4+4+4 Yasalaştı
-
yasaya içerikten ziyade şu şekilde bakmak lazım.
30 kişilik bir sınıf var. bu sınıfın 2 tane seçmeli dersi var biri kuran dersi diğeri atıyorum iş teknik. şimdi atıyorum bu sınıftan 25 kişi kuran dersini seçti, geriye kalan 5 kişinin düşeceği psikolojik durumu düşünün. ramazanda sokakta yemek yiyen adamın dövüldüğü, sokağı bırakın üniversitelerde kendilerini dinin bekçisi sanan kavatların yemekhaneleri basıp -evet yemekhane, yemek yenilmesi en normal olan yer- yemek yiyenlerin dövüldüğü bir ülkede, o 5 öğrenci direk ''kafir'' muamelesi görmeyecekmi sizce? %50si akp ye oy veren, ve cemaat denilen kuvvetin en cok önem verdiği eğitim sektörü, ve kpss dahil her türlü hile hurda ile kendi adamlarını sokmaya calıstıgı sektöre girmiş hocanın o ogrenciye bakışı nasıl olacaktır sizce? sen kuran dersini seçmedin, nah gçersin bu sınıfı tarzı ayrımlara herkes hazır olsun. bu işin 1.boyutu.
2.boyutu: devletin görevi dindar yetiştirmek değildir, bu kendinde demokratik denen her ülkenin kabul ettiği bir doktrindir ve türk anayasasında şöyle der: türkiye laik,demokratik, sosyal bir hukuk devletidir.
rte işin bu boyutunu ''biz dini zorlamıyoruz, fırsat yaratıyoruz'' diyor, Devletin dini olmaz, ve devletler her dine eşit uzaklıkta yaklasmak zorundadır. peki şimdi rte madem sadece fırsat sunmak istiyor, ''seçmeli'' ders yaptık diyor. 9 yasındaki cocugun kendi özgür iradesi ve mantıgıyla ders secebilecegine inanıyor, peki neden sadece kuran? madem özgür ve kendi seçimini yapmıs bireyler yetisecek diyorsun, koy o zaman incil,tevrat,kuran derslerini cocuk istedigini seçsin. AB ülkelerinde kimliklerde bile ''din'' ibaresi yazmaz, birey kendi dinini isterse ekletir, sen zaten dogustan cocuga dini: islam ibaresi yapıstırıyorsun simdide secmeli ders olarak kuran dersini önüne koyuyorsun.
bu şeye benziyor. hani mahallenin abisi gelir topu kendi önüne kor. sıkıyosa al bakalım, gel al bişi yapmıcam, alıp almamakta serbestsindir ama gidip almaya götün yemez. biliyosundur altında yatanı. ahanda aynı örnek. kagıt üstünde seçmeli evet. ama sen dini bütün bir hocadan ders alıyorsan ve o kuran dersini seçmezsen basına gelecekleri bilirsin. üni okuyanlar beni daha iyi anlar, hocan hangi görüşteyse ona göre makale yazarsın, ödev yazarsın, suyuna gidersin. yoksa 8 sene bitmez o okul
3.boyutu: bu ülkeye din kültürü dersi de ilk kez geldiğinde SEÇMELİ ders olarak gelmişti, o zamanda benzer tartısmalar olmus ve devletin dini olmaz insanların dini olur denmişti, o zaman bunu koyanlarda biz seçmeli din dersi veriyoruz, ayrıca sadece din egitimi sure ayet vs deil, abdest nasıl alınır, kac tür din vardır, nasıl ahlaklı insan olunur vs gibi argümanlar koydular. o yuzden dersin adı sadece din değil DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ dersidir.
sonra noldu biliyormusunuz? hepiniz en az ortaokul okumus insanlarsınız, hiç din dersi seçtinizmi? hayır. din dersi gördünüzmü? evet. yani noldu, önce seçmeli olarak çıkan bu ders 1982 anayasası ile ZORUNLU hale getirildi. karşı cıkanlar ise ne yani siz müslüman deilmisiniz niye gocunuyorsunuz kafirler denilerek bertaraf edildi.
