Aydınlığa Doğru !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

TeRRoR bunu yazdı:

Babam Üniversite terk: Emekli

1. Amcam Lise mezunu: Emekli

2. Amcam ortaokul terk: Bakkal

3. Amcam Üniversite Mezunu: Müdür

Hep iyi ve başarılı örnekler üzerinden gidiyorsunuz arkadaşlar. Ayrıca üniversite hiçbir girişim ve çabanız için engel değil. Bende üniversite okuyorum hemde yaşıtlarımdan çok geç girdim. Ama tam zamanlı bir iştede çalışıyorum ve birşey uğruna çalışıyorum. Yapmak isteyene okul engel değil. 

hayalleri neydi ? bunları yapabileceklerine ne kadar inanıyorlardı ?

kaldı ki bakkal olan amcanın küçüklüğünden beri amacı bakkal olmaksa (ki gayet doğal) , şu an mutludur. Mutluysa ve hayalini gerçekleştiriyorsa sorun yok.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    Gecen sene cok severek fizik bolumu yazdim ama sene basinda dondurmak zorunda kaldim nedeniyse ailemin gelecek kaygisi benim degil ailemin bana kalsa gider orayi kendimi en iyi gelistircek sekilde bitirirdim ve yurt disina cikip orda ne olursa olsun bi yerlere gelmek icin cabalardim ama dedigim gibi ailesel kaygilar yuzunden olmadi o yuzden bildigim tek bir sey varki kendinize ve dunyaya yararli olmak istiyorsaniz ailenizden kopun bu sene yapicagim olayda bu olucak. En kolay yoluysa sehir disinda bi universiteye gidip kendi hayatimi kurmak olucak sonrasinda ise yurt disi belki yurt disina 10-15 bin euro maas ile gitmicem buyuk ihtimalle bi isimde olmucak belki belli bir sure havaalnalarinda sokaklarda motellerde kalicam cok zor gunler geciricem ama hayat tecrubesi acisindan bulunmaz bi firsat olucak buna eminim ve bunu gerceklestirmek icin elimden geleni yapicam.

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

haklısın hocam ben de az çok senin durumundayım ve okulumdaki öğrenciler de programlama dili derslerine herhangi bir ders gibi çalışıp bir sonraki dönem unutuyorlar. proje kısmına gelirsek liseden beri birşeyler yapmaya çalışıyorum şu anki noktada da az çok bir yere geldim, oturup adamakıllı bir uygulama yazabiliyorum yani.

ama dediğim gibi bunlar hiçbir şeyi hor görmeye yeterli değil. ben kişisel olarak okulda yüksek ortalama çıkarmak yerine o zamanı kendi projelerimde harcamayı ve kendimi geliştirmeyi hedefliyorum, lakin şöyle bir gerçek var ne yazık ki: eğer okuldan sonra hemen kendi işini kurmayacaksan bir işe ihtiyacın var. o işe girerken de ben kardeşim ben şu şu işleri yaptım okulu siktir et tarzında yanaşamıyorsun. işe başlangıçta statün ister istemez aşağılarda oluyor ve gerçekten tecrübe edinebileceğin şirketlerde çalışma olasılığın azalıyor ünivervesitenin neresi olduğuna ve ortalamanın kaç olduğuna bağlı olarak. ve bu statü farkının ilerde seni kötü etkileyebilme, vizyonunu aşağılara çekme gibi büyük bir tehlikesi var.

nerde okuyorsun bilmiyorum ama aslına bakarsan az ya da çok türkiye'nin birkaç üniversitesinde kaliteli hocalar var aslında. üniversitenin amacı da zaten senin gibi adamların oluşturmasını sağlamak değil aslında. üniversitede öyle hocalar kendi menfaatleri söz konusu değilse yetenek avcılığı yapmıyor yani, herkes bölüm dersini ve ek derslerini alıyor ve kendine birşeyler katmaya çalışıyor buna hocalar da öğrenciler de dahil. okula gelirken ben de lan beni kaparlar, benim gibi adam yoktur vs. diyordum ama ne yazık ki öyle olmuyor. hocaya gidip okulun ağında şöyle açık var bütün trafiği izleyebiliyorum, açık şu şekilde işliyor ben önlemek için bi betik de yazdım, gelin düzelteyim dediğimde zannettiğimin aksine afacan hacker çocuk muamelesi görüyorum.

okul şöyle kötü, bana neden şunu söylemediler diye hayıflanmanın sana zararı dokunur bence çünkü emin ol tek başınasın bu dünyada ve kimsenin sana sen istemedikçe yardımcı olacak bir poziyonu yok annen ve baban dışında. o başarılı kişilerin kitaplarını okuyup da yüksekten uçmanın sana zararı dokunur bence çünkü ne kadar yüksekten uçarsan o kadar hızlı çakılma olasılığın var. bana sorarsan sen gene derslerine devam et, fazla ağırlık verme ama salma da. kalan zamanda projelerine gene devam edersin bence vakit darlığı gibi bir durum söz konusu değil bence

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi çok sağlam bir yaşam koçu geldi. ADam Türk hava yolları, bir kaç şirket ve ünlü bir kaç adamın yaşam koçluğunu v.. yapıyor. Adam dedi ki ;

Bunu normalde şirketlerde söylemem çünkü adamlar işi bırakır gider ; ama size tavsiyem , kendi işinizi yapın. Batın, çıkın, işi öğrenin ama kendi işinizi yapın diyor. Sevdiğiniz işi yapın dedi.

