20'Lik Diş Çektirecekler Öncesi Ve Sonrası
-
Benimde benzer şekildeydi. şu ana kadar sadece 1 tane 20 lik dişim çıktı. o da yüzeyi daha yeni çıkmışken hemen çürüdü. gittim çektirdim. tam yarım saat uğraştı doktor çekmek için. zaten önce bi bayan doktor geldi. iğneyi vurdu. dişe baktı. ben çekemem deyin, güçlü kuvvetli bi abimize bıraktı yerini :)
sonuç olarak, ağzımda kocaman bi boşluk, 2 gün süren kanama falan oldu. ama kurtuldum şükür. ortaokula giderken diş doktorum söylemişti böyle olacağını. 18 inde falan gel, daha kristal halindeyken 20 lik dişlerini ameiyatla alalım demişti. tabi ben tırtığımdan aldırmadım :)
nalet bişey. imkanınız varsa, hemen çektirin. zaten hem gereksiz, hemde çabuk çürüyen bir diştir kendileri.
-
hehe bende 1 hafta önce alt çenedekini çektirdim :D
ama benimki bu kadar küçük değildi deve gibiydi amk :D
-
Arkadaşlar bendekinin ikisini de çektirmek istiyorum. Sizce iyi bir dişçiye mi yoksa bu ameliyat yaptıranlar ameliyatları nerede yaptırıyorlar? Hastanede mi? Ben de en acısız düzgün şekilde yaptırmak istiyorum. Gerekirse ameliyat.
-
Korkulacak bir şey yok. Film çekiyorlar, her şey orada çıkıyor. Sinire yakınlığı ya da gömülü olup olmadığına göre bir çözüm üretip ona uygun operasyon adı altında normal muayenehaneye benzeyen bir odada ekstra önlük ve bone vs. takıyorsunuz ve orada işlem yapılıyor. Kuvvetli ağrı kesici ve anestezikler kullanıldığı için kesme biçme olsa da bir şey hissetmiyorsunuz. Normal dişi çeker gibi alıyorlar.
Lakin anestezik etkisi gitmeye başladıkça ağrı başlıyor. Onun için de doktorun verdiği ilaç ve gargaraları düzenli kullanmak lazım. 1 haftaya bir şeyiniz kalmıyor.
Yarı gömülü dişim 15 dakikada çekildi, dikişler atıldı. 10 gün sonra gidip dikişleri aldırdım. 15 güne hiçbir şeyi kalmadı. Gerçi ben ağrı başlamadan önlem olması için kendi isteğimle gidip çektirdim. Belki iltihaplı, çürük dişte durum vaziyet başkadır, ağrı olabilir onu bilmiyorum.
-
Çıkmaya başlayınca jiletle falan kesiyorlardı kolay çıksın diye ben yaptırmadım çok çektim halen daha çekiyorum. Halsizlik ateş ne varsa yapıyor "20'lik diş".
-
ya bendede varda yamuk gibi görünmüyo nasıl anlayacaz yamuk olup olmadığını
-
Benim de 2 tane sorunlu 20lik cisim var, curudu dişçiye gittim oda dişler gömülü çene cerrahına git dedi çok korkuyorum beyler nasıl edeyim şimdi
-
Offfffffffffff offfffffffffff :(
İçimi kararttın be @PanxeR :(
2 Tane çekilecek diş var böyle , ne yapıcaz bilmem !!! :( -
Bende de 2 adet var bu arkadaşlardan. İlk çıktıkları vakitlerde canıma okudular. Şimdi de yanak etlerini ısırırıyorum arada dişin biri sanırım yan çıkmış. diğerinin varlığı yokluğu pek hissedilmiyor.
dişçiye gideyim diyorum: bir yandan üşengeçlik diğer yandan korku ne yapsam acep ? -
Arkadaşlar operasyon büyüklüğü dişin durumuna göre değişiyor , herkezinki acılı ve uzun bir iyileşme süreci gerektirmiyor.
Mümkün olduğu kadar erken aldırın dişi , diş büyüdükçe doktor o dişi çekmek için daha fazla uğraşacak , ne kadar çok kendini gömerse oraya o kadar sorun olur size.
İlk iş gidip muayene olun , zaten doktor film çekip hemen size çekim için tarih veriyor iltihap yoksa o gün de çekebilirler.
Dişi sinire çok yakın , ete gömük olanlar mecburen çene cerrahına gidecekler , onlara şimdiden ameliyatlarında geçmiş olsun. Doktorun tecrübesine dişinizin durumuna bağlı kesmeli biçmeli olabilitesi yüksek.
An itibari ile dişi çektireli 5 gün oldu , hala arada sızlıyor kanama 2. gün geçti fakat özellikle sabahları ağzımı açarken zorlanıyorum öğlen düzeliyor , doktor bana dişi çektirmeseydim bir süre çenemi bile açamayacağımı söylemişti , kötü duruma gelmeden halledin. Esnemekten , bide sanırım işim konuşmak olduğu için konuşmaktan benim dikişler açıldı biraz fakat ne bir kanama nede ekstra bişi olmadı.
20 lik diş 20 yaş dişi 20 iik diş çektirmek 20 lik diş çektirmek 20 yaş dişi çektirmek