şimdi size kim çıkıpta bu dersin 20 sene sonra zorunlu olmayacagının garantisini verebilir? önünüzde canlı canlı din dersi örnegi varken hemde. 20 yıl sonra bu ders zorunlu oldugunda karsı cıktıgınız zaman, sen müslüman deilmisin, senin kitabın kuran deilmi kafir? denmicekmi sanıyorsunuz size? bu kadar sığ mısınız? ''din'' denilince akan sular duruyor sizde. din ayrıdır devlet ayrıdır kafanıza sokun artık bunu. din ögrenmek isteyen ücretsiz olarak kuran kursuna gider, türkce matematik ögrenmek isteyen okula gider bu kadar basit. sen gidipte kuran kursunda hocaya türev integral sorarsan bu nasıl saçma geliyosa kulaga okulda size kuran ögretilmeside bu kadar saçma. biraz gözlerinizi açın. bu ülkenin sorunu din değil. zaten tarihimizdeki en büyük isyanlar ve saçma sapan olaylarda hep ''din elden gidiyor'' kisvesi altında cıkmıstır.
not: bu ülkede her zaman en önemli sorun dinmiş gibi gösterilmekte, bugun elektriğe %8 zam geldi, gecen ayki zamla beraber elektrik totalde %18 arttı, bir allahın kuluda cıkıp su zamlara itirz etmiyor. devlet yönetmek bu kadar kolay, kuran dersi koy herkes alkıslasın arada zamları itele.
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------yasaya içerikten ziyade şu şekilde bakmak lazım.
30 kişilik bir sınıf var. bu sınıfın 2 tane seçmeli dersi var biri kuran dersi diğeri atıyorum iş teknik. şimdi atıyorum bu sınıftan 25 kişi kuran dersini seçti, geriye kalan 5 kişinin düşeceği psikolojik durumu düşünün. ramazanda sokakta yemek yiyen adamın dövüldüğü, sokağı bırakın üniversitelerde kendilerini dinin bekçisi sanan kavatların yemekhaneleri basıp -evet yemekhane, yemek yenilmesi en normal olan yer- yemek yiyenlerin dövüldüğü bir ülkede, o 5 öğrenci direk ''kafir'' muamelesi görmeyecekmi sizce? %50si akp ye oy veren, ve cemaat denilen kuvvetin en cok önem verdiği eğitim sektörü, ve kpss dahil her türlü hile hurda ile kendi adamlarını sokmaya calıstıgı sektöre girmiş hocanın o ogrenciye bakışı nasıl olacaktır sizce? sen kuran dersini seçmedin, nah gçersin bu sınıfı tarzı ayrımlara herkes hazır olsun. bu işin 1.boyutu.
2.boyutu: devletin görevi dindar yetiştirmek değildir, bu kendinde demokratik denen her ülkenin kabul ettiği bir doktrindir ve türk anayasasında şöyle der: türkiye laik,demokratik, sosyal bir hukuk devletidir.
rte işin bu boyutunu ''biz dini zorlamıyoruz, fırsat yaratıyoruz'' diyor, Devletin dini olmaz, ve devletler her dine eşit uzaklıkta yaklasmak zorundadır. peki şimdi rte madem sadece fırsat sunmak istiyor, ''seçmeli'' ders yaptık diyor. 9 yasındaki cocugun kendi özgür iradesi ve mantıgıyla ders secebilecegine inanıyor, peki neden sadece kuran? madem özgür ve kendi seçimini yapmıs bireyler yetisecek diyorsun, koy o zaman incil,tevrat,kuran derslerini cocuk istedigini seçsin. AB ülkelerinde kimliklerde bile ''din'' ibaresi yazmaz, birey kendi dinini isterse ekletir, sen zaten dogustan cocuga dini: islam ibaresi yapıstırıyorsun simdide secmeli ders olarak kuran dersini önüne koyuyorsun.
