Akademisyen Olmak İçin Çalışmak Yeterli Mi?
-
PanxeR bunu yazdı
bir çok tanıdığı akademisyen olmuş teklif edilmiş yada yapmaktan vaz geçen bir çevreye sahip olarak şunu net söyleyebilirim.
Okul 1.si ve 2.si kendi çabasıyla akademisyen olabilir geri kalan herkes için torpil ve referans gerekir. Üniversitelerdeki torpilde adam kayırmada bambaşka boyutta , ayrıca bir kaç arkadaşın dediği gibi projelere göre ihtiyacı varsa aran da iyi ise yine destek oluyorlar.
Ne insanlar gördüm beş para etmez en iyi devlet üniversitelerine akademisyen olarak girdiler başta asistan sonraları öğretim görevlisi sonra yar doç sora doç sora prof.
İlerlemenin formulü proje yapmak zaten
Hocam 20+ senelik hayatinda kariyerine universiteden mezun olarak baslayip prof olan insan zaten goremezsin hayatin yetmez ama yine de sorayim, kariyerlerinde kac para edeceklerini nasil neye gore degerlendirdin (:
-
GNDZYRYN bunu yazdı
Daha yeni bir arkadaşım bırak akademisyenliği yüksek lisansa giremedi.
-Arkadaşım ales yds gano vs 2. sırada mülakata girdi, mülakatta 10 puan verip bıraktılar. Arkadaşın ortalaması da 3.40 civarı.
-Asıl seçilen kişi 34. sırada mülakata girdi. Mülakattan 99 alıp asıl oldu.
-Benim arkadaşa mülakatta 15 verseler asıl seçiliyor. Diğer seçilen kişiye 97 verseler asıl olarak yerleşemiyor.
Ve mülakatta da teknik hiç birşey sormayıp muhabbet ediyorlar.
Şimdi burda torpilin olmadığını açıklayın ben de arkadaşa açıklayım.
Geçenlerde haberde de gördük Cumhuriyet Üniversitesinde torpilsiz akademisyen olan hoca çocuklarını eşlerini.
Gel de bu ülkede yaşa ya :(
-
Üniversiteye göre değişir .
Bazı ünilerde yandaş , bazılarında ülkücü bazılarında alevi, bazılarında kürt olman gerekir. Gerçek anlamda çalışmalarına bakan bir kaç üniversite vardır .