Analitik Düşünce Nedir?
-
Arkadaşlar uzun süredir girmiyorum foruma geride gidicem 5 dakkalığına uğradım :D mecburiyetten sormam gereken bi soru var
Hocalar şimdi rehberlikçi yanına çağırdı hedefin ne falan filan hocam dedim böyle böyle "yazılımcı" olmak istiyorum.
ben araştııp sana dönecem dedi. sonraki tenefüs gene çağırdı dediki analitik düşünce falan gerekli matematik şart falan filan konuştu matematiği anladım okeyde bu analitik düşünce olayı nedir açıklayabilirmisniz
NOT: Konuyu siksike dalgaya alıp akşam akşam canımı sıkmayın ciddi adamlar cevap yazsın... -
'Kritik-analitik düşünme Bir konuyu, sorunu ya da problemi alt başlıklarına ayrıştırıp tümden gelimle ve her bir başlığı ayrı ayrı irdeleyip eleştirerek, ve her biri arasındaki bağlantıları gerçekçi kanıtlarıyla ortaya koyarak, yani tüme varımla düşünmek ve değerlendirmektir. Burada düşünme eyleminin kaliteli olması gereklidir. Yoksa istemsiz, refleksi bir düşünme sözkonusu olur. Bu nedenle bilinçli, yani istemli bir düşünme sistematiği kritik ve analitik olma amacı açısından ilk temel başlangıç noktasıdır. Bunun için:Sahip olunan bilgiyi analiz etmek çok önemlidir.Verilerden bir sentez oluşturmak gerekir.Sonra da bunları değerlendirip bir neticeye ulaşmak önemlidir.
Kreyzii :D:D
Atakan tarafından 03/Eyl/12 00:40 tarihinde düzenlenmiştir -
'Kritik-analitik düşünme Bir konuyu, sorunu ya da problemi alt başlıklarına ayrıştırıp tümden gelimle ve her bir başlığı ayrı ayrı irdeleyip eleştirerek, ve her biri arasındaki bağlantıları gerçekçi kanıtlarıyla ortaya koyarak, yani tüme varımla düşünmek ve değerlendirmektir. Burada düşünme eyleminin kaliteli olması gereklidir. Yoksa istemsiz, refleksi bir düşünme sözkonusu olur. Bu nedenle bilinçli, yani istemli bir düşünme sistematiği kritik ve analitik olma amacı açısından ilk temel başlangıç noktasıdır. Bunun için:Sahip olunan bilgiyi analiz etmek çok önemlidir.Verilerden bir sentez oluşturmak gerekir.Sonra da bunları değerlendirip bir neticeye ulaşmak önemlidir.
1 - aradığın şey gogılda hocu :W
2 - hoca sırf ben rehberlik ederim gibisinden sallamış ortaya birşeyler :W
-
x Kreyzi bunu yazdı
1 - aradığın şey gogılda hocu :W
2 - hoca sırf ben rehberlik ederim gibisinden sallamış ortaya birşeyler :W
haklısın :) ama gogole emmi de ne emiş öyle yaw kısaca bildiğini yorumlaıp ortaya birşeyler koyabilme yteneği midir?
-
Prolemleri parça parça hale getirerk değerlendirip btünlemek yada bütünü ele alıp çıkarımlarda bulunmak yani problem çözme biçimi
tümevarım bir kedi ye bakarak diğer kedilerin kuyruklu olduğunu düşünebilirsintümdengelim tüm balıklar denizde yaşar hamsi bir balıktır hamsi de denizde yaşar gibi
ince ince düşüneceksin işte
-
x mqstar bunu yazdı
Prolemleri parça parça hale getirerk değerlendirip btünlemek yada bütünü ele alıp çıkarımlarda bulunmak yani problem çözme biçimi
tümevarım bir kedi ye bakarak diğer kedilerin kuyruklu olduğunu düşünebilirsintümdengelim tüm balıklar denizde yaşar hamsi bir balıktır hamsi de denizde yaşar gibi
ince ince düşüneceksin işte
eywallah hocalar hadi ben kaçar uzun bi süre yokum gene...
-
çok yönlü düşünme.
tek yönlü düşünmeme.
kısaca bu.
-
kısaca beynini yemen gerekiyor. her işi ayrıntıya dökeceksin falan boş kafayla yapılcak iş değil paranoid şizofren olursun
-
x Headhunterz bunu yazdı
kısaca beynini yemen gerekiyor. her işi ayrıntıya dökeceksin falan boş kafayla yapılcak iş değil paranoid şizofren olursun
yorumuna katılmıyorum hocam :)
şahsi görüşlerimi yazayım
analitik düşünce genel itibariyle kadınlarda olmayan bir düşünce sistemidir :) mesela kadınlar da erkekler de bilgisayar mühendisi ya da bilişim
sektörü üzerine okuyabiliyorlar eşit fırsatlarda ama günümüz çalışanlarına bakarsak kaliteli diyebileceğimiz yazılım mühendislerin ya da mimari
tasarımcılarının çoğu erkektir. Çok kere ders verdim gruplara. Kendi gözlemime dayanarak söyleyebiliyorum ki anlamakta sıkıntı çekiyorlar. O
yüzden de sevmiyorlar bu işi. Anlamakta sıkıntı çekmelerinin sebebi beyinlerinin çok detaycı çalışması. Erkek düz mantık bu böyleyse böyledir der
ama kadın mantığı öyle düşünmez. Hep arkasında bir şey bekler bir şey arar o yüzden de konudan kopar farklı şeylere dalar ve sonuç olarak bir
erkek kadar verim alamaz. Bunu çok kere gözlemledim böyle :) Kadınları aşağılamak için söylemiyorum ama genel olarak beynin çalışma yapısına
uygun bir meslek değil bu meslek. Ama şu da var benden çok hızlı kod yazabilen ve kavrayabilen bayanlar da gördüm (türkiyede değil) . Ama o
kişiler biraz tuhaftı erkeksi gibiydi :)
Bu açıklamalardan sonra konuya dönersem çok detaya takılma. Analitik olarak düşüncenin temeli yorumdur. Bir şeyi parça bütün ilişkisiyle düşünüp sonuca gitmektir. Sebepleri yaratıp sonuçları gözlemle. Yapacağın iş sadece bu.
-
Hocam rehberlikçi bilerekmi bilmeyerekmi öyle söyledi emin değilim ama çok önemli bir noktaya değinmiş.
genelde arkadaşın söylediği gibi kadınlarda bulunmaz ve (kimse ustune alinmasin) dincilerde bulunmaz.
Böyle hani CV lere yazarız, takım içinde çalışma becerisi, analitik düşünme yeteneği falan. Çoğu kişi bilmez analitik düşünce nedir fakat çok önemli bir yetenektir analiktik düşünme.
Bir oku derim mesela
-
Her boku en ince detayına kadar düşünüceksin hocam.
İşe yüzeysel değil, daha da derinlemesine en ince noktasına kadar bakıcaksın :p
Beynini daha fazla kullanıcaksın yani :D