Amatör Fotoğraf Çekimlerim
-
Fotoğrafçılığa ilgim bayağıdır var, ancak yeni yeni bişeyler öğrenmeye başladım. Eleştirilere açığım.
2 Albüm var şimdilik, bakıp görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
https://www.facebook.com/pages/Mehmet-Vatanlar-Photoshoots/634647683251142?ref=hl
-
Hocam bu alanda uzmanlık vs gibi bir vasfa sahip değilim fakat göz zevkimin iyi olduğuna inanırım.Şöyle diyim çekimlerin kötü değil fakat uzun bir uğraşı sürecinden sonra iyi olacağına inanıyorum.Resmi çekerken duygunu ver,o resme baktığımızda bizi etkileyen bir anormallik olsun :)
Edit:Şu resim iyi bence.
baba3232 tarafından 21/Şub/14 17:01 tarihinde düzenlenmiştir -
işin içine photoshop ve benzeri programlar girdiği zaman, herkes fotoğrafçı olur.
-
HoLyCat bunu yazdı
işin içine photoshop ve benzeri programlar girdiği zaman, herkes fotoğrafçı olur.
bazen , önemli olan bir amaç bir duygu yada herhangi bir şeyler söylebilmesi . İşte o anı sonsuzlaştırabildiğin an fotoğraf sanat oluyor . Yoksa soluksuz kesitlerden ibaret digital renk bulamaçları.
@enablef s kavramları altın oran fılan bak gercı telefonla cektın sanırım fotoğrafları o yüzden bu imkanın pek olur mu bilemiyorum ünlü(eski) fotoğrafçıların fotoğraflarına bakarak kendini geliştirmeye çalış bence onların cektıgı pozlar gıbı anlar yakala bır sure sonra kendı algın gelısecektır.
-
HoLyCat bunu yazdı
shopsuz resim = makyajsız kadın
-
işleri ne kadar eleştirebilirim bilmiyorum, haddim midir onu da bilmiyorum ama birkaç görüşümü söyliyeyim.
öncelikle fotoğraf için ışık, gölge, perspektif gibi unsurları iyi öğrenmek gerekiyor. Fotoğraf çekilebilir küçük bir kompakt makinede bile çekilen yerin güzelliğine göre fotoğraf güzel ya da kötü çıkabilir. ama öncelik bir fotoğrafta konu ve duygu olması. Konusu ve duygusu olan bir fotoğraf, hangi makine ile çekilirse çekilsin güzeldir.
Birde fotoğrafları slr bir makieyle çekersen raw da çek ham çek photoshopta sadece ışık pozlama gölge gibi ayarlamaları yap pek fazla sharpen, blur, filter ögelerine girmemeye çalış hocam. Birde olabildiğince insan unsuru kullanmaya bak derim :) Başlangıç iyi gibi geldi bu fotoğraflarda içlerindeki en güzeli diyebilirim. Eyyorumlamam bugadar :)
-
hacı yürürken manzarayı beğenip çekilmiş rastgele resimler gibi. fotoğraf çekeceğin zaman bi dur, incele, açılara bak, ışığa güneşe bak, düşün, hani biraz vakit ayır ondan sonra çek, çok daha güzel şeyler çıkarırsın
-
noname bunu yazdı
hacı yürürken manzarayı beğenip çekilmiş rastgele resimler gibi.
aklımı okudun
-
kaliteli bi makinen olsan daha güzel olucak gibi çok iyi değil görüntü kalitesi
-
yaşlı amca ile diğer resimleri çeken tamamen farklı sanki :)
-
Hocam ne ile çektiğini de yazsaydın ona göre yorumlardı millet.
Mesle afotoğraflarında özellikle az ışıklı ortamlarda çektiklerinde çok fazla noise var. Eğer dslr bir makina kullanıyorsan isoyu düşük olarak ayarlayıp çek.
Bide fotoğraflarda genel olarak bir kompozisyon yok yani sanki böyle koşarken tek elinde makina var şak şak rastgele çekmişsin gibi.
Biraz da perspektif problemi var gibi, bende de ilk fotoğraf çekmeye böyle merak saldığımda oluyordu.