Araç Bakım Ve Filtre Degisimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

bosuna zaman ve para israfı. dizel aracın yagını o sekilde temizleyemezsin. aracına sakın temizleyici katkı mazot vs koyma. yağ ve yakıtlarda gerekli bütün katkılar mevcut zaten.

aracın yağ keçelerine contalara zararı olacaktır katkıların.

yag konusuna bu kadar takıksan kaliteli yağ kullan ve bi kaç bin km erken değiştir. filtredede orjinal yada kaliteli bir filtre kullan.

herşeyi geç, aracın motorunu kupadan ayır son vidaya kadar sök tertemiz yap topla, o yağ bin km sonra gene kirlenecek.

zaten yağ ve motor buna tolerans gösterecek şekilde çalışır.

ben yağ çubuğunu temiz görücem arkadaş diosan. atmosferik benzinli motor kullan :)

destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafa_unax
    mustafa_unax's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler .

Sanırım şu şekilde yapacağım. Önce var olan yaga Liquid moly veya wurt motor iç temizleyici koyup yağı bosaltacagim. 

Ucuz bir yağ ve yeni filtre takip bir süre kullanacağım. Onuda bosaltip ardından motul yağ koyup sonlandiracagim. 

İnşallah sorun çıkmaz. Tekrar teşekkürler. 

Motorda bir problem oldugu icin mi boyle bir sey yapiyosun?

Sorun yoksa catrol edge veya mobil 1 in kaliteli bi yagini koyup tum filtreleri degistirmen yeterli olur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı
    HeyQirs bunu yazdı

Soyle yap hocam sen temizlik icin dusunuyorsun sanirim ?

Evet hocam temizlik için yapacağım. Sonra o yağı da boşaltıp motul koymayı düşünüyorum.

wurth motor ve motul enjektor temizleyiciyi koy 1 depo mazotla kullan sonra motul 300v birde antifriz 

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Anladığım kadarıyla engine flush yapmak istiyorsun. Engine flush için kullanacağın yağ yine aracın kitapcığında yazan standartlarda olmalı diye düşünüyorum. Sebebi ise yağın dolanımı esnasında (her ne kadar düşük km'den de bahsetsek) hortumları tıkama tehlikesi var. YouTube'da bu iş ile ilgili bir çok video mevcut. Tavsiyem kafana göre bir yağ değil de en azından viskozitesi ve çalışma sıcaklığı uygun yağları kullanman. Yaptıktan sonra tecrübelerini paylaşırsan okumak isterim :)

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
Toplam Hit: 1747 Toplam Mesaj: 15
araç bakım