bu şeye benziyor. hani mahallenin abisi gelir topu kendi önüne kor. sıkıyosa al bakalım, gel al bişi yapmıcam, alıp almamakta serbestsindir ama gidip almaya götün yemez. biliyosundur altında yatanı. ahanda aynı örnek. kagıt üstünde seçmeli evet. ama sen dini bütün bir hocadan ders alıyorsan ve o kuran dersini seçmezsen basına gelecekleri bilirsin. üni okuyanlar beni daha iyi anlar, hocan hangi görüşteyse ona göre makale yazarsın, ödev yazarsın, suyuna gidersin. yoksa 8 sene bitmez o okul
3.boyutu: bu ülkeye din kültürü dersi de ilk kez geldiğinde SEÇMELİ ders olarak gelmişti, o zamanda benzer tartısmalar olmus ve devletin dini olmaz insanların dini olur denmişti, o zaman bunu koyanlarda biz seçmeli din dersi veriyoruz, ayrıca sadece din egitimi sure ayet vs deil, abdest nasıl alınır, kac tür din vardır, nasıl ahlaklı insan olunur vs gibi argümanlar koydular. o yuzden dersin adı sadece din değil DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ dersidir.
sonra noldu biliyormusunuz? hepiniz en az ortaokul okumus insanlarsınız, hiç din dersi seçtinizmi? hayır. din dersi gördünüzmü? evet. yani noldu, önce seçmeli olarak çıkan bu ders 1982 anayasası ile ZORUNLU hale getirildi. karşı cıkanlar ise ne yani siz müslüman deilmisiniz niye gocunuyorsunuz kafirler denilerek bertaraf edildi.
şimdi size kim çıkıpta bu dersin 20 sene sonra zorunlu olmayacagının garantisini verebilir? önünüzde canlı canlı din dersi örnegi varken hemde. 20 yıl sonra bu ders zorunlu oldugunda karsı cıktıgınız zaman, sen müslüman deilmisin, senin kitabın kuran deilmi kafir? denmicekmi sanıyorsunuz size? bu kadar sığ mısınız? ''din'' denilince akan sular duruyor sizde. din ayrıdır devlet ayrıdır kafanıza sokun artık bunu. din ögrenmek isteyen ücretsiz olarak kuran kursuna gider, türkce matematik ögrenmek isteyen okula gider bu kadar basit. sen gidipte kuran kursunda hocaya türev integral sorarsan bu nasıl saçma geliyosa kulaga okulda size kuran ögretilmeside bu kadar saçma. biraz gözlerinizi açın. bu ülkenin sorunu din değil. zaten tarihimizdeki en büyük isyanlar ve saçma sapan olaylarda hep ''din elden gidiyor'' kisvesi altında cıkmıstır.
not: bu ülkede her zaman en önemli sorun dinmiş gibi gösterilmekte, bugun elektriğe %8 zam geldi, gecen ayki zamla beraber elektrik totalde %18 arttı, bir allahın kuluda cıkıp su zamlara itirz etmiyor. devlet yönetmek bu kadar kolay, kuran dersi koy herkes alkıslasın arada zamları itele.
-----------------------------dostum sana diyecek birşeyim yok, cidden doğruları konuşmuşsun ama zaten gidişat belli değil miydi abi ? bu adam Halkların kardeşliği diye çıkmadı ki ortaya. Benim bu sistemi savunmamın nedeni, meslek liselerinin iyileştirilmesi ve ÖSS muhabetinin kalkmasıydı, medya da bu böyle lanse edilirken gel görkü maddeler herhangi bir ibare yok, benimde canım sıkıldı.
Normalde bir insan müslüman veya değil diye ayrım yapmak yanlış ama siktiminin ülkesinde fanatizmden dolayı işte hep canlar yanıyor. Dediklerin çok doğru, artık mahalle baskısı her mecraya yayılacak, seçmeli ders diye birşey yoktur zaten okullarda seçmeli diye geçer, Atıyorum Kur'an , incil, tevrat dersi olsun, incil ve tevrat dersinin hocası yok kadromuzda diye sana o Zorunlu dersi seçtirirler. Adamlar saadet zinciri, yetişkini ekonomik vaadiyle, çocuğu direk eğitimiyle kendine bağlı "Taklid-i İmanı" olan insanlar olarak ordularına kattılar. Şu an Gülen Cemaatinin YÜZ MİLYARLARCA DOLARI VAR. Yapıcak bir şey yok amk, 2. baharımızı yaşayıp tez zamanda ecnebilere koşacağız. Zamları zaten siktir et, nüfus memurları her sayımda sakso çektirse yine sesi çıkmaz milletin amk, sadece amk işte boşver.
