folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Akademisyen Olmak İçin Çalışmak Yeterli Mi?

Akademisyen Olmak İçin Çalışmak Yeterli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    PanxeR bunu yazdı

bir çok tanıdığı akademisyen olmuş teklif edilmiş yada yapmaktan vaz geçen bir çevreye sahip olarak şunu net söyleyebilirim.

Okul 1.si ve 2.si kendi çabasıyla akademisyen olabilir geri kalan herkes için torpil ve referans gerekir. Üniversitelerdeki torpilde adam kayırmada bambaşka boyutta , ayrıca bir kaç arkadaşın dediği gibi projelere göre ihtiyacı varsa aran da iyi ise yine destek oluyorlar. 

Ne insanlar gördüm beş para etmez en iyi devlet üniversitelerine akademisyen olarak girdiler başta asistan sonraları öğretim görevlisi sonra yar doç sora doç sora prof.

İlerlemenin formulü proje yapmak zaten 

Hocam 20+ senelik hayatinda kariyerine universiteden mezun olarak baslayip prof olan insan zaten goremezsin hayatin yetmez ama yine de sorayim, kariyerlerinde kac para edeceklerini nasil neye gore degerlendirdin (:

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SENAR1ST
    SENAR1ST's avatar
    Erkek
    GNDZYRYN bunu yazdı

Daha yeni bir arkadaşım bırak akademisyenliği yüksek lisansa giremedi.

-Arkadaşım ales yds gano vs 2. sırada mülakata girdi, mülakatta 10 puan verip bıraktılar. Arkadaşın ortalaması da 3.40 civarı.

-Asıl seçilen kişi 34. sırada mülakata girdi. Mülakattan 99 alıp asıl oldu. 

-Benim arkadaşa mülakatta 15 verseler asıl seçiliyor. Diğer seçilen kişiye 97 verseler asıl olarak yerleşemiyor. 

Ve mülakatta da teknik hiç birşey sormayıp muhabbet ediyorlar.

Şimdi burda torpilin olmadığını açıklayın ben de arkadaşa açıklayım.

Geçenlerde haberde de gördük Cumhuriyet Üniversitesinde torpilsiz akademisyen olan hoca çocuklarını eşlerini.

Gel de bu ülkede yaşa ya :(

SENAR1ST tarafından 30/Ağu/18 09:55 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Üniversiteye göre değişir . 

Bazı ünilerde yandaş  ,   bazılarında ülkücü     bazılarında alevi,  bazılarında kürt olman gerekir. Gerçek anlamda çalışmalarına bakan bir kaç üniversite vardır . 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 2934 Toplam Mesaj: 24
akedemisyen olmak için çalışmak yeterli mi