Avrupalılar Türkleri Neden Sevmez. Çünkü;
-
Sen 60'larda ilk işçi alımlarında, hiç bir tahsil-vasıf koşulu aramadan yüzbinlerce Türk işçiyi ucuz işgücü olarak görüp Almanya'ya, oradan Tüm Avrupa'ya al, sonra kültürsüz,uyumsuz.
Sorarlar adama, a pezevenk, günde 12 saat güneşi görmeden çalışan Türk işçi, hangi ara dil öğrenecekti, hangi ara kültürel etkileşime girecekti?
Sorarlar adama, a pezevenk, kazandığının yarısından fazlasını Türkiyedeki ailesine gönderen adam hangi ara bunları yapacaktı sen schwarzkopf diye taşak geçerken.
Ucuz işçiyi bulunca yüz-bin, yüz-bin al, sonra uyum sağlamadı vs.
-
ayrıca mevzu sıçma değil insanlık meselesi ---medeniyet meselesi bende biliyorum tuvalet gelmeden öncede adamlar sıçıyorlardı ama birbirlerinin ağzınamı sıçıyorlardı k....ç..na mı sıçıyorlardı bilemem orasını.. Bi tuvalet öğrenmediler bizden bu gün adını özgürlük koydukları her şeyi bizden öğrendiler Adamların ne aile düzeni nede yaşadıkları hayat hayata benziyor kimin s..i kimin k...ç..nda belli değil böylemi ilerliyorlar !!! Bir birlerini dairesel haraketlerle itekliyorlar bence İkiz yataklarda =)=)
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Sen 60'larda ilk işçi alımlarında, hiç bir tahsil-vasıf koşulu aramadan yüzbinlerce Türk işçiyi ucuz işgücü olarak görüp Almanya'ya, oradan Tüm Avrupa'ya al, sonra kültürsüz,uyumsuz.
Sorarlar adama, a pezevenk, günde 12 saat güneşi görmeden çalışan Türk işçi, hangi ara dil öğrenecekti, hangi ara kültürel etkileşime girecekti?
Sorarlar adama, a pezevenk, kazandığının yarısından fazlasını Türkiyedeki ailesine gönderen adam hangi ara bunları yapacaktı sen schwarzkopf diye taşak geçerken.
-----------------------------tamam da ordaki bazı türkler halen gelişmedi..önceki yazımda söyledim burdan evlilik diye gidenler var halen.ve ilkokul ya bitirmiş yada bitirmemiş...şimdi olaya farklı bakalım..bi ülke düşün %98 i okumuş uni fln mezunu..sen gidiyorsun ilkokul mezunu..sen istersmisin bu ilkokulluların gelmesini egitim düzeyinin düşmesini ?
-
Ekerci bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------tamam da ordaki bazı türkler halen gelişmedi..önceki yazımda söyledim burdan evlilik diye gidenler var halen.ve ilkokul ya bitirmiş yada bitirmemiş...şimdi olaya farklı bakalım..bi ülke düşün %98 i okumuş uni fln mezunu..sen gidiyorsun ilkokul mezunu..sen istersmisin bu ilkokulluların gelmesini egitim düzeyinin düşmesini ?
-----------------------------Öyle bir anlatıyorsunuz ki, sanki ülkemizdeki herkes çok gelişmiş ya da Avrupa'da yaşayan her birey ideal uygarlık seviyesinde de, bir tek biz Türkler bozuyoruz işi.
Hırsızlık yapan,tecavüz eden, yolsuzluk yapan Fransız, Alman, İtalyan yok sanki.
Dertleri bizim uygarlığımız, adaptasyonumuz vs değil, gidelim istiyorlar ülkelerinden. AB normları yerleştikçe, o 60-70-80'lerdeki ucuz iş gücü olanakları kalmayınca, ha Almanı çalıştırmışsın, ha Türk'ü. Türk çalıştırmanın bir avantajı kalmadı tabi,şimdi diyor ki Ahmet çalışacağına, benim ırkım Hans çalışsın. E Ahmet yıllardır çalıştı senin için, almasın mı işsizlik maaşı? Hayır almasın, iş bitti, dönsün ülkesine..
-
Arkadaşlar güzel bir konuya temas etmişler.
Ben de birkaç fikir dile getirmek istiyorum. Avrupa dediğiniz nedir? Bu sorunun yanıtını herkes kendi bakış açısında yanıt verecektir, eminim. Kimisi ekonomik yönünü, kimisi dini yönünü, kimisi sosyal yönünü, kimisi de eğitim yönünü dile getirecektir.
Atatürk dahi tarihe önem vermiş, bir ülkenin tarihini bilmesinin çok önemli olduğunu belirtmiştir. Peki arkadaşlar, avrupadaki bütün devletleri düşünerek, avrupanın tarihi neyden ibaret? Ben söyleyeyim; birbirileri ile savaşmaktan ve diğer ülkeleri sömürmekten ibaret. Yok ekonomisi iyiymiş, eğitimi iyiymiş, şöyleymiş, böyleymiş. Şu an Türkiye'yi AB ye neden almıyorlar? Çünkü zamanında Osmanlı İmparatorluğu avrupada at koşturmadığı yer kalmadı. Avrupadaki devletlerde tarih ve coğrafya derslerinde Türk tarihini vermemelerinin tek sebebi, eski kitapları açınca kendi lekelerinin bulunması. Kendi milletini de buna göre eğitiyorlar. Neden avrupalılar 4-5 dil biliyorken biz sadece yabancı dil olarak ingilizce ile yetiniyoruz? Çünkü avrupalılar kendi aralarında vizeyi kaldırdıkları için birbirleri arasında dil geçişleri sağlandı. İnsanlar daha rahat bir şekilde, yaşayarak öğrenebiliyor birbirinin dillerini. Sabah Almanyada kahvaltı eden birisi, akşamında isveçe gidip akşam yemeği yiyebiliyor orada. Ekonomi desen, aynı çatı altında, EURO olarak dönüyor artık.
Elbette en önemli şeyin tarih olduğunu söylemiyorum, kendi eksikliklerimizin farkındayız ve bu eksiklikleri gidermemiz de şart. Ama avrupalılar ile Türk milletini bir tutmayın. Avrupaya gidip de kendini Türk olarak tanıtan ve terbiyesizlik üzerine terbiyesizlik yapanları da, TÜRK olarak görmüyorum ben. Türk dediğin, atalarının izinden gidendir...
Bu konuyu uzatmanın anlamı yok. Bizlerin avrupaya ihtiyacı da yok. Asıl avrupanın bize ihtiyacı var. Kendimizi avrupaya ispatlamak zorunda değiliz. Onların ne düşündüğü de inanın şahsım adına beni hiç ama hiç ırgalamıyor :)
-
araplarla karıştırmış :S