folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Araçla Yayaya Çarptım Şimdi Ne Olacak?

Araçla Yayaya Çarptım Şimdi Ne Olacak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Umarım siz yaşamazsınız ama motosiklet olayını görünce başınıza bu olay gelirse süreci sizlere anlatmak istiyorum.

Tekrar söylüyorum umarım siz böyle bir olayı yaşamazsınız.

Geçen sene intihar etme amacıyla izmir manisa otobanında genç bir erkek yola atladı. Sağ farın ordan çarptım önce kaput sonra tavandan yolun diğer tarafına düştü. Gözümün önünde takla atarak tavana çıktığını gördüm.
    O an düşündüğüm şey tamam "ben artık bittim" "her şey bitti" oldu.

Muhtemelen yaya öldü. Ailesi akşama sizi öldürebilir, yoldan geçenler size saldırabilir, işin vicdan noktası var, kariyeriniz aileniz her şeyi düşünüyorsunuz. Hayatım film şeridi gibi geçti gözümün önünden.

Arabadan indiğimde herkes yayanın başındaydı. Yani en az 2-3 dakka kalmışım içerde o kısım yok.

Sonuç yaya yerde ama yaşıyor. Daha 17 yaşında bir erkek. Görünüşü vs iyiydi. 5 dakka geçmedi polis geldi. Beni ablukaya aldılar hani ne olur ne olmaz diye. Sonrada ambulans geldi çocuğu aldılar gittiler.

Şimdi süreci anlatıyorum. 

1- Polis arabası ile karakola gidiyorsunuz.

2- Sizin arabayı çekici götürüyor. Ama polislerden biri benim arabayı karakola kadar kendi getirdi. 

3- İfade veriyorsunuz. 

4- Artık hastaneden gelen haberi bekliyorsunuz.

O ara bir ekip olay yerine gidiyor. Kameraları izliyor. Bir ekipte çocuğun ifadesini alıyor.

Şimdi buraya çok dikkat edin:

"100 Metre içinde yaya geçidi olmasına rağmen yaya geçidini kullanmamaktan ve tespit edilen hız sınırım yol limitlerinde olduğu için asli kusurlu yaya oldu"

Bu noktada EĞER HAKLIYSANIZ mesele adli olarak şöför için bitiyor. Ancak kritik nokta eğer yaya Allah korusun ölürse sizi 1 hafta 10 gün koruma amaçlı hapse atıyorlar ki ailesi de o anın acısıyla size zarar vermesin. 

Şimdi buraya acayip dikkat edin:

Aracın kaputunda ve farda hasar var YAYADAN ŞİKAYETÇİ MİSİN? Diye sordular. Yani kusurlu yaya olduğu için aracına verdiği hasarı bile ödemek zorunda kalıyor. Bir ara haberlerde vardı bana çarptı, arabasını bana yaptırdı diye. Nedeni yayanın kusurlu olmasıymış. 

O ara hastaneden telefon geldi. Çocuğun psikolojik sıkıntıları varmış intihar amacıyla atlamış ama durumu iyiymiş taburcu olacak dediler. Beni saldılar karakoldan.

Sonra hastaneye gittim. Anlamadım çünkü tavandan uçarak düştü nasıl iyi diye. Bir baktım ki çocuk 40 kilo filan. Hızım da yavaş olduğu için çok zarar görmemişti.

Ailesine bir miktar para da verdim numaramı verdim. Şikayetçi olmadığımı söyledim. Annesi benden özür diledi.

O an çeşmeye tatile gidiyordum. Döndüm geri eve. O olaydan sonra şöförlüğüm değişti. Çünkü yaya haksız bile olsa canına bir şey gelmesinin travması kolay bir şey değil.

Sevgiler zeybek.

zeybekustasi tarafından 09/Şub/25 10:23 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    34sileli
    34sileli's avatar
    Erkek

Çok geçmiş olsun. Ölmese bile bu süreci yaşamak berbat. Artık öyle bir hale geldik ki sağlıklı insan kalmadı. Kimseye bulaşmasan bile gelip seni buluyorlar.

