Adım Adım Schengen Muafiyeti
-
danimarka belçika filan shengen mi neyse ou ihlal ediyormuş o ne oluyor ?
-
samato bunu yazdı
danimarka belçika filan shengen mi neyse ou ihlal ediyormuş o ne oluyor ?
vize serbestiyesi tüm AB ülkelerinde uygulanmayacak hocam ama biz tüm AB ülkelerine vize uygulamayacak bu 1.
2. olarak bizim serbestçe girebileceğimiz ülkeler schengen üye ülkeleri olacak. Bu ülkelerin AB üyesi olma zorunluluğu yok. Mesela isviçre schengen üyesi ama AB üyesi değil. Vize serbestiyesi olduğu zaman AB üyesi olmasa da isviçre'ye vizesiz seyahat edebileceğiz.
3. olarak danimarka'ya gelirsek, tüm AB ülkeleri geri kabul anlaşmalarını imzaladılar ancak danimarka bu anlaşmayı imzalamadı, dolayısla vize serbestiyesi danimarka için geçerli değil. Ama türkiye schengen bölgesine vizesiz gireceği için danimarka ile de bir çeşit anlaşma imzalayacak sanırım, farklı kuralları olan bir geri kabul anlaşması olabilir bilmiyorum şimdi. Belçika'yı yeni duydum, sadece danimarka için böyle diye biliyorum.
4. olarak ilk mesajımda biraz anlatmaya çalıştım ama net olmamış olabilir. Mesela bir makedon vatandaşı 3 ay boyunca schengen bölgesine vizesi girebilmektedir ancak ondan sonra vizeye tabidir ve sınırlarında yine vize kontrolü var. Bizde işler biraz farklı, biz AB ülkelerin vize istediği diğer ülkelere de vize isteyeceğiz, o zaman da sınırın açılacağı (sadece yunanistan ve belki bulgaristan) anlamına geliyor bu da schengen üyesi anlamına geliyor ama nedense hiç schengen'e üye olunacak gibi bir şey yok, işte bu noktayı tam anlamadım. Sadece vizeler bir süreliğine kalkmıyor, başka bir şeyler d evar ama tam olarak schengen'e mi üye oluyoruz yoksa başka bir şey mi emin değilim
-
Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı
Rica ediyorum: şengen çıkınca avrupaya gidecek arkadaşlar, internet ortamındaki gibi davranmayın ve her gördüğünüz kızı da dürtmeye çalışmayın.
Avrupa insan hakları mahkemesi başkanı hoşgeldin
-
unbalanced bunu yazdı
montrö için bir sürü şey yazdım hocam, orjinal belgesinden hareketle, merak ediyorsan neden öyle söyledim buyur oku
http://www.tahribat.com/forum/kanal-istanbul-projesi-hakkinda-213732
---
ikinci olarak benim şahsi görüşüm çok farklı, yani benim istediğim, düşündüğüm şeyler böyle bir türkiye değil, o yüzden günümüz şartlarına göre böyle yapmazsan bir şey alamazsın demek bu. AB sürekli türkiye'ye kullandı, türkiye'den ne vazgeçebiliyor ne de içine alabiliyor, ama bu tarz olaylar oldukça mecburen yaklaşıyor, çünkü gelecek büyük göç onların işini zorlaştırır, o yüzden aslında onların vermiş olduğu taviz daha büyük. 60 yıldır dışarda beklettiği adamı şimdi içeri almak aslında çok büyük taviz.
Suriyeliler gider mi gitmez mi kalır mı kalmaz mı bilmiyorum, düzenini kuran adamın elbette gitmesi zor olur, o zaman da artık adapte olacak. Nasıl bugün almanya'da yaşayan türkler artık oraya adapte olmuşlarsa ya da olmaya çalışıyorlarsa, suriyeliler de böyle olacak. Şahsi fikrim, çoğu artık gitmeyecek yönünde, ülkesini savunmadan kaçan adam, ülkesi düzelse de ülke hasretiyle yanıp tutuşmayacaktır diye düşünüyorum. Avrupa'da büyük bir ırkçılık var ve hergün yükseliyor. Bilmem takip ediyor musunuz, köln'de bir taciz olayı yaşandı, hemen arap ya da kuzey afrikalılar diye suçladıladılar, ama bazıları onlar değil diyorlar.. Yapay bir sebep yaratıp ırkçılığı tetikliyorlar aslında. Tabi onlar da kendilerine göre haklı, hiç bir bağı olmayan (ne ırk-kökenle, ne dil, ne din) insanların sırf rahat diye adamların ülkelerine gelmesini kabul etmiyorlar, ama kalkıp da açık açık diyemiyorlar bunu, deseler de çok bir şey değişmiyor. O yüzden türkiye gibi bir maşa (siz tampon bölge diyin) kullanarak uzak tutmaya çalışacaklardır. O yüzden gerek maddi yardım, gerekse bu vize v.s. konularında taviz vermeleri kaçınımaz olur.
