Aliexpress'den Şu Zamanda -Temmuz 2020- Ürün Almak ? - Laptop Flex Kablo (Monitör) Yurtdışından Satın Almak? [ÇÖZÜLDÜ]
-
Hocalar merhaba laptobın monitör kablosunu değiştiricem. Bilgisayar monster servise maille sordum 30 dolar + KDV dediler. ( 247tl - Oha! ) Aliexpress de kablodan var. Ancak bizim gümrüğü herşeyden vergi alabilmek için talan ettikleri için sorun yaşar mıyım merak ediyorum? Son zamanda (son 4 - 5 ay) aliexpress'den ürün alan var mı? Ürünler takribi kaç güne geldi? Ne kadarlık üründen kaç para sapladılar?
Ayrıca notebook ekran kablsu alıcam bu ne kadar güvenilir olur? Dükkanların geri dönüşleri güzel ama salatalık gönderme ihtimalleri var mı?
Ürün 6-43-N1501-012-L . 50-70 tl gibi bir ücreti var kargoyla.
https://tr.aliexpress.com/item/32832643894.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3b885e38f2qOjL&algo_pvid=57def52b-9552-473f-9e83-902424127beb&algo_expid=57def52b-9552-473f-9e83-902424127beb-2&btsid=0ab6d67915937084621613868e6ee7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
https://tr.aliexpress.com/item/32825674395.html?spm=a2g10.12057483.0.0.96945d17kiEi90
Ayrıca firmanın kendisi 25 euroya satıyor. Bu kadar ucuz olmasının sebebi ne olabilir ki? Gerçi o firma da muhtemelen bu ürünü Çin'de bir şirkete yaptırıyor ama aklımda deli sorular .d
Çözüldü: Ürün elime 2 haftada geçti. Bir kaç mürit daha yurtdışından ürün almış onların ki 3-4 haftayı bulmuş. Ve bir müridin ürünü aras kargo ile gelmiş. Çok acayip ve gümrük vergisi ödememiş.
-
banneduser bunu yazdı
Ayrıca firmanın kendisi 25 euroya satıyor. Bu kadar ucuz olmasının sebebi ne olabilir ki? Gerçi o firma da muhtemelen bu ürünü Çin'de bir şirkete yaptırıyor ama aklımda deli sorular .d
bu site firmanın kendisi değil biliyon di mi ? :D
-
yolbulucu bunu yazdıbanneduser bunu yazdı
Hocam monster clevo'dan satın alıyor sanıyordum .d Anakartın amerikan olduğunu biliyorum ama
-
Kablo ise sorunsuz alırsın 15-20 lira vergisi çıkar. Satıcıya söyle paketin üstüne 2-3 dolar falan, yazsın.
Bu yöntem bu tip basit ıvır zıvır ürünlerde çalışıyor. Ama tutupta pahalı olduğu belli bir ürün alırsanız sizden kredi kartı ekstresi isteyebilir gümrük. Ama kabloyla uğraşmazlar.
-
Laptop anakart alsam gelir mi ?
-
aksata bunu yazdı
Gelir. Parfüm ve imei numarası olan tüm ürünlerde sıkıntı çıkarıyorlar genelde.
-
banneduser bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıbanneduser bunu yazdı
Hocam monster clevo'dan satın alıyor sanıyordum .d Anakartın amerikan olduğunu biliyorum ama
clevo ile birebir aynı ki. web sitesine bakın abra lar filan tamamen aynı
-
Al kankam olur bu, kralsın kral maşallah
-
mkyb bunu yazdıaksata bunu yazdı
300 liralik anakarta ne kadar vergi çıkar acaba
-
aksata bunu yazdımkyb bunu yazdıaksata bunu yazdı
Gümrük Vergisi (%20): 60,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 8,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 68,80 TLHa ama bak şimdi aklıma geldi internete girebilen cihazlara TRT bandrolü muhabbeti gelmişti. Onuda isteyebilirler.
https://onedio.com/haber/internete-baglanan-tum-cihazlara-trt-bandrolu-geliyor-718884
mkyb tarafından 15/Tem/20 15:53 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdıaksata bunu yazdımkyb bunu yazdıaksata bunu yazdı
Gümrük Vergisi (%20): 60,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 8,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 68,80 TLHa ama bak şimdi aklıma geldi internete girebilen cihazlara TRT bandrolü muhabbeti gelmişti. Onuda isteyebilirler.
https://onedio.com/haber/internete-baglanan-tum-cihazlara-trt-bandrolu-geliyor-718884
dolar fiyatı üzerinden mi %20 hesaplanıp çevriliyor.
300 TL = 44,11 Dolar 44,11/100 * 20