Askeri Okullar Hakkında Bilgisi Olan
-
Arkadaşlar bi arkdaşın kafasında 5 cm den az bi yarık varmış askeri okula gitmesine engel mi?
-
çok açık bir şekilde belli olmuyorsa eğer sıkıntı olmaz. ama benim tavsiyem: "KESİNLİKLE GİTMESİN"
-
bence o yarık hayatını kurtarabilir (: ne işi var askeri okulda. bence de "KESİNLİKLE GİTMESİN"
astsubayların özellikle subayların ne gibi testlerden geçtiğini duydum. duymam yetti...
-
ön sağlık muayenesinde karşısına çıkacak kişinin verdiği karara bağlıdır eleyedebilir elemeyedebilir okulu okuyup yarık yüzünden mezun edilmeye de bilir diye biliyorum
edit: ayrıca çok belirginse kesinlikle eler diye düşünüyorum
-
saqeslanger bunu yazdı:
-----------------------------ön sağlık muayenesinde karşısına çıkacak kişinin verdiği karara bağlıdır eleyedebilir elemeyedebilir okulu okuyup yarık yüzünden mezun edilmeye de bilir diye biliyorum
-----------------------------hayır,askeri okullardan elemelerden geçtiğin an kabul edilirsin.Mesela gözlük yoktu girdiğinde fakat girdikten 6 ay sonra gözlük takarsan atılmazsın ama bir havacıysan pilot olamayabilirsin yer subayı olursun.
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------saqeslanger bunu yazdı:
-----------------------------ön sağlık muayenesinde karşısına çıkacak kişinin verdiği karara bağlıdır eleyedebilir elemeyedebilir okulu okuyup yarık yüzünden mezun edilmeye de bilir diye biliyorum
-----------------------------hayır,askeri okullardan elemelerden geçtiğin an kabul edilirsin.Mesela gözlük yoktu girdiğinde fakat girdikten 6 ay sonra gözlük takarsan atılmazsın ama bir havacıysan pilot olamayabilirsin yer subayı olursun.
-----------------------------bi arkadaşın dediğine göre bunun tanıdığını dalağı 2cm büyük diye (deniz astsubaylığı içindi sanırım) mezun etmemişler de ordan aklıma kaldı hoca
-
kafana bakmazlar sen söylemedikten sonra.bu zamana kadarda bakıldığını duymadım.
eline gözüne göğüs kafesine ayak düz burun mu değilmi filan... -
Askeri lise muayenesinde komple soyarak baya incelemişlerdi. Yarık ve ameliyat izlerini direk sormuştu herif. Hatta yanımda biri bademcik ameliyatı oldum demişti ama sonucu ne oldu hatırlamıyorum zaten çok soğukkanlılar sen şuraya sen şuraya git diyorlar elendiğini verdikleri dosyadan anlıyorsun benim öyle olmuştu iyi ki de öyle olmuş :D pilot olmak için tek havayı seçmiştim 2 yıl sonra 2 kez beyin ameliyatı geçirdim eğer orda olsaydım bir cacık olmayacaktı benden şimdi istediğim yerdeyim.
-
Eğer askeri okulagidersek beynini...diyecektim ama demiyorum.Doğruca söylüyorum gitme. Kardeşim gitti şimdi evde şu an üst ranzada istersenvereyim bi konuş:D Hava Harp 2. sınıfdan ayrıldı.Ha sorarsan şimdi mutlu:D
-
Askeri okullar giriş şartlarında şöyle bi madde war kardeşim bu yeterince açıklayıcı olur sanırım:D
* Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düztaban olmamak.)
-
3 yıl askeri lise okudum sonra istifa ettim.kişisel görüşüm o arkadasin kendiyle bi sıkıntısı yoksa gitmesin :) mağdur askeri öğrenciler diye aratsın google a araştırsın.öyle ekmek elden Su gölden diyip gidilecek yerler değil :)