Android İle Arduino'dan Bluetooth İle Gelen Veriyi Okuma
-
Birçok kaynak kodu paylaşılmış projeyi denedim fakat sonuç alamadım. Projeler eski olduğundan hata verdi hep. Bu tarz bir ihtiyacı olupta uygulama yapmış olan var mı?
-
Sorunu yazsan?
-
appinvertor ile yaptım kullanıyorum
saksıdaki nemi ve ışık şiddeni kaydettiriyorum sd karta
anlık olarakta görebilmek için bluetooth modülü bagladım
ilkönce bluetooth terminal diye bir uygulama var onu kur telefona
en azından paketlere bakarsın
bende hc06 var
#include "SoftwareSerial.h"; SoftwareSerial bt(5, 6); // RX,TX void setup () { Serial.begin(9600); bt.begin(9600); delay(500); /* bt.print("AT"); Serial.println("BT AT gonderildi"); delay(1000); bt.print("AT+VERSION"); Serial.println("BT AT+VERSION gonderildi"); delay(1000); bt.print("AT+PIN1234"); // Burası şifreyi değiştirdiğimiz kısım Serial.println("AT+PIN1234 gonderildi"); delay(1000); bt.print("AT+NAMETahribat"); // Burası cihaza isim verdiğimiz kısım Serial.println("BT AT+NAMETahribat gonderildi"); delay(1000); */ } void loop () { bt.println('Tahribat'); delay(1000); }
-
açıklama arasına aldığım yerde cihaz adını değistireceksen
/* */ bu kısmı silmen gerek
-
@MhmdAlmz Hocam bir proje var. Arduino'dan bluetooth ile veri gönderiyoruz. Bunu Android tarafında okuyup okuduğumuz veriyi telefona seslendireceğiz.
@wert Arduino tarafında sıkıntımız yok hocam. Android kodu lazım bize. Yine de teşekkürler.
-
Hocam Neden bluetooth alan genişledikçe veri hızın azalacak bunu biliyorsun değil mi ?
Bluetooth ile android telefona bağlanacaksın arduino ile. Android telefonunun bluetooth ID vs zaten sabit.
Daha sonra
https://developer.android.com/guide/topics/connectivity/bluetooth
şurdaki adımları yapacaksın.
Önce yetkileri vereceksin daha sonra bluetooth reciever ile bluetooth bağlantı durumlarını kontrol edeceksin.
Sonrası zaten datayı dinlemek. Datayı dinleyince de ona göre android ile bir sonuç üretirsin.
bluetooth socket ile okuyacaksın datayı.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam Neden bluetooth alan genişledikçe veri hızın azalacak bunu biliyorsun değil mi ?
Bluetooth ile android telefona bağlanacaksın arduino ile. Android telefonunun bluetooth ID vs zaten sabit.
Daha sonra
https://developer.android.com/guide/topics/connectivity/bluetooth
şurdaki adımları yapacaksın.
Önce yetkileri vereceksin daha sonra bluetooth reciever ile bluetooth bağlantı durumlarını kontrol edeceksin.
Sonrası zaten datayı dinlemek. Datayı dinleyince de ona göre android ile bir sonuç üretirsin.
bluetooth socket ile okuyacaksın datayı.
Teşekkürler hocam. Proje bana ait değil sadece yardımcı oluyorum Bluetooth kullanmayı tercih etmişler. Android'den çok anlamıyorum ama adımları uygulamayı deneyeceğim.
-
hocam arduino bende olsaydı yapardım çok zor değil de test etmek sıkıntı.
Yapmaya başlayın bence, bir sıkıntı olursa gene bakalım.
-
#include <SoftwareSerial.h> SoftwareSerial bt(10, 11); // RX,TX void setup() { Serial.begin(9600); bt.begin(9600); delay(500); } void loop() { bt.println("Tahribat"); Serial.println("test"); delay(1000); }
@MhmdAlmz Arduino'ya bu kodu yükledim. RX ve TX pinlerinide kontrol ettim. @wert hocamın dediği Bluetooh Terminal uygulmasını da indirdim. Fakat herhangi bir değer gelmiyor ekrana sorun nerede olabilir acaba?
-
bt.print("AT");
Serial.println("BT AT gonderildi");
delay(1000);
bt.print("AT+VERSION");
Serial.println("BT AT+VERSION gonderildi");
delay(1000);
bt.print("AT+PIN1234"); // Burası şifreyi değiştirdiğimiz kısım
Serial.println("AT+PIN1234 gonderildi");
delay(1000);
bt.print("AT+NAMETahribat"); // Burası cihaza isim verdiğimiz kısım
Serial.println("BT AT+NAMETahribat gonderildi");