Asgari Ücret Altında Maaş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam olayı ispatla, onların annelerini skerlr.

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

güvendikleri dağlar vardır cakalların yoksa kolay kolay böyle bir şerefsizlik yapamazlar.

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Hazır konusu sormak iatedim

Millet bordroyu imzalama deyip duruyorda nasil bir bahane uyduruyorsunuz acaba

Biride bana demisti eski işyerimde.

Bende öğüt dinleyim dedim.

Sonra fark etti geldi imzala dedi aklımda ya inat ya bende yalandan imzalar gibi sahteden attim

Onuda fark etti :) geldi başıma. almadığım maaşın bordrosunu imzalattı. Bende artık daha fazla direnmedim imzaladım. 

Zaten ne şikayet edecektim ne başka birşey , amac almadığım bir şeyi imzalamak ne bileyim biraz kanıma dokunuyordu. Gicıklık yapmak istedim :)

Diyelim ki bordro imzalı ama ben o parayi almadigimi kanitlasam bordrodan adam yırtıyormu 

Bordro niye bu kadar önemli.

Sadece merak.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

böyle bir şey olabilir miy ya? iki kuruş para alıyorlar zaten, şerefsizin çocukları ona da göz dikmişler. Hocam yerinizde olsam şikayet ederim, varsın işten çıkarılsın yenge, bir kaç ay sonra bulursunuz bir iş ama en azından büyük bir ceza aldırtın bu adamlara, bulabiliyorsanız böyle bir iki ikişi daha bulup şikayet edin. Elinizde ispat olduğu sürece süründürün bunları..

Devlet devlet değil ki, adam gibi bir mekanizma kurmamışlar. Ama bu adamların da bunu yapmaları da akılkarı değil, hangi cesaretle sen insanların banka kartlarına el koyabiliyorsun, bunlar nasıl insanlar anlayamadım.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

hiçbişey yapamazsın banka konusunda. çünkü banka güvenlik kamera görüntüsünü öyle herkese vermez. 

kartımla işlem yapılıyor diyebilirsin ancak şifren sana özeldir.şüpheli işlem farkedersen bankaya sen bildirmek zorundasın. şifrenle yaptığın yada yapılan her işlem senin sorumluluğundadır.

bu durumda şunu yapabilirsin.

öncelikle farklı bir hesap açtırırsın. bu hesabıda atm de karta bağlattırmazsın yani atmde o hesabı göremezler. bankanın internet bankacılığını kullanırsın. oradan hesapların arası havale yaparsın para yattığında. bu sayede eleman atm ye gidince eli boş dönecektir.

kendinede paracard trink çıkartırsın. bunada iki hesabı tanımlatırsın. sonrasında istediği kadar uğraşsın. senin banka bilgilerini sorgulayamazlar çünkü bankadan.

şubeden bilgi alabilir tanıyordur gibi korkuya kapılma olmaz böyle bişey. velevki oldu diyelim. şube bilgi verdi böyle böyle yapılıyor diye.  işte böyle bişey olursa bana haber et. yol yordamı söylim. şimdi kendi bacağıma sıkmayayım :)  adamın götünü keserler. daha bugün bize geldi şikayet bddk dan öpüyorlar :)

imzayı bıraktım basıyorum artık
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Bi konuda muridin birinin badina geldiydi vuze islemleri icin yuksek miktar maas aliyomus gibj kagit alsin yonetici onayli daha sonra karti drgistirin. Adam yenge hanimi isten cikarsin tazminatinizi al;n daha sonra gidin sgk ya sikayet edin bakin bu adamlar bana 3bin 5bin maas vermeleri lazimdi ama vermiolar gibisinden. Adamin gotunden kan nasil aliniyor sonra seyrefin.

Telden yaziyorum yazim hatalari icin kusura bakmayin.

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    unbalanced bunu yazdı

böyle bir şey olabilir miy ya? iki kuruş para alıyorlar zaten, şerefsizin çocukları ona da göz dikmişler. Hocam yerinizde olsam şikayet ederim, varsın işten çıkarılsın yenge, bir kaç ay sonra bulursunuz bir iş ama en azından büyük bir ceza aldırtın bu adamlara, bulabiliyorsanız böyle bir iki ikişi daha bulup şikayet edin. Elinizde ispat olduğu sürece süründürün bunları..

Devlet devlet değil ki, adam gibi bir mekanizma kurmamışlar. Ama bu adamların da bunu yapmaları da akılkarı değil, hangi cesaretle sen insanların banka kartlarına el koyabiliyorsun, bunlar nasıl insanlar anlayamadım.

Sorabilirmiyim nasil bir çözüm öneriyorsun?

Bilincli çalışan        x bunu eledik

Zaten bu madde olsa bu kadar atlarıni oynatabilirler mi.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

medyaya haber ver bak nasıl tepelerine çöküyorlar sonra. 

Almanya Fatihi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Sorabilirmiyim nasil bir çözüm öneriyorsun?

Bilincli çalışan        x bunu eledik

Zaten bu madde olsa bu kadar atlarıni oynatabilirler mi.

Yetkiler ben de olsa zaten şuanki kanunların bir çoğunu değiştiririm.. 

