Abuk Subuk Beslenmek Yerine Sefer Tasına Mı Dönsek?
-
Merhaba arkadaşlar eminim birçok arkadaş benimle aynı sıkıntıyı çekiyordur.
İşyeri yemekhanelerinde ya aşırı yağlı, ya tatsız tussuz ya da beğenmediğimiz yemekler çıkabiliyor. Dışarıdan verdiğimiz siparişlerde at eti kebaba, toynak lahmacununa bıktık. Ev yemeği ayağına fahiş fiyatlarda millete kucağında yemek yediren saçma sapan yerlere de gitmiyorum artık.
Bende artık sefer tasında mis gibi kendi pişirdiğimiz içinde ne olduğu belli damak zevkimize göre yaptığımız yemekleri getirmeyi düşündüm işyerine.
Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar vardır elbette, internette baya bir araştırdım profesyonel bir sefer tası arıyorum. Özellikle termos sefer tasları iyi oluyormuş sanırım, Penguen diye bir marka var en çok satılan bu gibi ama onun hakkında da şikayetler var kapaklardaki lastikleri falan yemeklerin içine düşüyormuş vs. vs.
Sabah 07.00 gibi kalıyor ve 07.15'de evden çıkıyorum acaba diyorum kalktığım zaman bu 15 dakikalık arada yemekleri ısıtıp çıkmadan sefer tasına koysam öğlen 12:30'a kadar dayanır mı? Aslına bakarsanız hergün bunu yapmak eziyet gibi gelecek ama yapacak birşey yok, keşke öyle bir sefer tası olsa ki akşam ısıtıp koysak ertesi gün öğlen yesek :) Var mı böyle mucize bir ürün?
-
Pilav, tavuk, yogurt, sulu ev yemekleri...
Bunlarla beslenebilirsin sefer tasında.
En kotusu sanvic tarzi yapip cantaya atmak bile disarda yemekten hem daha saglikli hem de daha ekonomik.
-
Son 2 aydır uyguladığım olay.
Ben akşamdan sandwiç yağıyorum ya da; o gün spor salonuna gideceksem pilavımı, tavuğumu veya köftemi, salatamı yapıp saklama kaplarına koyuyorum (1milyoncudan aldığım aynı boy 3 adet plastik ve ağzı kilitlenen kap işte)
Kapları da sırt çantama koyuyorum; missssss
İş yerimde herkes kantinden, civarda ki pidecilere giderken ben hem sağlıklı, hem ucuz hemde lezzetli şekilde karnımı doyuruyorum.
Bu sayede son 2 ayda 800 TL arttırdım. Demek ki aylık dışarıda yemek masrafım 400 papel.
Böl 20'ye, günlük 20 liralık yemek yiyormuşum eskiden. Vay hayvan vay....
-
ComputerWolf bunu yazdı
Pilav, tavuk, yogurt, sulu ev yemekleri...
Bunlarla beslenebilirsin sefer tasında.
En kotusu sanvic tarzi yapip cantaya atmak bile disarda yemekten hem daha saglikli hem de daha ekonomik.
Evet dostum sana katılıyorum ama mevzu yemek değil mevzu sefer tası :) Yoksa yemek konusunda sitede varsa profesyonel şef hepsiyle kapışmaya hazırım iddalıyımdır :) Uzun soluklu yemekleri sıcak tutabilecek bir sefer tası gerekiyor.
-
sefer tası yerine saklama kabı kullanabilirsin, akşam yemeğini biraz fazla pişir, koy saklama kabına al sana öğle yemeği. ben bazen sandviç yapıp koyuyorum çantaya, bazen de migrostaki hazır sandviçlerden alıyorum (biraz pahalı ve doyurmuyor, diyetteyim diye yiyotum)
-
Ogle yemeğini yapamayanlar icin ( benim gibi öğrenci ise ve o sulu yemeği yapamayacak ise) aksam yemeklerinde makarna + tavuk candir belirteyim (1.5 tl ye 350 gr kepekli makarna + 1 kg tavuk göğsü 17 tl aldım ) 1 hafta gitti beraber acayip dusuk kalori ve lezzet okuyor soyleki sadece aksam yemeğimi bunla değiştirerek ki bazen okulda pizza yiyordum 2 kg vermisim ve aksam yemek fiyati da 20/7 den 3 tl nin biraz alti yapıyor
Not maden suyu unutmayin şarttır yoksa mineral eksikliği can sıkıcı sonuc dogurabiliyor
-
Ozden bunu yazdıComputerWolf bunu yazdı
Pilav, tavuk, yogurt, sulu ev yemekleri...
Bunlarla beslenebilirsin sefer tasında.
En kotusu sanvic tarzi yapip cantaya atmak bile disarda yemekten hem daha saglikli hem de daha ekonomik.
Evet dostum sana katılıyorum ama mevzu yemek değil mevzu sefer tası :) Yoksa yemek konusunda sitede varsa profesyonel şef hepsiyle kapışmaya hazırım iddalıyımdır :) Uzun soluklu yemekleri sıcak tutabilecek bir sefer tası gerekiyor.
Bulgur veya pirinç pilavı ısıtılmaz. Tadını bozar. Makarna da öyle.
Sulu yemek yaparsan ve iş yerinde çay ocağı gibi bişey varsa 2-3 dk'da yenecek kadar ısınır.
Önerim; soğuk yesen de seni bozmayacak şeyler pişir. Mesela pirinç pilavı ile yoğurt birbirine çok yakışır. Yanına da tavuk göğsünü pişirip bir kapta didiklersen fıstık gibi yemek olur.
Hoş bu menüyü izmirde mevlütlerde filan veriyorlar ama olsun :)
-
Ozden bunu yazdıComputerWolf bunu yazdı
Pilav, tavuk, yogurt, sulu ev yemekleri...
Bunlarla beslenebilirsin sefer tasında.
En kotusu sanvic tarzi yapip cantaya atmak bile disarda yemekten hem daha saglikli hem de daha ekonomik.
Evet dostum sana katılıyorum ama mevzu yemek değil mevzu sefer tası :) Yoksa yemek konusunda sitede varsa profesyonel şef hepsiyle kapışmaya hazırım iddalıyımdır :) Uzun soluklu yemekleri sıcak tutabilecek bir sefer tası gerekiyor.
doğruysa bu senin işini görür.
http://www.adrenalinoutdoor.com/Laken-Celik-Termos-Sefer-Tasi-1-5Lt-_19400.html#0
-
Ev yemeğinin gözünü seveyim. Yumurta kırıp yerim en azından içinde ne olduğu, hangi şartlarda yapıldığı belli.
Dışarıda neler yediriyorlar bizede işte göz görmeyince gönül katlanıyor.
mkyb tarafından 07/Kas/16 14:33 tarihinde düzenlenmiştir -
tam buğday ekmeği, süzme beyaz peynir salatalık göbek ,her sabah sandiv yapıp iş yerinde yiyorum oh mis
Edit:Hocam decathlondan al 10L sırt cantası onlara rahat 3 tupper sıgar doldur aksamdan sabah götür
Cesnist tarafından 07/Kas/16 14:39 tarihinde düzenlenmiştir -
yemek konusu bok ıs devletın kendı personele yemek verdıgı yemekhanelerde bıle ıhale bazlı oldugu ıcın skntı yasayabılıyorsun ınsanlar zehırlenebılıyor ,
lisedeyken birkaç arkadaş bir dönem getiriyorduk pilav kavurma , makarna salata fılan , yemekhanede de vardı yemek okul kantınınde ıskender de vardı genıs cesıt vardı ama arada goturuyorduk evden guzel oluyordu , ben sene 2003 2005 ten bahsedıyorum ama.
işyerinde mikrodalga fılan varsa ona uygun kap temın edın dırekt ısıtabılırsınız .ya da dedıgın gıbı sabah ısıtırsın koyarsın oglene kadar ılık tutar zaten onu.
ısıtılmaya ıhtıyac duymayan yemekler yersın , ornegın salata , kısır , soguk zeytınyaglı yemekler gıbı .