Şuan onların yaptığı mantıklı, türkiye'de bu şansı kullanıp avrupa'ya adım atmaya çalışıyor. Aslında herkes biliyor ki biz AB ye ait değiliz ve onlarla birlikte olamayacağız, işin içinde başka şeyler var, ab uyum yasaları sayesinde bazı özgülük kanunları geçiriliyor, sırf bu yüzden AB kartı oynanıyor, başka bir amacı yok.
Hangi akvaryumda yüzüyorsun pisibalığı bilmiyorum ama engin okyanuslara açılmanı, biraz bilgi edinmeni tavsiye ederim. Kapalı kaldığın akvaryum içinde her şey yok, biraz vizyonu genişletmek gerek..
Valla kardeş neredesin bilmiyorum vizyondan kastın buysa senin vizyonuna edeyim ben. Almanyaya göç eden anadolu çomarı gibi evinden çıkmayıp 30 yıldır hiç değişmeyen almancılar tanıyorum. Benim algıladığım vizyon bu değil kusura bakma. Kanal istanbulun rant olmadığını söyleyecek kadar boş bir adamla ben neyi tartışıyorum ki? Sen bana laf yetiştireceğine dediğimi yapsana şuraya yaz bakalım dünya üzerinde kaç boğaz var kaçı UK nin kontrölünde. Cidden senden bunu bekliyorum bak çok basit açacaksın bakacaksın. Sonra gelip burdan yok yok montrö salaklıktı kerizlikti diye maval okumayacaksın. Vizyonunun geniş olduğunu düşünüyorsun ancak sana maalesef hiçbirşey katamamış yurtdışında falan bulunman yaşaman. Açıkçası gözümdede almanyada yaşayıp aktröllük yapanlardan bir farkın kalmadı ki zaten açtığın konular da da bunu görüyoruz. Sana göre kanal istanbul mükemmel bir proje montrö salaklık ab türkiyeyi şengene dahil edecek türkiye önümüzdeki 20 yılda dünya gücü olacak artık kendi topumuzu tüfeğimizi uçağımızı yapıyoruz türkiye çok değişti çok gelişti %99 umuz müslüman adalet hak hukuk konularında en öndeyiz insan haklarına saygımız sonsuz ,köprülerin boyunu kısaltalım kimse geçemesin yahu cidden komiksiniz .Şunu dünya üzerinde aklı başında kime söylesen sana en hafif tabiriyle götüyle güler. daha ne yazarsan yaz tartışmayacağım seninle aç boğazlara bak belki bi ışık parlar diyordum parlamazmış onu da geri alıyorum
-
@balık arkadaşım, senin ülken alelalede bir ülke değil, o yüzden bizi sınırsız bağlayan bir anlaşmayı imzalamak bana göre dangalaklıktır. Biz cezayir ya da somali değiliz, adamlar oralara dayatır bunu, senin dik duruş dediğin bu mu?
Hiç kimse, gelecek nesilleri aldığı kararlarla ipotek altına alamaz, ancak o zaman yapılan olay bu. Hangi hakla bugün yaşayan insanları bile etkileyecek ve ilelebet sürecek bir anlaşmaya imza atılır. Atıyorsan at 100 yıllık hadi, sonsuza kadar sürecek ne demek? kendilerinde ne yetki görüyorlar da 100 yıl sonraki insanlara zorunluluk getiriyorlar, kanunlar değişebilmeli, feshedilebilmeli. O gün mantıklıdır, işine gelmiştir imza atarsın, ama 50 yıl sonrao anlaşma işime gelmez BENİM FESHETME YETKİM olmalı.
Bunu düşünemeyecek kadar gerzeklerse ve sen de bunu anlamayacak kadar kapasitesizsen ne yapalım. Hala türkiye'nin aleyhine olan ve sınırsız süre sürecek anlaşmayı savunabilecek kadar sarhoşsun. Hataysa, evet hataydı demek zor iş mi? Tabi sen de haklısın, dokunamayacağın kişiler var ama benim öyle derdim yok, hatalı olan kimse,neyse söylerim, birlierinin emir kulu değilim, kimseden de ne korkum ne de kimseyle bağım var.
-
unbalanced bunu yazdı
@balık arkadaşım, senin ülken alelalede bir ülke değil, o yüzden bizi sınırsız bağlayan bir anlaşmayı imzalamak bana göre dangalaklıktır. Biz cezayir ya da somali değiliz, adamlar oralara dayatır bunu, senin dik duruş dediğin bu mu?