Öncelikle bu bir süreçtir.. Maalesef bizdeki insanlar kapitalizmin çarkında çok eziliyorlar. Fabrikalarda çalışan arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla durum oralarda da çok vahim. Çok usulsüzlüker oluyor işçilere karşı, ama sesini çıkaranları direk çıkarıyorlar, diğer türlü herkes bir şekilde işini yürütüyor.. 

sürücü kursunda bile böyle sıkıntılar oluyor. Mesela sürücü kursundaki hocalar bana demişti ki, patron bizim sigortaları eksik yatıyıor (asgari ücretten gösteriyor), daha önce gidip konuşmuşlar sgk ile, orada tanıdık olduğu için bir üst makama iletmelerine izin vermiyormuş. Bu patronun karısı da malum partinin bilmem ne üyelerinden.. 

Bana nasıl çözeriz diye sordular, ben de yardımcı olmaya çalışayım dedim, ankara'daki genel merkeze kimlik bilgilerimi vererek durumu izah ettim. İlgili kurumda tanıdıkları olduğu için işlem yaptırmıyorlar, o yüzden oraya şikayette bulunamıyoruz bunla ilgili ne yapmamız gerek diye. Bana cevap olarak dediler ki, o kuruma şikayet edeceksiniz.. 

Bu gerizaklılıktan başka bir şey değil. En azından dersin o halde şöyle şöyle yap, ona göre biz de ya da bölge müdürlüğü böyle yapar.. Ama hiç bir sonuç çıkmadı..

Sorun her yerde var. Bu insanlar sürekli birilerine güvenerek iş çeviriyorar. Bu mekanizmaları yok etmedikçe çözülmez..

Bu mekanizmalar çözüldükten sonra, cezaları kat kat arttıracaksın, gerekirse idam, müebbet, tüm malvarlığına hatta 1. derece tüm ailesinin mal varlığıına el koyma dahil. Daha sonra zorunlu olarak belirli zamanlarda tüm çalışanları bilinçlendireceksin, onlara güven vereceksin, devletin yanında olduğunu, kimseden korkmamaları gerektiğini, patronun da insan olduğunu ve devletten büyük olmadığını anlatacaksın. En küçük haksızlık karşısında hakkını arayıp haklı çıkacağının garantisini vereceksin. 

Ayrıca zorunlu sosyal haklarını vereceksin, işverenden çok işçiyi destekleyeceksin. İşverenin de zarara uğramaması için gerekli önlemleri alacaksın. Atıyorum ilk 3 yılda şu şu vergilerden muaf gibilerinden.. 

Senin dediğin gibi bilinçli çalışanın olması önemli değil şu aşamada.. Bilinçli de olsan yine de hakkını arayamıyorsun istediğin gibi çünkü sana verilen doğru dürüst bir garanti yok. O yüzden bir çok açıdan değişmesi lazım.

Mesela, buradan bir arkadaş yüksek lisans için iş yerinden izin almaya çalışıyordu v.s. Bu tarz durumlarda esnek çalışma saatleri getireceksin. İşe geliş gidiş saatlerin sabit olacak ama insanlar işe girerken çalışma oranını seçebilsin. Türkiye'de yok sanırım bu ama avrupa ülkelerinde mevcut. Atıyorum işveren ilan açarken %40-100 arasında çalışacak eleman arar. Böylece insanlar haftaiçi 5 günden 1 gün çalışmayarak o günde resmi işlerini halledebilirler. Ya da yarım gün çalışmayabilirler. Böylece kimse kimsenin hakkına girmiş olmaz.

Türkiye'nin bu seviyeye gelmesi için çok uzun yıllar var gibi. Çünkü bilinçli bir toplumumuz yok, böyle olunca seçimlerimiz de bilinçsiz oluyor. 

Tabi ben biraz daha farklı düşünüyorum, "nasılsanız öyle idare edilirsiniz" sözü bizi anlatıyor. Sen üçkağıt peşindeysen, nasıl işten yırtarım mantığındaysan seni yöntenler de aynı mantıkta olur. O yüzden bir toplum kendini düzeltmedikçe, onların yöneticileri de düzelmez.. 

Konu biraz siyasete girecek ama AKP şöyle kötü böyle kötü diyen adamları anlamıyorum cidden. Çünkü akp dediğin parti toplumun aynasıdır. Yöneticiler arasında ne kadar oranda çürük insan varsa, toplumda da o kadar oranda çürük insan var.. İktitarı kötülemek yerine, toplumdaki çürükleri ayıklamak, düzeltmeyi düstur edinirse insanlar, otomatikmen sana layık yöneticiler gelecektir..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Sana kötü haber ordan bi nane çıkmaz senin hanım işten çıkar sadece

Piyasada öyle koşullarda çalışan binlerce insan var hepsine zarfla veriliyor maaşları ; kartlarından kendileri çekip iade ediyorlar patrona  

Uğraşmak istiyosan gene uğraş ama hobi olarak fazla kasma kendini uygun değilse al tazminatı ayrıl

Toplam Hit: 8258 Toplam Mesaj: 62
maaş asgari düşük ücret