--

Ben daüdeyim, kıbrıs üniversitesi. %50 devlet. 10 senedir rum yanlı parti vardı. Okuldaki Türk hocaları gönderdi. Çünkü Türk yanlısı partinin gözbebeğiydi. 32 senelik üniversite, avrupada başarılar (ki odtünün falan kazandığı yarışmalarda birincilikler var robotik konusunda faln) , ki 4-5 senede ancak bozdular, sonraki 4 sene bana denk geldi. Gerçekten kötü durum.

Şimdi yine Türk yanlısı parti ve sağlam rektör geldi. Baya iyi işler, reklamlar yapıyorlar. Anlaşmalar, hocalar vs.. ama toparlanması 3-4 sene bulur. Ee ?? eesi en boktan dönemi bana geldi. 3. kezde össde burayı kazandım (diğer 2 sinde lise diplomasını alamamıştım) ve öss sistemi değişti 2 si bana denk geldi. Yetmedi en boktan zamanı (üniversitenin) bana denk geldi.

Bazen diyorum hayatın bir yönlendirmesi mi. Sinyali mi göremiyorum. Bırka herşeyi kendi işini kur mu diyor ? Ben zaten kendi işimi kurucam fakat ar-ge şirketi açıcam. Tez, devlet desteği (maddi konuda baya destek var) vs.. için diplomaya ihtiyaım var. Almam gerek. Fakat okulla aram hiç iyi değil.

Proje hazır, herşey hazır fakat oturup benim kodlamam lazım.Delirtici iş, hammallık. Ben hammal değilim. Aylık 10 binde kazansam oturup kod yazma hammallığına bulaşmak istemiyorum. Geleceği tahmin edebiliyorum. Teknolojiyi takip ediyorum. Nasıl birşey olacğaını biliyorum. Nasıl tasarım dizayn çıkmalı farkındayım.

Öğrenmem gereken tonla şey var bu konularda. Bunlarıda tecrübe ile kazanmam gerek. Bir yerlerde çalışmam lazım. Ama kodlama hammallıktan başka birşey dğeil.

Ferrari gibi bir araba yapıp, oturup motor blok kısmını demirden dökmek gibi geliyor.Bazıları iyi proje için onuda öğrenmen gerek diyebilir. Fakat mühendislik mantığına göre aykırı olan ve sonunda diretmeler sonucunda olayın çözümlendiğini kaç projede, kaç yerde gördüm.

O yüzden imkansız benim için sadece bir kelime. Ama anladım ki kaçış yok. Diplomayı alıcam, gerekirse 2 sene hindistanda master ypaıcam ve orda çalışıcam, gelip ar-ge şirketi açıcam.

Yazılımdan aşlayıp, cihaz üretmeye kadar gidecek planlarım var. Hayatın ne getireceğini bilmiyoruz fakat ne yaparsam yapayım amacım harika ürünler çıkartmak. İnsanların hayatını kolaylaştırıcak ve örnek alınacak işler yapmak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

ingilizcen iyi mi bilmiyorum ama yurtdışında herhangi biriyle rahatça konuşacak kadar iyi değilse kesinlikle geliştirmen gerekiyor, ingilizce bilmeyen mühendisler kafadan bir adım geride ayrıca bir süre sonra birşeyler öğrenmek için iyi derecede bilmek istiyorsun çünkü mesela bugün node.js ile ilgili türkçe adamakıllı kaynak yok birşey geliştirmeye çalışıyorum onla ve mecburum ingilizce kaynaklara. ve stackoverflow gibi mekanlar da çok yardımcı oluyor insana, hocalara sormaktansa orayı tercih ediyorum çünkü hocalar bilmediğini göstermemek için saçmalayabiliyor bazen.

bir yere gelene kadar kod yazmaya mecbursun, ben de amelelik olduğunun farkındayım ama mecburuz yani başka çıkış yok.

