A3 Sedan Kullanan Var Mı?
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
google a sorduğunda bile 160k ömür biçiyor.
öyle veya böyle bu şanzıman sorunlu ve geç de olsa arıza çıkarıyor, neden hala insanlar bu araçları alıyor ki?
Cunki cok konforlu ve %100 bozulacak diye de bir kural yok.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
google a sorduğunda bile 160k ömür biçiyor.
öyle veya böyle bu şanzıman sorunlu ve geç de olsa arıza çıkarıyor, neden hala insanlar bu araçları alıyor ki?
Cunki cok konforlu ve %100 bozulacak diye de bir kural yok.
-
Abd de almanya üretimi bir araç bozuluyor adam yedek araç istiyor Tow service vs özellikle alman aracı olmasın diyor.abd de karayolları ile şehir merkezleri veya gas station rest area noktaları uzak kalabiliyor kuzey de sorun olmayabilir Texas, Kaliforniya Türkiye den büyük eyaletler insanlar işlerini şansa bırakmıyorlar orada da sürüş konforundan öte a noktası b noktası sorunsuzluk düşüncesi hakim eşittir ergonomi.
Benim de şahsi düşüncem sorunsuzluk olur konfor göreceli.
-
7 ileri dsg ler o kadar sorunlu değil sadece tüp bitiyor mekatronik revize ediliyor , güçlendirirmiş tüp uygulaması yapılabiliyor son dönemde oda bakım tüp takma çıkarma işlemi taihl 15k civarı alınıyıor. Ablamda 1.4tdi polo var 2017 7 ilerdi dsg sanzıman araç aniden vites atlama yapmıyordu ve birden boşa düşüyordu, mekatronik revize edildi 1.5k suan sorunsuz kullanıyoruz ama tüpü zayıflamış onada 9k istedi herşey dahil
-
Karar kıldım ya A3 Sedan alacağım bakayım 2-3 aya. DSG kısmında muhtemelen bol bol test ederim almadan önce. Aldıktan sonra da şanzıman tüpü denilen bir şey var onu aftermarketten kaliteli bir şanzıman tüpüyle değiştireceğim gibi duruyor.
Teşekkürler yorumlar için. -
dsg şanzıman için mekatronik tüpünü değiştiriyorlar. Şu kanaldaki abi hatta almanyadan bir marka getirip değiştiriyor, sanırım kendisi de eski almanya vag grubu çalışanı epey bilgili birisi, işi usulüne göre yapıyor. https://www.youtube.com/watch?v=brWyg1Th0O0
Eğer ilgili parçayı değiştirirsen dsg şanzımanın sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.
Bende Citroen c4 var eat6 şanzımanlı, sorun çıkarmıyor tam otomatik ve tork convertörlü diye eat tercih ettim, cvt kullandın mı hiç bilmiyorum ama dünyanın en boktan sürüş keyfi diyebilirim :D
ben arabayı almadan önce bu dsg tüp değişimi henüz yoktu türkiyede, olsaydı dsg almayı da düşünürdüm.
Gönül isterdi ki biz de alalım bir rs6 avant performance, lakin sokayım bunların yapacakları işe :(
-
Kuru kavrama dsg'lerden uzak durmak lazim, internette binlerce kufur eden kurban bulmak mumkun.
Bkz:(direct shit gearbox)
-
honda civic al geç a3 dar araba cvt sorunsuz garantili civic al
-
0x656e bunu yazdıHorbaDor bunu yazdı
Daha az şanzıman sorunları ile karşılaşmak istiyorsanız çift kavramalı otomatikleştirilmiş şanzımanlar yerine tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlı araçlara yönelebilirsiniz. Mercedes 5-7-9 G Tronic şanzımanlar, BMW ZF tam otomatik şanzımanlar, Japon grubu tork konvertörlü ve CVT şanzımanlar gibi. Bu grupta CVT uzun ömürlüdür ancak sürüş zevki yoktur.
Ek olarak: Psa grubuna dahil olan opel ile birlikte peugeot ve citroenlerde de tam otomatik şanzımanlar kullanılmaktadır. Bir çok marka sorunsuzluğu sebebiyle bu şanzımanlara yönelmektedir.
Bu sebeple mazda 3 kullanıyorum ve değiştirirsem son modelini almayı düşündüm ama işte a3 sedan da göz kırpmıyor değil :D Neyse mazdadan devam ya.
neden mx5 almıyorsun mürid?
-
xcorpix bunu yazdı
honda civic al geç a3 dar araba cvt sorunsuz garantili civic al
abi civiclerdeki dış sesi içeri alma olayı çok kötü diye biliyorum ki benim arabadan bile kötü yorumu duydum civic kullanıcısından.
CVT değil de Mazdada da tam otomatik şanzıman var çok kötü değil fakat CVT keyfimi bozar diye düşünüyorum ya. Napalım 3-4 senede bir DSG'ye bayılırız :D
Mx-5 çok küçük araba. Aile de var ondan dolayı.