Akyaka Ormanda Kamp Cezası Hakkında
-
Ahali merhabalar,
Zeytun-i tarafından 16/Tem/24 15:10 tarihinde düzenlenmiştir
Benim yaver dupe, şu an akyakada arkadaşı ile birlikte, ona bir kamp rotası çıkarttım, oralarda gezip gelecek 1 haftalık lakin bugün akyakada orman kampında jandarmalar gelmiş, tc almışlar bundan, foto çekmişler burada yasak tabelada yazıyor falan demişler bunu diyen jandarma, sonra da gitmişler 100-200 bin cezalardan bahsediyorlar çocuğun tek yaptığı kamp ve çay, ateş yakma yok kamp ocağı var, daha önce o lokasyonlarda ben de aynısını yaptım yine aynı muhabbetler vardı ama aradan 3 4 sene geçti ben oraya gitmeyeli.
Sadece tc kimlik ile ceza kesebilirler mi, tutanak falan tutulmamış çünkü belge imzalama falan yok foto çekip tc alıp gitmiş jandarma. -
-
Castaway bunu yazdı
orman cezaları ağır oluyor
adam bıçakla içeri girmiyosun, ormanda ateş yak içeri girersin muhabbeti vardı mesela
-
PKK'lılar ormanları yaktığından çoğu şehirde ormana gezmek için bile olsada giriş yasak. Muğla'da o yerlerden birisi. Para cezası kesme hakları var ama rakamı göz korkutmak için sallamışlar. 4-5 bin lira falan gelir maksimum. İmza almalarına gerek yok. Tutanağın altına "şahıs imza atmak istemedi" diye paraf atınca tutanağı kabul etmiş sayılıyorsun.
-
bizde offroad araç ve off road karavanla dağ bayır içlere giriyorduk. ilginç bir şekilde jandarma buldu bizi. Bir süre dialogtan sonra aynı muameleyi bizede yaptılar. Dedik biz profesyoneliz yani, ekipmanları görüyorsunuz, belgelerimiz vs. ateş çukuruna kadar var dikkat ediyoruz dedik bir kaç iisimde söyleyince komutan burda bir şey olursa sizden bilirim ona göre kalıyorsanız kalın gidiyorsanız gidin dedi en son. plakaları, fotoğrafları alıp gittiler.
-
FCN bunu yazdı
bizde offroad araç ve off road karavanla dağ bayır içlere giriyorduk. ilginç bir şekilde jandarma buldu bizi. Bir süre dialogtan sonra aynı muameleyi bizede yaptılar. Dedik biz profesyoneliz yani, ekipmanları görüyorsunuz, belgelerimiz vs. ateş çukuruna kadar var dikkat ediyoruz dedik bir kaç iisimde söyleyince komutan burda bir şey olursa sizden bilirim ona göre kalıyorsanız kalın gidiyorsanız gidin dedi en son. plakaları, fotoğrafları alıp gittiler.
Sonradan bir şey geldi mi?
-
Ege taraflarinda benim kamp yaptigim zamanlarda jandarmalarin dolasma mesaisi 9'da basliyordu. O yuzden biraz zahmetli oluyordu ama aksam uyuyacagim vakit cadiri kurup sabah kalktiktan sonra topluyordum, hic yakalanmadim. :)
-
Tabiat parkları, mesire ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması esasları da komisyonlarca belirlendi, bazı bölgelerde ateş yakılması tamamen yasaklandı. Alınan kararlarla, sönmeden atılan sigara izmaritleri ile kamp ateşi ve pikniklerde kullanılan mangallar gibi dikkatsizlikten kaynaklanan yangınların önlenmesi hedefleniyor.
-
Ben dağlarda yürüyorum, zirvelere çıkıp iniyorum. henüz jandarmayla karşılaşmadım. yürürken karşılaşırsak da, 100 bin ceza mı dicek, yok amısını
-
Ceza kesiyolar . ama o kadar çok olmaz heralde . eskiden 3 4 yıl önce 700 800 tl ydi . şimdi 7000 8000 olsun . umarım korkutmak için fazla söylemiş tir . gidip komutana derdinizi anlatmayı deneyebilirsiniz .
ağaç falan keserken ormancı yakalarsa , hapse kadar yolu var . o iş şakaya gelmez xikerler adamı . ( İYİDE YAPARLAR ELLERİNE SAĞLIK )
-
Kanuni anlamda yanlış bilgilendirildim diyip cimere şikayet etsin