2023 DGS
-
29.05.2023 İtibari ile DGS başvuruları açıldı
sınav ücreti 270 TL
başvuru için yukarıya
hangi bölümden mezunsunuz ve hangi bölümlere girebilirsiniz liste için buraya
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf
bakabilirsiniz.
Önemli : İnternette araştırdım sağlıklı bilgi çıkmadı
ben 2 yıllık organik tarım mezunuyum yani teknikerim , üstüne aöf den kamu yönetimi 4 yıllık mezun oldum yani hem önlisans + lisans mezunuyum.
Şuan ben organik tarım ön lisans programının üstüne DGS ile ziraat mühendisliğine geçmek istiyorum fakat lisans bitirdiğim için yinede DGS girebilirmiyim bilmiyorum ?
teşekkürler.
-
Girebilirsin sikinti yok
Ziraatw gecisin yok senin bolumun
my4 tarafından 29/May/23 22:02 tarihinde düzenlenmiştir -
var hocam hem ziraat mühendisliği hemde gıda mühendisliği hatta şöyle söyleyeyeim organik tarım bölümü alan olarak en fazla tercih hakkına sahip
örnek olarak
bu benim bölüm yani organik tarım mezunu bir kişinin tercih edebileceği bölümler
buda yine 2 yıllık neredeyse 1e1 aynı dersleri alan tohumculuk mezunu birinin tercih edebileceği bölümler
-
Hanımın soy adı değişmeden önce başvuru süreçlerini YKS için halletmiştik.
Şimdi, aday sayfasında her bilgisi güncel ve yeni soy adıyla yazıyor ama başvuru belgesi eski soy adıyla.
Ösym'yi aradım, sorun olmaz dedi ama üni gene de içim rahat değil.
Akabinde, kimlik bilgilerini güncelleme sayfasında eğer bilgileriniz değiştiyse ve bilgileri güncelleme süreci dışında iseniz,
Ösym'ye dilekçe gönderiniz diyor.
Soy adını, başvuru belgesinde değiştirtmek için dilekçe gönderebilir miyiz?
Nereye ve nasıl göndereceğiz acaba, bir de 17 hazirana yetişir mi acaba?
Kafadan 20 gün var zaten. -
Bir ara bilgisayar mühendisliği hayalim vardı ama şu an kontenjanlar çok düşük bildiğim kadarıyla.
ODTÜ, İTÜ, BOUN gibi yerler 1 kişi alıyor diye biliyorum. Ben biraz da ego meselesi yapıp olmuşken en iyisi olmalı dediğim için bu saatten sonra pek bir önemi kalmadı gibi benim için.
Zamanında kafasını kullanan buralardan mühendis oldu.
-
hatırlattığın iyi oldu. başvuralım bakalım.
hedef ahmet yesevi bilgisayar mühendisliği :)
-
kendi sorumu cevaplıyayım 2. üniversite yi bitirsem de başvurabiliyormuşum oyüzden parayı yatırıp başvurumu yaptım.
-
x biany bunu yazdı
Bir ara bilgisayar mühendisliği hayalim vardı ama şu an kontenjanlar çok düşük bildiğim kadarıyla.
ODTÜ, İTÜ, BOUN gibi yerler 1 kişi alıyor diye biliyorum. Ben biraz da ego meselesi yapıp olmuşken en iyisi olmalı dediğim için bu saatten sonra pek bir önemi kalmadı gibi benim için.
Zamanında kafasını kullanan buralardan mühendis oldu.
Kontenjanlar bu sene daha da düşmüş. Bu arada iyi olduğu varsayılan üniversitelerin en azindan havasını teneffüs etmek istersen mühendisliğe nazaran görece düşük puandaki BÖTE gibi bölümlere de bakabilirsin.
-
2 yıllık saglık teknıklerlıgı okuyan bırısı acıkogretımden tıb fakultesıne yanı doktorluk okuması ıcın kac puan alması lazım
-
x hipokondriyak bunu yazdı
2 yıllık saglık teknıklerlıgı okuyan bırısı acıkogretımden tıb fakultesıne yanı doktorluk okuması ıcın kac puan alması lazım
Öyle bir şey yok hocam. Diş hekimliği ve tıp fakültesine geçiş yok DGS ile.
Ama YÖS oluyordu en son yanlış hatırlamıyorsam.
-
x hipokondriyak bunu yazdı
Doktor olamaz, klavuza gore Saglik Teknikeri sadece Hemsirelik ya da Saglik Yonetimi okuyabilir.
kaynak: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf
Duzenleme:
Listede asagilara dogru bir saglik teknikerligi daha var, onda farkli bolumler de var. Muhtemelen mezun olunan saglik teknikerliginin kodlari farkli, DGS'ye basvurur gibi yapip orada mezun olunan ya da okunan bolumun kodunu ogrendikten sonra listeye bakmak daha dogru olacaktir.
Diger sonuc sunlari gosterdi:
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
İKTİSAT
İŞLETME
KAMU YÖNETİMİ
MALİYE
SAĞLIK YÖNETİMİ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER