Askerlik, İş Yeri Tazminatı Ve Bedelli Üçlüsü Hakkında Soru
-
edit: cift post,
hikmetine sual etmedigimiz yuce efendimiz @HolyOne hazretleri, zahmet olmazsa bir disabled atabilir misin butona, cift gidiyor :)
herlocksholmes tarafından 03/Haz/20 19:55 tarihinde düzenlenmiştir -
engin01288 bunu yazdıherlocksholmes bunu yazdıengin01288 bunu yazdı
Oyle degil hocam, isci istemedigi surece cikaramiyordun. Yani isci devam etmek istiyorsa isine devam edebiliyordu, izinden dusuluyordu.
Ama istersen tazminatini alabiliyordun. Tazminati aldiktan sonra seni tekrar ise almak isverenin insiyatifine kalmisti.
Tazminatını verip çıkarabilir hocam niye çıkaramasın :) 15 Bin TL olanlar için izin verilme olayı zorunlu olduğu için işçi ben askerlik nedeniyle çıkmak istiyorum derse işveren tazminat vermiyordu.
Şimdiklerde izin olayı olmadığı için işçi tazminatını alıp çıkabiliyor. Ben onu demek istedik.
Ben özet geçeyim. 15 bin tl olanda ilk furyada çıkanlar tazminatını alabildi ve gitti. Benim arkadaş aldı hatta tazminatını üzerine işsizlik maaşı da aldı 10 ay yattı.
Sonradan devlet düzenleme yaptı tazminat vermeme hakkı oldu o sayede işverenlerin. İlk furyada gidenler yırttı yani.
-
tuuruls bunu yazdı
Hallettik hocam iş yeriyle. Tazminat tutarı kadarını iş yeri verecek cash olarak. Kalanını da maaştan parça parça keseceğiz. Gidip geleceğim işime de geri dönmüş olacağım.
Ne kadar iyi iş verenler var amk. 1997 den beri çalışırım, böyle iyi iş verenlerle karşılaşmadım :)
-
oliWeR bunu yazdıtuuruls bunu yazdı
Hallettik hocam iş yeriyle. Tazminat tutarı kadarını iş yeri verecek cash olarak. Kalanını da maaştan parça parça keseceğiz. Gidip geleceğim işime de geri dönmüş olacağım.
Ne kadar iyi iş verenler var amk. 1997 den beri çalışırım, böyle iyi iş verenlerle karşılaşmadım :)
Hocam biraz detayını hesaplayanlar işin karlı olduğunu bilir. İkili ilişkilerimiz iyi, 3 yılı devirdim iş yerinde, sevk belgesiyle gitsem zaten tazminatı yine alacağım o para her türlü gelecek. Tek sorun kalan kısmı krediyle 1-2 lira faizle öderdim o da çok koymazdı.
Ha 6 ay yerine 1 ay gidince kalan 6 ayda para kazanabileceğim, iş yeri de o süre içerisinde (hele bu dönemde) yeni birini arayacak, işi öğretecek, %50 riske girecek vs. 1 ay kısa bir süre bizim sektörde bazı işler 8 ay sonra kaldığı yerden devam ediyor falan 1 ay yokluğum hissedilmeyecektir bile.
Ha dediğiniz doğru genelde işe ulen bu adama niye para vereyim cebimde kalsın diyenle dolu. İşte biraz kader, umarım hepimizin karşısına iyi kalpli ve güzel insanlar çıkar da şu hayatta biraz olsun oradan yüzümüz güler.
-
-
ihbar tazminatını da alabildin mi hocam?
-
saybirs bunu yazdı
hocam ihbar alamaz askerlik cıkısında. anck sirket insiyatif göstererek verebilir onun dısında ihbar hakkı yok.
-
saybirs bunu yazdı
ihbar başka bir şey hocam. işveren kovarsa ve hemen git derse ihbar verir veya ben ayrılırsam daha gelmeyeceğim şuandan itibaren dersem ben veririm gibi. 3 hafta, 6 hafta, 2 ay gibi süreleri var çalışma zamanına göre. kıdem bizimkisi.