Akbank Tam Olarak Nasıl Soyuluyor?
-
Magdurlar normal sartlarda alamadiklari kredileri gecenin 4 unde aldiklarini ve gelmeyen sms leri ile onaylamis gozuktuklerini soyluyorlar.
Ben bankacilik sektorunde de yazilim yaptim oyle iceriden biri herseye erisemez.
Merak ettim nasil yapiyorlar, net bi bilgi varmi?
HolyOne tarafından 27/Nis/25 15:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Nasıl soyulduklarını bilmiyorum ama akbank özelinde zaten genel bir sistemsizlik yaptıkları işi siklememe durumu var.
Mesela seni arıyor sana diyor ki ön onaylı 300 bin lira kredi var almak ister misin. Tamam diyorsun verin. Telefonda operatör diyor ki önce başvuru yapmamız lazım :D
E siz zaten ön onaylı demediniz mi diyorum cevap veremiyor. İyi tamam başvuru yapın diyorum 1 saat sonra mesaj geliyor kredi talebiniz reddedildi diye :D
Bunların dışında 4-5 yıl önce çok büyük bir skandala imza atmışlardı internet bankacılığı komple 2 gün falan çalışmamıştı. Daha sonra da müşterilere "Senden özür dileriz" yazan bir tane adam karikatürü yollamışlardı daş*k geçer gibi.
-
HolyOne bunu yazdı
Magdurlar normal sartlarda alamadiklari kredileri gecenin 4 unde aldiklarini ve gelmeyen sms leri ile onaylamis gozuktuklerini soyluyorlar.
Ben bankacilik sektorunde de yazilim yaptim oyle iceriden biri herseye erisemez.
Merak ettim nasil yapiyorlar, net bi bilgi varmi?
Bir kişi değildir o zaman.... Memleketin her yerinde olduğu gibi çeteleşmişlerdir içeride.
-
Akbank mobil bankacılık vb olarak en aktif banka son dönem, aşırı çok kullanıcısı arttı.
Diğer bankalarda da oluyor fakat popüler olan göze batıyor
İnatbox gibi uygulamalar 1 sene önce sessizce klonlandı, özellikle androidte ekran kilitli kalıyor o sırada remote erişim gibi erişim sağlanabiliyor; başka bir videoda da akbank uygulaması yerine inatbox uygulamasının açıldığını gördüm
0850den arama olayı var bir de. Arıyorlar şifre doğrulama kodu vs istiyorlar. İnanmıyorsanız birazdan 444 numara arayacak diyorlar gerçekten de arıyor çünkü frauda düşürüyorlar. Onay verdikten sonra tekrar 0850den arayıp işi bitiriyorlar
Benim izlenimimim bu yönde. Akbankta açık olsa açığı kullananlar adam gibi gitsinler milyonlar milyarlarla oynayan kurumsalları dolandırsınlar ama niyeyse hep cahil gariban denk geliyor. Birini gördüm 14bin kredi çekilmiş akbank yaptı diyor yahu 14bin kredi nedir
-
Tüm gün bunlara bakan biri olarak söylüyorum. İşlemlerin çoğu sosyal mühendislik, yönlendirme, yanlış sitelere bilgilerin paylaşılması neticesinde oluyor.
Hatta dolandırılan mağdurun X banka hesabından Y Bankasındaki hesabına oradan da Z banka hesabına oradan da eşinin ya da bir yakının A bankası hesabına oradan da hesabını kullandıkları kişinin hesabına parayı gönderiyorlar. Yani tek bir bankaya bir sorumluluk addettmek zor.
-
birkaç ay önce ekşi'de de gündem olan mevzudan dolayı tüm hesaplarımı kapatıp tüydüğüm banka oldu. tüyme nedenim, hiçbir şekilde mağdurlarla ilgilenmiyor olmaları. zerre umurlarında değil insanlar.
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Tüm gün bunlara bakan biri olarak söylüyorum. İşlemlerin çoğu sosyal mühendislik, yönlendirme, yanlış sitelere bilgilerin paylaşılması neticesinde oluyor.
Hatta dolandırılan mağdurun X banka hesabından Y Bankasındaki hesabına oradan da Z banka hesabına oradan da eşinin ya da bir yakının A bankası hesabına oradan da hesabını kullandıkları kişinin hesabına parayı gönderiyorlar. Yani tek bir bankaya bir sorumluluk addettmek zor.
tamam da o zaman her bankaya yaparlar neden sadece akbanka oluyor?
-
Bak bu mağdur olan kadın bize gelen hizmetçi.
https://x.com/Rt34709587/status/1916098093071700346/
Haberlere fikan çıktı. Bu hali ile dinlersen kadın haklı dersin ama olay farklı. Benden de yardım istemişti.
Biri arıyor bunu %60 faiz verecez diyor bu bi şekilde ikna oluyor tüm parasını veriyor bunlara. Sonra kredi çektiriyor ona da faiz vericez diye. Sonra bu Hatice gidiyor kardeşini bile ikna ediyor bu işe. Hep beraber 600K lık oluyorlar. Parayı başkasına yolluyorlar.
Neyse ben yıllarca core banking de çalıştım. Benim anladığım zaten bunların iki türü var biri gerçekten telefonda bunları kandırarak işlemleri yaptırıyor bunlarda yok biz yapmadık diye yırtmaya çalışıyor.
Diğeri de android telefona virüs olan uygulama iniyor gelen sms i filan sisteme arkada giriyorlar keylogger gibi çalışıyor sistem. Sms si de siliyor bunlarda biz görmedik etmedik konusu.
Bence her bankada olur da akbankın fraud sisteminde sorun olabilir. Önden algılayamıyor.
Anlatmış virüs olayını:
https://x.com/Mektvtr/status/1868027176542699834/video/1
zeybekustasi tarafından 27/Nis/25 15:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Akbank işinde kesin bi sikkoluk var bu kadar mağdur olması normal değil . Anlamadığım nokta bir dünya mağdur videosu geliyor görüyorum adamın teki 4-5 sefer yüklü transfer yapılmış diyor.
Banka uyuyormu aq Teb den 80 k transfer ediyorum adamlar arıyo bilgin dahilinde mi diye. -
-
bir gün bana da akbanktan mesaj geldi kredi başvurunuz onaylandı diye.
yok öyle bişey başvuru falan yapmadım. (anında) şubemi aradım ben evdeyim diyorum nasıl başvuruluyor falan.
sonra tekrar aradılar yok artı para başvurunuz onaylandı diyor telefondaki hanım. diyorum ki öyle bir başvurum da yok.
sonra burada sistemsel bir karışıklık yaşadık artı para başvurusu yaptık YANLIŞLIKLA diyor.
ulan dedim nasıl oluyor kafanıza göre bana başvuru yapıp nasıl onaylıyorsunuz hiçbir şekilde ilerleme yok özür falan da yok.
yazdım BDDK ya gelen cevap SEHVEN yaptık. ben o bankanın içinde çalışanların da çok masum olduklarını düşünmüyorum. bişiler dönüyor akbankta. iyi hatırlattınız istanbula dönünce kapatayım.