-
herkes bişiler demiş ben de diyim artık tutamadım kendimi.
hocalar ilk diyeceğim şey önce bi öğrenin 4+4+4 neymş? ondan sonra konuşun.
TBTde hükmet eğitim sağlıkla ilgili hangi konu açılsa,birden konu tayyip Kur'an,diz imana geliyo. ne alaksı var hemen konuyu saptırmayın yahu insaf biraz.
Şimdi birisi çıkar yok tayyipçi der. TAYYİPÇİ değilim. bunu önce bi anlayın.
Yok uçak üretime falan denilmiş lan sanki tayyip gelmeden uçak üretiyoduk da tayyp gelince üretemedik. asıl at gözlüğüyle siz bakıyosunuz.
yiğidi öldür hakkını yeme. Tayyipin yaptığı yanlışlar var. evet hem de çok yanlışlar var. nitekim bu yanışlar o g.tünü yaladığınız bazı şahıslardan daha azdır.
biriniz de elinizi vicdanınıza koyun da bu adam şunu iyi yaptı deyin.
Ayrıca her ne kadar kimse skine takmayacak olsa da sizden ricam, bu tür konuları özellikle de tayyiple ilgili konuları DİN konusuna çevirmeyin. aksi halde tayyibe dini kullanıyo sömürüyo diyorsunuz, her halta dini imanı karıştırınca sizin ne farkınız kalır?
-
Bazı akp simsarları yine akpli deilim,yanlışları var ama doğruları görün tarzı yazılar yazıyor gerçekten gülüyorum.
Kuran-ı Kerim dersi çıkarıyorlar (benim için sorun yok) ama burdaki amaç Kuran-ı Kerim öğretmek değil,Kuran okuyacak kızın başörtüsü takması gerekeceği için liselerede başörtüsünü getirmiş olacaklar. Her zaman yaptıkları taktik,sağ gösterip soldan kroşeyle nakavt ediyorlar. Bundan 3 4 yıl önce liselere türban getirecekler denildiğinde hadi ordan filan diye insanlar tepki gösterirken şimdi öyle bir uyutuyorlarki aslında doğruymş ya filan der oluyorlar.
4+4+4 ü savunan zihniyetler neyi savunuyor anlamış değilim hoş taip sıçsa vatan için sıçtı,kokusunun bile vatana faydası olur diyecekleri için savunmaları normal.
Küçükken herkesin aklında doktor yada öğretmen olmak vardır en akla gelen şey oldukları için,büyüyünce doktorluğun yanından bile geçemez puan olarak.Şimdi düşünün ilkokulu bile bitirmemiş çocuğa sorcaklar büyünce ne olmak istiorsun,hangi branşı seçiorsun oda doktor olcam diyip notingen forest olacak :d Bir başka diyişle daha altına yapmamayı öğrenmemişken,gece uykusnda altına işioken hayatını etkiliyecek kararı verecek. Hocalar yönlendirecek filan diye çıkacaktır muhtemlen bazıları,ülkedeki eğitim sistemi o kadar aşağılardaki o hocalar bırak yönlendirmeyi daha doğru dürüsüt okuma yazmayı öğretemioken yönlendirme hayalden de öte. Yurtdışında var deniliyorda sanki bütün şartlarımız yurdışına uygunda,bir tek bunu uygulamak kaldı.
