2017 Yılının Full Stack Tercihleri
-
Selamlar beyler,
anket yorum formatında bu tarz bir konu başlatmak istiyorum.
2017 yılında yapacağınız bir internet girişimi için otantik, sıfırdan kodlanacak bir sisteme ihtiyacınız var, projenin kısa bir süresinde mâkul, yüksek seviyede trafik alması bekleniyor, nasıl bir stack tercih edersiniz?
örnek;
- node.js, angular.js, mangodb, nginx, linux
- php7, mariadb, nginx, linux
bu formatta, nasıl bir sistemi, neden seçeceğinizi artısı ve eksisi ile buraya iliştirirseniz bayağı bir feyiz alırız,
hürmetlerle :)
Holyzone tarafından 12/May/17 18:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Wordpress cakar gecerim e madem para harcicaz yeni proje icin harcayacagim emek ve paranin yaninda komik kalacak rakamlara tema ve bi kac ucretli eklenti alirim. 2 gunde site hazir gazlamaya :)
-
node angular mongo veya couchbase nginx linux veya rakibi c# (angular/jquery.template) mssql (windows/linux) olmalı.
performans olarak microsoft c# da biraz geriye düşmüş gibi dursada bir iki aya yeni gelecek framework ile çözeceklerdir. linux desteği de geldi bence bu ikisini karşılaştırman gerekir.
-
Aslında framework seçmen gerekiyor ve ben dotnetcore linux seçerdim 1.8m plain text isteğine saniyede yanıt verebiliyor. Benchmark sonuçlarını inceleyebilirsin bu adamlar web frameworklerini yarıştırıyolar nereden nereye geldiklerini falan detaylı güzel sonuçlar var.
https://www.techempower.com/benchmarks/#section=data-r14&hw=ph&test=plaintext
-
- php7-fpm, mongodb, nginx, linux
-
end bunu yazdı
- php7-fpm, mongodb, nginx, linux
sanirim her hangi bir scale de cok hizli bir sistem olur bu
-
Flask,mongodb,redis,mariadb,docker,nginx
-
Herhangi bir sitenin tamamen dinamik bir şekilde yapıldığını saçma sapan .io gibi bir uzantıya sahip olduğunu her bok için ajax kullandıklarını görünce siteyi kapatasım geliyor.
-
-
-
sandman bunu yazdı
Flask,mongodb,redis,mariadb,docker,nginx
Async olursada Tornado kullanırsın @Holyzone :D