folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Adsl Hat Zayıflaması Hakkında Bilgisi Olan

Adsl Hat Zayıflaması Hakkında Bilgisi Olan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    farlo54
    farlo54's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar internetimde son 2 haftadır çok yavaşlama var TTNET NETLİMİTSİZ paket kullanırken bu hatla 10-11 Mbps yi testlerde görebiliyordum son 2 haftadır bu hız değerim 6 Mbps zor görmeye başladı taahhüt 3-4 gün önce bitti bizde NETLİMİTSİZ deki kota derdinden kurtulmak için 8LİMİTSİZ'e geçtik taahhüt yapmadan şuan hız testinde aldığım max hız 6,5 Mbps geçiş yapmamız kısaca hiç bir işe yaramadı bu sorunumuz nedendir modemimdeki hat değerlerini kontrol edermisiniz ne yapmam lazım bu sorunu çözmek için.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

hocan 8 mbit tam aliyon zati git tekrar test yap hat durumun gayet iyi. ben 3 u bile zor goruyom

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

SNR Sınırı (dB):Sinyal Gürültü Oranı.: YÜKSEK İYİ
    Basitçe Gürültü Değeri Sinyal değerine bölünür. Bir sabit bağlantı için yüksek SNR gerekir. Genel olarak gürültü oranı daha yüksek bir sinyalde daha az hatalar oluşacaktır. Şöyle düşünün ne kadar çok bağırırsanız sesiniz o kadar çok duyulur.
    * 6bB . veya altı = Kötü senkronizasyon (modem adsl ışık sabitlenmemesi) ve sık sık bağlantı kesintileri yaşayacaksınız
    * 7dB -10dB . = Az kötü sinyalizasyon için fazla yer bırakmaz.
    * 11dB -20dB . = İyi çok az veya hiç kopukluk sorunları olmaz.
    * 20dB - 28dB . = Mükemmel
    * 29dB . veya üstü = Üstün

Line Attenuation (Hat Zayıflaması) (dB): DÜŞÜK İYİ
    Mesafe üzerinden sinyal kaybıdır. yani santralden giriş sinyalinizin evdeki modemden çıkış sinyalinden çıkarılmasıdır. Yani fark ne kadar az olursa o kadar iyidir Ne yazık ki, dB kaybı sadece mesafeye bağlı değildir . Ayrıca kablo tipi ve gauge ( hangi kablo uzunluğu üzerinde değişiklik ) kabloya , sayısı ve konumu diğer bağlantı noktalarına bağlıdır.

* 20bB . ve altı= Üstün
    * 20dB -30dB . = Mükemmel
    * 30dB - 40dB . = Çok İyi
    * 40dB - 50dB . = İyi
    * 50dB - 60dB . = Zayıf bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz
    * 60dB . ve üzeri= Kötü bağlantı sorunları yaşayacaksınız

ayrıca 8mbps alıyorsun hocam ağda sıkıntın olmasın?

edit 2 hocam normalde plus2'dir yani yüksek hızda kayıpsız bağlantı olur. g.dmt çeksene birde multi moda çek tek tek adsl protokollerini dene.

adsl ayarlarında adsl modunda olacak ayarlar ^^

Amd-x tarafından 17/Haz/13 16:01 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    farlo54
    farlo54's avatar
    Erkek

Hocam dediklerinizi yaptım sadece sorun olmadan multi modda bağlandı ona tıklayınca bütün seçenekleri seçiyor zaten :) ağ kablosunu değiştirdim cat6 taktım modemle pc arası max 75 cm mesafe var şuan test yaptım sonuç aşağıdaki gibi almış olduğum değer iyimi bu hıza göre

farlo54 tarafından 17/Haz/13 17:01 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

Açtığın konuya bak bazıları 2mb göremiyor :)

destination@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

yoğun saatlerde hızın düşük gibi görünebilir. buda normaldir.

senin modem 8 mbitle bağlanıyor görünüy fakat çıkışın 7mbit. e daha ne istiyorsun :)

ayrıca, senin hız testi yaptığın serverdanda kaynaklı yavaşlama görebilirsin.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    farlo54
    farlo54's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

yoğun saatlerde hızın düşük gibi görünebilir. buda normaldir.

senin modem 8 mbitle bağlanıyor görünüy fakat çıkışın 7mbit. e daha ne istiyorsun :)

ayrıca, senin hız testi yaptığın serverdanda kaynaklı yavaşlama görebilirsin.

teşekkur ederim öğrenmek istediğim tüm bilgileri öğrendim yardım eden herkese tekrardan teşekkurler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireFistAce
    FireFistAce's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

demişken. ben 83 liramı ne veriyorum 8 mb limtsiz 50 adil filan falan.. 3 ü geçemiyor bazen film izlerken donuyor filan kabloyu modemi herşeyi değiştirdim çok sövdüm çok.. bi değişme olmadı... sen yine iyimişsin.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Erkek
    FireFistAce bunu yazdı

demişken. ben 83 liramı ne veriyorum 8 mb limtsiz 50 adil filan falan.. 3 ü geçemiyor bazen film izlerken donuyor filan kabloyu modemi herşeyi değiştirdim çok sövdüm çok.. bi değişme olmadı... sen yine iyimişsin.. 

hocam 60 lira 8 mb limitsiz 20 lira fazladan verme boşuna. bende 8 mb ama 3 den ötesini göremiyoruz.

https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek
    HoLYSeRo bunu yazdı
    FireFistAce bunu yazdı

hocam 60 lira 8 mb limitsiz 20 lira fazladan verme boşuna. bende 8 mb ama 3 den ötesini göremiyoruz.

8 mbit'e kadar netlimitsizde 23 mbit görüyorum :) Santrale veya saha dolabına uzak değilseniz bina içi tesisatı kontrol ettirin. Çağrı merkezinin "paketiniz x mbit'e kadar siz 0.85 alıyorsunuz normaldir" dese de kabul etmeyin. İmkan varsa alabileceğiniz en yüksek hız veriliyor. Çağrı merkezinden sonuç alamazsanız santrale gidebilirsiniz.

arbeit macht frei
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Erkek
    Balyoz99 bunu yazdı
    HoLYSeRo bunu yazdı
    FireFistAce bunu yazdı

8 mbit'e kadar netlimitsizde 23 mbit görüyorum :) Santrale veya saha dolabına uzak değilseniz bina içi tesisatı kontrol ettirin. Çağrı merkezinin "paketiniz x mbit'e kadar siz 0.85 alıyorsunuz normaldir" dese de kabul etmeyin. İmkan varsa alabileceğiniz en yüksek hız veriliyor. Çağrı merkezinden sonuç alamazsanız santrale gidebilirsiniz.

http://www.speedtest.net/result/2780176069.png

y
    alnız ıkı haftadır böyle 3 mb ye düştü diye inş artacak ay sonunda 8 e çıkınca

https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
Toplam Hit: 5451 Toplam Mesaj: 16