Kpps sınavında soruları çaldılar,öss,ögs,öms vs. her sene sistem değiştiler,polis okulu vb. bütün sınavlarda kendi yandaşlarına şerefsizlik yapark yardımcı oldular kul hakkı yemenin anasını ağlattılar,yolsuzluk,kadrolaşma aldı başını gitti,herşeye zam üstüne zam,özelleştirme üstüne özelleştirme... Ülkedeki bütün değerleri ayaklar altına aldılar,Atatürkü darbeci yaptılar,hitlere benzettiler vs.vs. ama gel görki hala bu adamları savunmaya devm ediyorlar.İşin kötü tarafı ülkenin adını pkk cumhuriyeti yapsalar onada destek verecek körü körüne bağlanmış zihniyetler topluluğu var. Sonumuz hayrolsun. -
sövünce de sövdü diyonuz.ne diyim ben be. Türkçe de yazıyoz ama anlatamadım gitti derdimi.En iyisi susmak. Laf anlamayana laf edilmez bizim buralarda.
Rüyanızda tayyibi görün mk.
Edit: + olarak öle yok kadrolaşma falan demeyin. kimin zamanında yoktu kadrolaşma. herkes kendi adamlarını getirmiyor mu bu ülkede biyerlere. az vicdanınız olsa bunları diyemezdiniz.
o savunduğunuz kişilerin zamanında bu memlekette ekmek yoktu ekmek. tüp almak için 3 gün sıra bekliyodun.
avrupa amerika bilmem ne gelişmiş ülkesi biz gerideyiz diye kıçınızı yırtarsınız ama o ülke nasıl o hale gelmiş bilmezsiniz. hangi gelişmiş ülkede özelleştirme yok?
örnek oalrak size gerçek biey anlatayımUşak şeker fabrikasında adamın biri öylece el arabasıyla dolanıyo ortalıkta. babamla gitmiştik. babam arkadaşına sordu bu adam neci diye. o zamanın parası ile babamdan iki kat fazla maaş alıyordu.arkadaşı da o adamın görevini anlattı: Pancar yüklü şeker kamyonları fabrikanın bahçesine girdikten sonra fabrika içine girene kadar etrafa pancar dökülürse onları topluyor. babam gitti o adama sordu günde kaç el arabası pancar topluyosun diye. adam güle güle pişkin bi şekilde en fazla 2 el arabası dedi. yani bi yıl boyunca topladıı pancar o adamın 1 aylık maaşını bile karşılamaz.
bizde "Devletin malı deniz yemeyen domuz" denildikçe daha da adam olunmaz.
burda herkes konuşuyo da hanginiz yaptığı bütün alış verişlerin, aldığı herşeyin fişini tam olarak alıyor?
önce herkes kendinden başlasın.kendniz bi tartın ağır geliyosanız başka yerlere bok atın.
....
bu da son sözüm daha da yazmıcam bişey.
insan olan aklı olan az bunları düşünür.selametle size.
-
Bakın arkadaşlar, avrupa ülkeleri şöyle, USA böyle yapıyor halkları şöyle yaşıyor diye SALAK SAÇMA şeyler yazmayın. Onlar emperyalist ülkelerdir, başka ülkeleri sömürür, kendi kültürlerinin ne olduğunu bilmez, nerde akşam orda sabah, 7/24 sevişip ayrılıp gitmeye özgürlük diyen ülkelerdir.
Bizler Türk halkıyız. dünyanın tarihi en eski milletleri arasında ilk sıralardayız. Bizim bir tarihimiz bir kültürümüz var. Türkler binlerce yıldır tek tanrılı dine inanmış, her zaman hoşgörülü, ailesine ve namusuna düşkün bir IRKtır. Eğer Türkler kültürlerini kaybederse işte bilin ki o zaman bu devlet bitmiştir, o zaman sömürülmeye soyulmaya bölünmeye mahkum edilmiştir.
Türk Kültürünü korumak için de gerekli olan başlıca etmen AİLE ve DİN dir. sene olmuş 2012. Bakıyoruz ki Aile kültürü değişmiş avrupai bir yaşam tarzı çıkmış ortaya. Kızlara bakıyorum hergün bir erkeğin evinde, erkekler hergün bir kız peşinde. Namus kavramı neredeyse bitmiş bitmeye yüz tutmuş. Geriye kalan ne ? DİN. Ne olmuş dine biliyor musunuz ?