Hiç kimse, gelecek nesilleri aldığı kararlarla ipotek altına alamaz, ancak o zaman yapılan olay bu. Hangi hakla bugün yaşayan insanları bile etkileyecek ve ilelebet sürecek bir anlaşmaya imza atılır. Atıyorsan at 100 yıllık hadi, sonsuza kadar sürecek ne demek? kendilerinde ne yetki görüyorlar da 100 yıl sonraki insanlara zorunluluk getiriyorlar, kanunlar değişebilmeli, feshedilebilmeli. O gün mantıklıdır, işine gelmiştir imza atarsın, ama 50 yıl sonrao anlaşma işime gelmez BENİM FESHETME YETKİM olmalı.
Bunu düşünemeyecek kadar gerzeklerse ve sen de bunu anlamayacak kadar kapasitesizsen ne yapalım. Hala türkiye'nin aleyhine olan ve sınırsız süre sürecek anlaşmayı savunabilecek kadar sarhoşsun. Hataysa, evet hataydı demek zor iş mi? Tabi sen de haklısın, dokunamayacağın kişiler var ama benim öyle derdim yok, hatalı olan kimse,neyse söylerim, birlierinin emir kulu değilim, kimseden de ne korkum ne de kimseyle bağım var.
Yahu şakamısın hayatımda gördüğüm en seviyesiz en cahilce yorumları okutuyorsun bana. La bi söylesene bana anlaşmanın süresimi olur sözleşme dediğin iki taraftan birisi bozana kadar geçerlidir. senin mantığınla Sevr de hala geçerli aq. Şakamısın cidden soruyorum? senin hangi hakkın yeniliyor montröyle? he ben birilerine dokunmayayım diye burdan böyle yazıyorum emir kuluyum aq sizden daha büyük boyunduruk altında yaşamak isteyen sepetler mi var dünya üzerinde? Ulan osmanlı osmanlı diye götünü yırtan senin zihniyetindekiler değil mi? Kim acaba emir kulu. Montröyü bozarsın kardeşim gücün varsa götün yiyorsa. Ancak hala dünya üzerinde kaç boğaz var kaçı uknin söylemedin? niçin? montrö kerizlik mi başarımı görmemek için değil mi? benim kapasitemi sorgulayan adama bak aq. Türkiyenin aleyhine madem değiştirin olm kaldırın götünüzü 20 yıldır siz varsınız hani noldu değiştirdiniz mi? 5 milyon suriyeliyi sokmak TRnin aleyhine değil dimi? Burdan gelip propaganda kasacam diye adım adım şengen muafiyetiymiş he muafiyet aq çöplük olacaz ne kadar avrupada suçlu kaçak varsa tr ye iteleyecekler değilde muafiyet aq. Zaten siz almanyadan zekisiniz o sizi muaf edecek. Herkesde türk erkeklerine hasta kızlar size delirecek. Bu çapsızlarla bu ülke yine iyi gidiyor. Olm onu bunu geçte sen kaç boğaz var kaçı uknin onu söyle bana. buraya yazda milletçe seni ciddiye alalım aq adam hakkaten bunu bilip öyle konuşuyor diyelim.
-
1- ikimizin yazılarına bak bakalım hakaret vari yazıları kim yazmış
2- 20 yıldır biz varız demişsin biz kimiz? Benim desteklediğim bir parti, örgüt, kurum kuruluş yok.Sizin zıttınızda düşünenleri hemen akp li diye yaftalamanın bir anlamı yok. Emin ol ki ben senden daha çok akp yi eleştiriyorum, fetullah'ı da eleştiriyorum, chp yi de eleştiriyorum.
3- montrö sözleşmesini okumayı bırak göz atmadığın belli oluyor verdiğim konuda. Anlaşmaya göre, anlaşma feshedilse bile ilk madde ömür boyu geçerli olacak diyor, hala kazı çevir yanmasın mantığındasın. Bu anlaşmayı imzalamak akıl yoksunluğuna delalet eder benim için.
4- İngilterenin X kadar boğazı olsun beni bağlamaz, ingiltere başka ülkelerde üstünlük sağlıyor diye bizim ülkemizdekini mazur mu görmemiz gerekiyor. Zaferden bahsediyorsun ama sınırsız sürelik aleyhte anlaşmaya imza atıyorsunuz, cidden hangi kafayla yazıyorsun bunu :) Ve yine dediğim gibi biz somali değiliz hocam.. Sen kendini somali ile kıyaslıyorsan senin gibi adamlara müstahaktır zaten böyle anlaşmalar.
