Adres Degisikligi Yapmak
-
Merhaba hocalar adres degisikligi icin ne yapmam gerekli nüfus dairesinemi gideceğim yoksa muhtar mi ? Annem ben babam yaşıyoruz 3 müz gitmeliymiz yoksa birimiz gitse yeterlimi?
-
nufus müdürlüğünde yapman lazım hocam. eğer e-imza veya mobil imza var ise e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi şurayı tıklayarak yapabilirsin.
müdürlüğe gideceksen eğer yanında yeni adrese dair fatura(su, elektrik vb.) bir evrak götürmen lazım diye biliyorum.
-
Hocam 3 kisiyiz 1'miz gitsek yeterlimi yapmak için
-
Hocam 18 yaşından büyükler kendi gidiyor ufaklar ise ebeveyni biz taşındık öyle yaptık
-
hocam okuduğum kadarıyla beraber gitmeniz gerekiyor. kiracı iseniz kira sözleşmesi de geçerli belgeler arasında.
-
sadece peder gitse de oluyor
-
Onun vekalatiyle ben gitsem :D
-
kimligimdeki soguk mührün ezilip yok olmasindan dolayi kimligim gecersiz hale gelmisti, yeni kimlik cikarabilmek icin bile pederi görmeden cikarttiramadim, illa peder gelecekmis. bazen 18 yasindan büyük olmakta yetmiyor.. tanidik vasitasiyla anca
-
Ben kimliği kaybetmiştim. Tek başıma gittim 50TL yi bayıldım çıkardı verdiler. Veli falan istemediler.
De konu sahibi mürid, zor olmasa gerek, tek başına bi git nüfus müdürlüğüne.
Eskiden muhtarlar yapardı şimdi yapmıyorlar.
-
İkametgahı o evde olan biriyle gitmen lazım anne veya babanın farketmez
-
normalde kira kontrati yeterli olur ancak damga vergisini odedin mi diye soranlar cikiyor. o yuzden elektrik su dogalgaz ya da internet aboneliginden birini alip sen gidebilirsin. Tabi ki senin adina ise. Bunlardan biri bile senin adina degilse sen mernis kaydi yaptiramazsin. Bu durumda baban gidecek, beyana dayali oldugu icin annenle seni yaninda gosterecek.