkcası pek kafama yatmadı ve yüksek geldi içinde 4-5 gb veri var dedim fiyat yüksek dedim biz öyle çalışmıyoruz diskin tamamını kurtarıyor filan dedi, bu aşamada ne yapıla bilir dostlar,
-
hangi firma bu ? pits veri kurtarmadan fiyat aldınız mı veya o firma bu firma mı ? diski yurt dışına yollasak bu kadar tutmaz
-
Hocam merak ettim hdd'yi bağladığında örneğin "Bilgisayarım"da harf olarakta mı görmüyor? E:Disk gibi görüyor mu?
Edit : Biosta görüyor mu ona da bak hocam eğer windows işletim sisteminde görmüyorsa biosta görüyorsa usbden çalışan lunixte makinayı çalıştır diskin içine girebiliyor musun dene, eğer windowsta harf olarak görüyorsa ama içeri giremiyorsan "Active@ UNDELETE Data Recovery" programını kur 2 gün tarar çoğunu kurtarıyor verilerin bu program sayesinde bozuk flash bellekteki verileri getirmeyi başarmıştım başka da bi önerim yok geçmiş olsun
helyum_pasha tarafından 22/Şub/25 16:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Biz Inceleyebiliriz diski
-
Ne yaptın. Niye verdinki. Recovery den yada recuvadan dosyaları kurtarabilir. Ama bunlar HDD için. SSD için oksitlenme durumu var. Açcaktın elektronik aksamını dipte iletken uçların oksitini selülozik tiner ile birde diş fırçası ile temizleyecektin. 600 dolar çok
Baska PC ye taktın görmüyorsa iletken uçları oksitlenmiş dediğm gibi. Adam aldı oraları temizleyecek içinde sigorta görevi gören diyot var. O diyotuda değiştirecek oh 600 dolar çok güzel para deyip atıcak cebine
TheErne tarafından 22/Şub/25 16:53 tarihinde düzenlenmiştir -
SSD im çöktüğünü söylediğin ve harici olarakta bağladığını söylediğin için çalıştığına emin olduğun data ve güç kablosu bağlantısı sonrasınsa bile SSD yi sistemin hiç görmediğini varsayabiliriz değil mi ? BIOS ta görünüyor muydu ? SSD nin sorunu teknik olarak ne ile alakalı olduğu söylendi mi ?
Açıkçası SSD nin sorununun ya da potansiyel sorunlarını tespit etmeden bir şey söylemek zor. Sorun, port değişmesi ya da küçük bir kondasatör kaynaklı küçük bir müdaheleyle çözülen bir sorunda olabilir ya da kurtarılması zor olan teknik ekipmanlarla müdehele edilmesi gereken verilerin depolandığı NAND flash chipinde de sıkıntı olabilir.
Ben yerinde olsam hemen kabul etmezdim. Bir düşüneyim derdim. SSD yi alıp sonra tekrardan tamir etme hizmeti alabilirsin. Güvendiğin bir bilgisayarcı arkadaşın varsa ona bir göster. Başka firmalarda da aynı fiyatlar konuşuluyorsa tekrar düşünürsün.
Fiziksel arızalarda veri kurtarma işi pahalı mıdır dersen soruna ve hizmete göre evet pahalıdır. Günün sonunda 4 5 gb veri senin için önemli değil mi diye kendine sorman gerekecek. Belkide hiç kurtarılma ihtimali bile olmayabilir SSD nin.
Bu arada özel değilse veri kurtarma firma ismi nedir ?
-
aynı durum bende de mevcut biosta görünüyor ama harici olarak taktığımda görünmüyor arkadaşın dediği linux deneyeceğim başka önerisi olan varsa bende denemek isteirm..
-
Gaziantepde bir firma üstadım,
Ne biosta nede başka şekilde asla görmüyor, windows üzerinde takdığımda sadece takıldı sesi veriyor,
Bilgi alayım üstadım,
@ TheErne
Yaptırmadım ki üstadım,
@ hypnot1c
Üstadım yukarıda dediğim gibi hiç bir şekilde açılmıyor 3 farklı pc de denendi, veri kurtarmacının dediği kısa devre görüyormuş, firma ismini vermim üstadım,
@ mavii
Bende oda yok,
-
x Robinson_Crusoe bunu yazdı
Gaziantepde bir firma üstadım,
Ne biosta nede başka şekilde asla görmüyor, windows üzerinde takdığımda sadece takıldı sesi veriyor,
Bilgi alayım üstadım,
@ TheErne
Yaptırmadım ki üstadım,
@ hypnot1c
Üstadım yukarıda dediğim gibi hiç bir şekilde açılmıyor 3 farklı pc de denendi, veri kurtarmacının dediği kısa devre görüyormuş, firma ismini vermim üstadım,
@ mavii
Bende oda yok,
Pazartesi getir bir iki gün kalsın bende donanım arızası var muhtemelen. çözebilirsek hallederiz
-
Hocam iki sene önce James Donkey 480gb ssd ile başımdan benzer olay geçti. (İçinde Düğün fotoğrafları vardı.)
SSD yi notebook hiçbir şekilde görmedi, sonra evdeki kasaya taktım gene görmedi.
Bilgisayar işi yapan arkadaşımın yanına gittik 3-4 kasaya bağladık görmedi, sonra arkadaş bir kaç farklı ssd kutusu ile denedi. İçlerinden bir tek ORİCO markanın kutusuna tepki verdi ssd, bilgisayar gördü.
Arkadaş SSD Orico kutuda takılı iken HETMAN RECOVERY isimli bir kurtarma programı ile tarama yaptı. Benim Bütün resimlerim, videolarım geri geldi hepsi sağlamdı, sonra Diğer dosyalarımı da kurtardım ama hepsini kontrol etmedim çalışıyor mu çalışmıyor mu diye.
İsterseniz sizde bu şekilde farklı ssd kutuları kullanarak deneyebilirsiniz. Belki sizde de böyle bir durum olabilir. Kolay gelsin.
-
Fiyat normal, ortalama 400$ dan başlar ki onlarda manyetik diskler için. Malesef ssd lerden veri kurtarma çok daha zor ve bazen imkansız olabiliyor.
İster 10 mb olsun, isterse 100 gb olsun diskin içerisindeki veri büyüklüğü (eğer kurumsal raid, nas değilse) fiyatı pek etkilemez. Bu işi yapan bir sürü merdiven altı firmada var dikkat et, diski daha beter hale getirebilirler.
Google da basit bir arama ile TR de en büyük, kurumsal 10 veri kurtarma firmasını bulabilirsin. Arayıp fiyat alabilirsin.