Aldığım VPS De Neler Yapabilirim
-
Selam müridcanlar godaddy 5 yıllık aşağıdaki özelliklerde bir VPS aldım. Buna neler kurabilirim daha doğrusu bunu nasıl yönetebilirim? (cpanel plesk vs vs)
Elimdeki domainleri host edebileceğim bir yapı kurmak istiyorum. ayrıca hosting hizmeti vermek istiyorum.
Bunun için önce bir sanal makine kurup hosting için ayrı bir makine gibi bir şey mi yapmak lazım yoksa direk bu VPS üzerinde dockerize edip container container uygulamaları kullanmak mı gerek. Açıkcası sunucu yönetimi konusunda çok tecrübem yok ama ipin ucunu alırsam çözerim gerisini..
İşletim Sistemi Windows CPU Çekirdekleri 8 RAM 32 GB Disk Alanı 400 GB SSD Aylık Bant GenişliğiÖlçülmeyen Bant Genişliği -
H.o kaça aldın hocam??
-
end bunu yazdı
H.o kaça aldın hocam??
1600tl hocam 5 yıllık :)
-
konuyla pek alakası yok ama. sahibinden com gibi siteler kendi dosyalarını falan hangi serverlerda saklıyorlar.
-
Hoca iyi fiyatmış ya. Normal iis kur, iis üzerinden sunucuyu yayınla geç.
-
rappermcs bunu yazdı
Selam müridcanlar godaddy 5 yıllık aşağıdaki özelliklerde bir VPS aldım. Buna neler kurabilirim daha doğrusu bunu nasıl yönetebilirim? (cpanel plesk vs vs)
Elimdeki domainleri host edebileceğim bir yapı kurmak istiyorum. ayrıca hosting hizmeti vermek istiyorum.
Bunun için önce bir sanal makine kurup hosting için ayrı bir makine gibi bir şey mi yapmak lazım yoksa direk bu VPS üzerinde dockerize edip container container uygulamaları kullanmak mı gerek. Açıkcası sunucu yönetimi konusunda çok tecrübem yok ama ipin ucunu alırsam çözerim gerisini..
İşletim Sistemi Windows CPU Çekirdekleri 8 RAM 32 GB Disk Alanı 400 GB SSD Aylık Bant GenişliğiÖlçülmeyen Bant Genişliği Selam, hayırlı olsun.
Godaddy'nin serverleri çok iyi değil ama Plesk trial veya korsanlarla hosting yapısı kurarız hocam o sorun değil.
Docker konteyner yapısına gerek yok eğer PHP-Node-Mysql-Mongo-Postgre kullanılacaksa, RAM ve disk yeterli statik kaynakla dinamik içeriğe.
-
ontedi bunu yazdı
Hoca iyi fiyatmış ya. Normal iis kur, iis üzerinden sunucuyu yayınla geç.
vmware tarzı bir sanallaştırma uygulaması kurmadan mı hocam?
mesela şuan direk plesk i kuruyorum makineye umarım doğru yapıyorumdur :)
-
yalinyalniz bunu yazdırappermcs bunu yazdı
İşletim Sistemi Windows CPU Çekirdekleri 8 RAM 32 GB Disk Alanı 400 GB SSD Aylık Bant GenişliğiÖlçülmeyen Bant Genişliği Selam, hayırlı olsun.
Godaddy'nin serverleri çok iyi değil ama Plesk trial veya korsanlarla hosting yapısı kurarız hocam o sorun değil.
Docker konteyner yapısına gerek yok eğer PHP-Node-Mysql-Mongo-Postgre kullanılacaksa, RAM ve disk yeterli statik kaynakla dinamik içeriğe.
aslında windows hosting kurma niyetindeyim :)
-
rappermcs bunu yazdı
Plesk for Windows iş görür, sürüm 2022 olsun mutlaka; altı açık yuvası artık.
Bu sunucu sanal olduğundan ESXi-Xen-KVM olsa bile NESTED yani sanal içi sanal olacağından verimsiz olur.
-
yalinyalniz bunu yazdırappermcs bunu yazdı
Plesk for Windows iş görür, sürüm 2022 olsun mutlaka; altı açık yuvası artık.
Bu sunucu sanal olduğundan ESXi-Xen-KVM olsa bile NESTED yani sanal içi sanal olacağından verimsiz olur.
sanallaştırma direk VPS üzerine kurulumları yap geç diyorsun değil mi hocam?
MSSQL, MYSQL db leri nasıl kuruyoruz. direk bu makineyemi kurmalıyım. yahut docker kurup mu çözmeliyim ?
-
rappermcs bunu yazdıend bunu yazdı
H.o kaça aldın hocam??
1600tl hocam 5 yıllık :)
Yıllık 320 tl? Nası aldın hocam?
VPN olarak bile kullansak iş görür :)