Geçmiş olsun tekrar Allah kimseye yaşatmasın. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

2007 yılında böyle bir olay başımıza geldi okmeydanı piyalepaşa bulvarında 120 yaya çarptık adam öldü aracı kullanan arkadaş yasaklı madde halindeydi en ayık bendim ben zaten gözümü açtımda biz bariyere girmiştik öndeki sağ koltukta oturanda çok feci darbe almıştı ben ifadelerde şahit olarak gözüküyordum ama olayı gram hatırlamıyorum kazayı yapan arkadaş ölen arkadaş ve yaralnan arkadaşa baya sağlam kan parası ödemişti yani devletden kurtarsan bile olay kan parasına döner haberin olsun

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuth
    tuth's avatar
    Erkek

geçmiş olsun. hayat işte.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Çok geçmiş olsun hocam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

çok geçmiş olsun

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

çok gecmis olsun.  basima gelse cok panik olurum.

bende ehliyeti olup araba kullanamayanlardanim.

Beni bazen

-"senin yetenegin yok galiba" .

-bak 18 e basti hemen arabayi gezdiriyor...

-herkes sürüyor sen süremiyorsun gibi beni ciddi yada şakayla kışkırtıyorlar.

Sonra oturdum düşündüm. Gerçekten ben niye araba süremiyorum. niye korkuyorum diye. Halbuki çok disiplinli dikkatli teknik de  biriyim.  kurallara uymak konusuna hastalik derecesinde bağlıyım.

yani piyasaya ciksam hizli ve öfkelideki gibi esicem :)

peki niye hep tedirginim ?  niye araba sürmek istemiyorum ...niye niye 

sonra buldum. ben kontrolcü biri oldugumdan. 

kendime güveniyorum ama trafikteki geri kalan trafik canavari  gerizekalilari kontrol edemeyecegimi bildigimden bu beni tedirgin ediyordu.

ve hala ediyor.

ne bileyim kirmizi isikta gecme izni verildi daha dün milletvekillerine...  en basit saçmalık.

imam osurursa cemaat sıçar misali zaten herkes manyak kullaniyor. yayalar ayri bir terör yollarda. yeşil ışık diye arabalar hizla gecerken yayalar dibine dibine gidiyor...  Çarparim diye korkuyorum. 

Hindistan trafigine dönmemize az kaldı :)

araba süremiyorum diye çok matah gibi gittik motor aldik. onu surucem  :))

öldürmeyeceğim ama öleceğim galiba. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Erkek

Çok geçmiş olsun.

Araç kamerası çok pahalı bir cihaz değil ama gerçekten önemli. Bence herkes düşünmeli.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Olay eskiymiş ama geçmiş olsun diyeyim yine de.

Yayadan para falan istemeyerek iyi yapmışsın.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek

Öncelikle çok geçmiş olsun.

10-15 sene öncesi kasksız motorlunun abimin arabasına kırmızı ışıkta geçerek yandan vurması ve vefat durmunu yaşamıştık. 
    abimin araçta hamile var. Tüm araçlar yol verir vaziyetteydi. 
    ancak motorlunun vefat durumundan dolayı 5-6 ay gibi abimi cezaevine aldılar. 
    buradası husus dediğin gibi karşı tarafın olayın sıcaklığıyla intikam alma düşüncesi. 
    mahkeme salonunda vefat eden motorlunun abime tekme atma çabasını küfür etmesini beddua etmesini hala unutmam. Anne babası tek kelime etmezken abla ciddi anlamda agresifti. 
    tabiki bizler sukuneti bozmadık ve abimin tahliyesinden sonra aileyle tekrar görüştük. 
    olay yine kan parasına da dönmüştü. Meblayı hatıtlamıyorum ama hiçbir maddiyat vefat edeni geri getirmiyor. 

araba kullanırken günümüzde ekstra dikkatli olmak gerek. Motor kullanmak zaten kelle koltukta gezmek. 
    Hergün, bugünde ölmedik şükür dediğimiz canım memleketim. 

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
Toplam Hit: 1791 Toplam Mesaj: 26
yayaya çarptım ne olacak