Kastamonuda okuyorum 2009 yılında kayıt için geldiğimde yolculukta olduğum için oruç tutmamıştım ve yemek yiyecek bir yer bulamadım, gittim bir lokantaya anlattım durumu tabi hocam dediler ve bana menemen yaptılar yedirdiler içirdiler 5 kuruş da para almadan gittiler. Çok mutlu olmuştum ama geçen yıl yani 2 yıl sonra 2011 yılında ramazanda bırakın lokantaların kapanmasını, agzına kadar müşteri dolmuş, yanindaki meyhane PUB türü mekanlar bil yarı yarıya dolmuştu.. 3 senede bir şehir tamamen kültürünü kaybetmiş kim olduklarını unutmuşlardı.
Bazı gerizekalılar bu durumu medeniyetleşme diye adlandırıyorlar fakat bana göre kültürsüzleşmedir, ve kültürü yok olmuş bir millet dağılmaya mahkumdur.
Az önce yazan arkadaşın yazısında gördüm, lise de türban olacak diye. hocam çok ağır konuşurdum ama yanlış anladığımı düşünerek birşey yazmıyorum.. Sadece "sen Kur'an-ı Kerim deki ayetleri hiçe sayarak bu işe itiraz ediyorsun ama bir müslüman dinin gereklerini yerine getirmese bile bu iş için çaba harcayan insanların inançlarını "%98 i müslüman bir ülkede" özgürce yaşamalarına karşı çıkmamalısın diyorum. Eğer biraz olsun İnancın varsa bu cümlelerinin hesabını veremeyeceğini bilmelisin..
-
hacı bu sistemdeki amaç biran önce mesleki eğitim verip iş potansiyeli içine katmak ama sorun şu
son zamanda hükümet işsiz yaratmaya çalışıyor kasten insanın aklına ilerde bir atılım olacak dışarıdan ithal etmeyelim diyemi tutuyolar gibi soru geliyor aklıma
4+4+4 yeni işsizler yaratacaktır
-
persian bunu yazdı:
-----------------------------Bazı akp simsarları yine akpli deilim,yanlışları var ama doğruları görün tarzı yazılar yazıyor gerçekten gülüyorum.
Kuran-ı Kerim dersi çıkarıyorlar (benim için sorun yok) ama burdaki amaç Kuran-ı Kerim öğretmek değil,Kuran okuyacak kızın başörtüsü takması gerekeceği için liselerede başörtüsünü getirmiş olacaklar. Her zaman yaptıkları taktik,sağ gösterip soldan kroşeyle nakavt ediyorlar. Bundan 3 4 yıl önce liselere türban getirecekler denildiğinde hadi ordan filan diye insanlar tepki gösterirken şimdi öyle bir uyutuyorlarki aslında doğruymş ya filan der oluyorlar.
4+4+4 ü savunan zihniyetler neyi savunuyor anlamış değilim hoş taip sıçsa vatan için sıçtı,kokusunun bile vatana faydası olur diyecekleri için savunmaları normal.
Küçükken herkesin aklında doktor yada öğretmen olmak vardır en akla gelen şey oldukları için,büyüyünce doktorluğun yanından bile geçemez puan olarak.Şimdi düşünün ilkokulu bile bitirmemiş çocuğa sorcaklar büyünce ne olmak istiorsun,hangi branşı seçiorsun oda doktor olcam diyip notingen forest olacak :d Bir başka diyişle daha altına yapmamayı öğrenmemişken,gece uykusnda altına işioken hayatını etkiliyecek kararı verecek. Hocalar yönlendirecek filan diye çıkacaktır muhtemlen bazıları,ülkedeki eğitim sistemi o kadar aşağılardaki o hocalar bırak yönlendirmeyi daha doğru dürüsüt okuma yazmayı öğretemioken yönlendirme hayalden de öte. Yurtdışında var deniliyorda sanki bütün şartlarımız yurdışına uygunda,bir tek bunu uygulamak kaldı.
