Alınık Raspberry Pi
-
Selamlar, home asistant kurmak istiyorum. Pi üzerinde iyi çalıştığını söylediler. 4gb olması gerekiyormuş. Yakın zamanda pi 5 4gb stokları bitmiş anlaşılan 4k gibi saçma fiyata çıkmış. 8gb olanı 3600-300 çekle alılabiliyor şu an ama o kadar çıkamıcam.
Elinde olup kullanmayan varsa pi'nize talibim. pi4 4gb altını düşünmüyorum.
-
Hocam raspi 3de olur gibi illa 4 e yüksek para vermeye gerek yok
Raspi 3 modeş b yetermiş başlangıç için
- Raspberry Pi 5 or Raspberry Pi 4 with power supply (Raspberry Pi 3 Model B is ok to get started, but the Model A does not have enough RAM).
-
pi4 ün 2 gb ramlisi kurtarıyorsa stokta gözüküyor
-
KaptaN bunu yazdı
Hocam raspi 3de olur gibi illa 4 e yüksek para vermeye gerek yok
Raspi 3 modeş b yetermiş başlangıç için
- Raspberry Pi 5 or Raspberry Pi 4 with power supply (Raspberry Pi 3 Model B is ok to get started, but the Model A does not have enough RAM).
Hocam baslangic deriz sonra yetersiz kalir. En azindan 4 ile baslayayim diyorum. 2k civari sahibinden de var gibi. Bakalim duruma gore alicam
@wert 4gb ileri donuk daha iyi olur o yuzden 4 gb model bakiyorum
-
Hocam 16 GB versiyonu çıktı, tavsiyem en kötü 8 GB alman, selfhosted dünyasına girersen bayağı sarıyor+ turknet gigafiber ile cloudflare üzerinden dışarıya açabiliyorsun direk
-
hocam pi 5 8gb modeli direnc.net de 3500 civarı daha gecen hafta 4 tane aldık okula 5 hepsinden daha iyi hem de su an en iyi fiyatta
-
Alternatif olarak; Banana Pi , Orange Pi ... gibi benzerlerine bakabilirsiz. Tr'de satılıyor.
-
Benim homeassistant vm, voice assistant açık olmadan (whisper ve piper) 1.6gb ram kullanıyor. Bence 2gb lık raspi pek de istediğin sonucu vermez. Tavsiyem raspi bakmak yerine x86 mimarili bir işlemcisi olan (tavsiyem intel) 2. el veya sıfır bir minipc alman.
-
tşkler hocalarım. söyledilerinizi dikkate alıcam.
-
neler yapıyorsunuz home assistant ıle , bende bu ara asus tinker ya da ripi4 4gb ya da 8 gb alacagım ros ya da ros2 ıcın kamera goruntusu ve standart motor kontrolu ve router mantıgında kullanmak ıcın onerılerınıze acıgım
-
rasberyy pi 3 ile yavaş kalıyor. 4 bakman doğru olur.
en güzeli fansız bir mini pc edinmen.