2023 ÖSS ( Adı Neyse)
-
Arkadaşlar selam.
2011-2013 Ege Üniversitesi Organik Tarım
2021 Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi
mezunuyum.
Şimdi ben bu mezuniyetimi hem eski adı ÖSS olan 4 yıllık üniversite sınavına hemde DGS ye girerek hangisinde tutturursam ziraat mühendisliğine tamamlamak istiyorum.
Fakat öyle bir ülkede yaşıyoruz ki her sene sınav isimleri tarihleri şartları herşey değişiyor.
Güncek olarak bu sınav başvuru tarihlerini ve sınav tarihlerini bilen varmı ? Yazarlarsa sevinirim.
-
https://www.osym.gov.tr/TR,8797/takvim.html
-
seçim tarihi netleşmediği için ösym takvime ekleyemiyor.
normalde 18 haziranda sınavlar olması lazım, ancak olağan seçim tarihi ile çakışıyor.
seçimle ilgili tarih netleştiğinde ösym de sınavları takvime ekler.
-
ÖSS ye girmenin mantigi ne .
direk ziraat kazanip okurum diyorsan tamam da baska turlu tamamlanmaz.
ama organik tarimdan varsa dgs ile ziraata gecer iki yil okursun tamam.
kamu yönetimi diplomasi soyle ise yarayabilir
ziraat muh. tam emin degilim ama cok güzel tarimla ilgili yüksek lisanslar vardi onlara basvurabilirsin
-
futurist bunu yazdı
ÖSS ye girmenin mantigi ne .
direk ziraat kazanip okurum diyorsan tamam da baska turlu tamamlanmaz.
ama organik tarimdan varsa dgs ile ziraata gecer iki yil okursun tamam.
kamu yönetimi diplomasi soyle ise yarayabilir
ziraat muh. tam emin degilim ama cok güzel tarimla ilgili yüksek lisanslar vardi onlara basvurabilirsin
dgs nin iyi ve kötü yanı var.
Dgs ile ziraat mühendisliği neredeyse tüm bölümlerine girebiliyorsun fakat her okul neredeyse yılda 3-4 öğrenci alıyor yani dgs de kazanma şansın daha düşük
evet direk 3. sınıftan başlıyorsun ama bölümün çıkması kazanma yüzdesi düşük
direk öss ile 1. sınıftan fakat daha önce verdiğin derslerden muaf olarak okuyorsun
ben bölüme bir gireyim her türlü tamamlarım yeterki gireyim kafasındayım
oyüzden iki sınava da girip şansımı denemek istiyorum.
-
bilimum S'li sınavlara girmiş biri olarak izlenimlerim. DGS daha kolay çünkü sadece mat ve türkçe var. He rakibin çok mu çok çünkü tüm ziraate geçmek isteyenler rakip ancak ortalama ve üstü biriysen zaten onları solluyorsun çalışmadan bile. saydırılan dersler net ve bellidir 2 senede bitirirsin zannımca
Üniversite sınavı ise çok dallı, tercih şansına bağlı. Ziraat bir çok yerde kontenjan boş olabilir hedef üni. yok ise tabi.. Ancak kazanırsan ders saydırma denen mevzu var ve olabildiğince saymamaya yemin etmişler. 3 senede bitirebilirsin tatlı bir şirine olursan :)
benlik bu kadar hocam.
-
zone bunu yazdı
bilimum S'li sınavlara girmiş biri olarak izlenimlerim. DGS daha kolay çünkü sadece mat ve türkçe var. He rakibin çok mu çok çünkü tüm ziraate geçmek isteyenler rakip ancak ortalama ve üstü biriysen zaten onları solluyorsun çalışmadan bile. saydırılan dersler net ve bellidir 2 senede bitirirsin zannımca
Üniversite sınavı ise çok dallı, tercih şansına bağlı. Ziraat bir çok yerde kontenjan boş olabilir hedef üni. yok ise tabi.. Ancak kazanırsan ders saydırma denen mevzu var ve olabildiğince saymamaya yemin etmişler. 3 senede bitirebilirsin tatlı bir şirine olursan :)
benlik bu kadar hocam.
Dgs soruları da kolay ama vakit yetmiyor çoğu zaman. Test mantığı olduğu için hep bi saçma sapan kısayollar üretmişler onları ezberlemen lazım. Okulda öğretildiği gibi çözmeye çalışırsan 120 sorunun 50 sini göremiyosun.
-
dgs sorunu olan yazsın 6k oldum sınava 1 hafta çalıştım pc müh okuyorum
-
Atakan bunu yazdı
taktik nedir hocam
-
Ziraatci bunu yazdıAtakan bunu yazdı
taktik nedir hocam
+1 Bende merak ettim, pm ya da buradan yazar misin hocam?
Bu arada oss'de sorumlu oldugun bir dunya ders var, dgs'de sadece Turkce - Matematik bu yuzden dgs daha mantikli geliyor. Hos, ziraat muh.'un puanlari dusuk oldugu icin 'oss' de denenebilir.
telekom tarafından 16/Şub/23 17:38 tarihinde düzenlenmiştir -
telekom bunu yazdıZiraatci bunu yazdıAtakan bunu yazdı
taktik nedir hocam
+1 Bende merak ettim, pm ya da buradan yazar misin hocam?
Bu arada oss'de sorumlu oldugun bir dunya ders var, dgs'de sadece Turkce - Matematik bu yuzden dgs daha mantikli geliyor. Hos, ziraat muh.'un puanlari dusuk oldugu icin 'oss' de denenebilir.
valla taktiği öğrenmek isterim
ben şansımı arttırmak için her türlü iki sınava da gireceğim