Kpps sınavında soruları çaldılar,öss,ögs,öms vs. her sene sistem değiştiler,polis okulu vb. bütün sınavlarda kendi yandaşlarına şerefsizlik yapark yardımcı oldular kul hakkı yemenin anasını ağlattılar,yolsuzluk,kadrolaşma aldı başını gitti,herşeye zam üstüne zam,özelleştirme üstüne özelleştirme... Ülkedeki bütün değerleri ayaklar altına aldılar,Atatürkü darbeci yaptılar,hitlere benzettiler vs.vs. ama gel görki hala bu adamları savunmaya devm ediyorlar.İşin kötü tarafı ülkenin adını pkk cumhuriyeti yapsalar onada destek verecek körü körüne bağlanmış zihniyetler topluluğu var. Sonumuz hayrolsun.
-----------------------------hocam bence sen anlayın dediğini anlayamamışsın o daha acı bi durum.Bunca insan neden laf ediyo çünkü gelişimi eğitimle sağlarsın bunuda 8 yıllık zorunlu eğitimi 4 yıla indirirererek yapmazsın ki doğu 8 yıla bile mırın kırın yolluyodu artık 9 yaşına doğurtmaya başlayacaklar. Ailesi göndermedikten sonra da yemişim o branş seçmesini.. kısaca sana diyolarki ben ağzına bi parmak bal sürerceğiz (branşlarla) ama bizim amaç o değil we siz bunu göremiyosunuz
hadi herşeyi göremiyosunuz anladık hadi sadece biz haksızız tayyip süper adam be insanoğulları 4+4+4 sistemini nası elinizi wicdanınıza koyup sawunuyosunuz siz sawunurken benim wicdanım sızlıyo...
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------persian bunu yazdı:
-----------------------------Bazı akp simsarları yine akpli deilim,yanlışları var ama doğruları görün tarzı yazılar yazıyor gerçekten gülüyorum.
Kpps sınavında soruları çaldılar,öss,ögs,öms vs. her sene sistem değiştiler,polis okulu vb. bütün sınavlarda kendi yandaşlarına şerefsizlik yapark yardımcı oldular kul hakkı yemenin anasını ağlattılar,yolsuzluk,kadrolaşma aldı başını gitti,herşeye zam üstüne zam,özelleştirme üstüne özelleştirme... Ülkedeki bütün değerleri ayaklar altına aldılar,Atatürkü darbeci yaptılar,hitlere benzettiler vs.vs. ama gel görki hala bu adamları savunmaya devm ediyorlar.İşin kötü tarafı ülkenin adını pkk cumhuriyeti yapsalar onada destek verecek körü körüne bağlanmış zihniyetler topluluğu var. Sonumuz hayrolsun.
-----------------------------hocam bence sen anlayın dediğini anlayamamışsın o daha acı bi durum.Bunca insan neden laf ediyo çünkü gelişimi eğitimle sağlarsın bunuda 8 yıllık zorunlu eğitimi 4 yıla indirirererek yapmazsın ki doğu 8 yıla bile mırın kırın yolluyodu artık 9 yaşına doğurtmaya başlayacaklar. Ailesi göndermedikten sonra da yemişim o branş seçmesini.. kısaca sana diyolarki ben ağzına bi parmak bal sürerceğiz (branşlarla) ama bizim amaç o değil we siz bunu göremiyosunuz
hadi herşeyi göremiyosunuz anladık hadi sadece biz haksızız tayyip süper adam be insanoğulları 4+4+4 sistemini nası elinizi wicdanınıza koyup sawunuyosunuz siz sawunurken benim wicdanım sızlıyo...
-----------------------------
4 yil degil yine 8 yil zorunlu kalan 4 yil yani lise de acik okunabilir fakat anlamadigim su universitede bunu daha iyi anladim ben herkes gotunu acmakta ozgur de kapatmak da niye ozgur olmasin arkadas neyin kafasndasnz neyden korkuyorsunuz turban liselere grcekmis sanane ulkeni cok mu dusunuyosun al sana ozgurluk esitlik ulan biri madem kuran var incil tevrat da olsun diyo %98i musluman br ulkedesn ayip ya