Asp.Netde Paralı Olan Ne?
-
Asp.net ücretli falan diyorlar yani bazı kütüphaneleri falan ücretliymis.Bu olayı biraz daha açacak var mı ?
-
Profesyonel kütüphaneler var.Mesela RadControls ve Devexpress in toolları paralı.
-
asp veya C# da paralı olan kısın Ide yani visual studio paralı geri kalanı para gerekdirmez..eğerprofesyonel uygulama gelişdirmeyeceksen ücretsizini kulanırsın başka bi ayrıcalığı yok
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
Asp.net ücretli falan diyorlar yani bazı kütüphaneleri falan ücretliymis.Bu olayı biraz daha açacak var mı ?
-----------------------------visual studio var ya işte ücretli.
-
Visual Studio yu unutmuşum o da paralı.Başka derleyiciler de var ama Visual Studio sırf bu iş içn yapılmış.Eğer 90 günde bir formatı zaten atarım diyorsan ki ben öyleyim Visual Studio da ücretsiz :) Şahsen 4-5 senedir hiç sorun yaşamadan bedava kullanıyorum :)
-
Visual Studioya serial falan buluruzda RadControls ve Devexpress kütüphaneleri olmadan inşallah çok ileri profesyonel olmayan bişeyler yazılıyordur :)
-
bayzin bunu yazdı:
Visual Studioya serial falan buluruzda RadControls ve Devexpress kütüphaneleri olmadan inşallah çok ileri profesyonel olmayan bişeyler yazılıyordur :)
-----------------------------Onların ne alanda kullanıldığı internette yazmıyor mu ki inşallah diyorsun hocam :) Bir Google aramasına bakar kafandaki soru işaretlerini gidermen. Pardon bir değil iki :)
-
RootB bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Onların ne alanda kullanıldığı internette yazmıyor mu ki inşallah diyorsun hocam :) Bir Google aramasına bakar kafandaki soru işaretlerini gidermen. Pardon bir değil iki :)
-----------------------------:D Aynen aynen cok belescilik yapıyorum zaten mesajı yazdıkdan sonra hemen googlede arattım.
-
.NET bir çatı (framework) ve ücretsiz bunu kurduğunda apt.net de geliyor. IDE yani geliştirme aracı VisualStudio kullanırsan paralı ama parasız IDE'ler de var. Ayrıca geliştirmek için bir IDE'ye ihtiyacın yok notepad ile de yazıp geliştirebilirsin ama IDE işini kolaylaştırrır. Gelelim kütüphanelere Microsoft'un temel kütüphaneleri .NET framework ile gelenler zaten ücretsiz. Bazı ücretli kütüphaler var ama bazıların muadil işini yapan ücretsiz açık kaynaklı kütüphaneler bulabilirsin. Bir diğer seçenek Java kullanmak. Java'da .NET den kat ve kat daha fazla açık kaynaklı ücretsiz kütüphane var. Para ödemezsin yani Java geliştirme ortamını seçersen (örneğin Spring Framework, Hibernate vb.). Java hem Linux'de hem Windows'da çalışır. .NET Windows da çalışır fakat Mono projesi ile bazı uygulamaları Linux'de de çalıştırmak mümkün.
-
microsoft ürünlerini beleş kullanın limitliyseniz indirir dvd yle yollarım yeterki girsin mse kıl oluyorum adamlara :Ç
-
asp.net de paralı olan birşey yok. visual studionun da express versiyonu var ücretsiz olarak kullanılabilir, her işi görür.
hazır kullanmak için ücretli yazılmış komponentler / scriptler her platform için var sırf asp.net e özgü birşey değil.