5- AB nin çöplüğü olmamak için de sınırlarında gerekli önlemleri alırsın, kimseyi geçirtmezsin, yakaladıklarını da geri yollarsın. Senin sınırlarn delikli kova gibiyse adamlar da haklı olarak kendini korumak istiyor. Bunun için taviz veriyor, vermek zorunda. Sen de kabul etmek zorunda değilsin, kabul ediyorsan da gerekli şartlarla kendi güvenliğini sağlamalısın (buradaki şahıs sen değilsin), sınırlarını adam akıllı hale getir, güvenli hale sok, böyle olaylar olmaz. Milyonlarca göçmen türkiye üzerinden kaçak yollarla gitmiştir, bu bizim devletin başarısızlığıdır.
6- Ben osmanlı devletini savunmam, benim için önemli olan islami hukuktur. Osmanlı bunu uyguladığı için de desteklerim her zaman. Roma bizim devletimiz olsaydı onu desteklemezdim. Yani benim kriterim islam, ve islam benim için partilerden de şahıslardan da önemlidir. O yüzden partilerden uzak durdum, çünkü partilerde çıkarcılık vardır, emanetin ehline teslimiyeti yoktur, rant vardır, çukur kazmak vardır, yalan vardı, dolan vardır, yakını kayırmak vardır, kısacası bana göre pisliktir. Tabi bu tüm dünya ülkelerinde böyle değildir, bizde daha çok işler böyle. İsviçre'de de partiler vardır ama bizdeki gibi ölümüne fanatikleri yoktur, burada düzen kanunla oluşturlmuştur, ister sosyalist parti gelsin, ister hristiyanlar, ister demokratlar gelsin bu düzene uyarak devam ederler ve halkın hayatında bir değişiklik olmaz, refah seviyelerinde değişme olmaz, gelen adam da giden adam da aynı şeyleri yapar aşağı yukarı. O yüzden seçime katılım oranı düşük ülkelerde, demokrasi yerli yerine otrumuştur, çünkü zaten biliyorlar bu düzenin değişmeyeceğini. Biz de ise particilik başladı başlayalı, sürekli yandaşlara desteklemekle, zorbalıklar yapılarak devam etti. Benden değilsen benim düşmanımsın mantığı particilik sistemi ile başladı. O yüzden ben kendi ülkem için her hangi bir partiyi desteklemem. O yüzden A kişisine ya da B kişisine istediğin lafı söylemekte özgürsün, bana göre zaten hepsi zaten aynı şeyin farklı renkleri.
-
Son 6 ay içinde 3 ay boyunca turistik amaçlar için vize serbestliği gelebilir, ama vizelerin direk kalkacağını ve schengen'e dahil olacağımızı hiç sanmıyorum.
-
KuZeTaR bunu yazdı
Son 6 ay içinde 3 ay boyunca turistik amaçlar için vize serbestliği gelebilir, ama vizelerin direk kalkacağını ve schengen'e dahil olacağımızı hiç sanmıyorum.
hocam düne kadar ben de senin gibi düşünüyordum, ama dünkü haberi okuyunca biraz değişik düşünmeye başladım. daha önce dediğim gibi bir makedon vatandaşı 3 aylık giriş yapabilir vizesiz ama onların kimle anlaşma yaptığı v.s. kimseyi ilgilendirmiyor. Hırvatistan mesela eskiden bizden vize istemiyordu ama AB ye dahil olunca onların şartlarına uydu. Biz ab ye girmeyeceğiz ama belki bir ihtimal schengen'e girebiliriz. Ama yine de schengen'e üye olacağız gibi bir ifade geçmiş, işte kafa karışıklığını bu sebep oluyor. Schengen'e üye olmayacaksan 89 vize serbestliği olan ülkenin anlaşması neden feshedildi? Eğer gireceksen neden sadece serbest geçiş deniyor da schengen üyeliği denmiyor. Sanırım ilerde daha netleşecektir.
-
Ne kadar boş beleş insan var yine ön plana çıkmışlar. Bugune kadar imzaladığımız tek bize zarar veren anlaşma doğalgaz için rusyanın boyunduruğuna girdiğimiz anlaşma bunu da yanlış hatırlamıyorsam mesut yılmaz tansu çiller ikilisi kabul etmişti. Bunun dışında imzalananların hepsi zamanına göre çok avantajlı ülkeye katkısı olan anlaşmalardır.
Gelelim avrupa mevzusuna yine milletimiz dünyayı etrafında dönüyor sanıyor sanırım. Sanki avrupa bizim peşimizde koşuyor gelin diye. Adamlar bütün iti kopuğu iteleyecekler ülkemize sonra bizede 3 ayda 15gün serbest dolaşım hakkını verip s.ktir edecekler.