okulu beğenmiyorsan ve ailenin maddi durumu iyiyse yurtdışında okuyabilirsin ama maddi durum önemli tabi. tecrübeden bahsediyorsan türkiye'de bir firmada freelance olarak iş bulabiliyorsan bence araştır öyle çalış. hem eline biraz para geçer hem de iş ortamını tatmış olursun evinden. hem de üniversiteden sonra işe girerken adamlara bakın ben zamanında bu tarz uygulamalar yapmıştım diyebilirsin. ben şu an freelance bir şirketle çalışıyorum ve bana her anlamda katkısı var gerçekten. kıbrıs biraz uzak ama ailen nerde bilmiyorum gerçi ama istanbul ankara gibi yerlerde bu alanla iyi birileri ile iletişim kurmaya çalış. mesela istanbul'da e-tohum var biraz araştırırsın, projeni gidip onlara anlatırsın genelde web projeleri ile ilgileniyorlar ve çok cana yakın ve bu ülkeden birşeyler geliştirmeyi hedefleyen adamlar. onun dışında üniversitelerin ileri düzey seminerleri vs. olabiliyor arada onları da takip edersin ordan insanlarla tanışabilirsin. ben mesela bana yakın adam bulma konusunda müzdaribim ve tek başına birşeyler geliştirmek zorunda kalıyorum o yüzden. halbuki birileri olsa yaptığım projede çok daha hızlı ve takım çalışmasıyla daha zekice şeyler üretilebilir. ama tabi herkesin ilgi alanı farklı olduğunda arkadaşıma anlattığımda abi o tutmaz vs. gibi yanıtlar alıyorum. işin ucunda bağlayıcı birşey olmadıkça iki insanı bir araya getirmek zor yani. :)

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Siz bu kararları almadan önce sokakta bir kaç gün yatın sonra yeniden düşünün. Cesaretli olacağım demekle cesaretli olamazsınız, göze almanız ve cürret etmeniz gerekir. Hayattan yiyeceğiniz çok tokat var, midyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilirsiniz. Gece-gündüz, aç-tok, kirli ve uykusuz çalışabilecek misiniz? Sakallarınızın uzadığını üstünüzün başınızın döküldüğünü unutacak kadar kendinizi işinize verebilecek misiniz? Atölyenizde işyerinizde yatıp kapıya atılan eşyalarınızı almadan projenize devam edebilecek misiniz? İcabında ciğeri beş kuruş etmez adamlara destek olmaları için yalvarabilecek misiniz? Ya da size faydası dokunabilecek adamlara yalakalık edebilecek misiniz? Siz Steve Jobs'un karizmatik tarafını gördünüz ya diğer Steve Jobs :) dünya anlattıkları kadar güzel bir yer değil, siz de polyanna değilsiniz. Kusmuğun, bokun, sidiğin, kanın içinden geçmeden vaad edilen o cennete varamazsınız.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

abi çok sağlam bir yaşam koçu geldi. ADam Türk hava yolları, bir kaç şirket ve ünlü bir kaç adamın yaşam koçluğunu v.. yapıyor. Adam dedi ki ;

Bunu normalde şirketlerde söylemem çünkü adamlar işi bırakır gider ; ama size tavsiyem , kendi işinizi yapın. Batın, çıkın, işi öğrenin ama kendi işinizi yapın diyor. Sevdiğiniz işi yapın dedi.

benim ev arkadaşım hukuk okuyo hiç sektirmeden iyi bi ortalamayla devam ediyo okuluna. iyi ki bu insanla aynı eve çıkmışım diyorum adamın bana sene başında öğrettiği eğer bu mesleği yapıcaksam bu dersleri sike sike öğrenmem gerekicek çünkü bu derslerden birinin yerine kızlarla zaman harcasam ilerde çocuğuma alıcak ayakkabı parasınıda kızlarla olucam hemde zamanımı harcamış olucam yani kısa bu aslında ders değil benim ekmeğim onu öğrenmeliyim ve kavramalıyım diyen bi insan. sınıfta kaldıktan sonra kümü'mü 1.2 oranında artırdım ev arkadaşım sayesinde hayatımı basite indirgedim herkese göre sıradan olabilir ama sevgilime vakit ayırıyorum,derslerime vakit ayırıyorum,oyuna vakit ayırıyorum zaman buldukçada spor,yürüyüş gibi şeyler yapıyorum. şu dönem bittikten sonrada mesleğimle ilgili araştırmalara gidicem. çünkü ne olacağı tam belli olmayan bi meslek ki benim aç kalmaya hiç niyetim yok.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Zumsuk, aydınlığa değil gittikçe karanlığa gidiyorsun..  Kendine biran önce her alanda ufak hedefler bul ve onları "gerçekleştir". Bu kararsızlığın seni ilerde dımdızlak ortada bırakır. Daha da bişey demem.

:|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Zumsuk hacı sana biraz sert konuşucam ama bunlar doğru.Artık mürid müride bunları söler zaten bu kadar konularını takip etmemin sebebi benimde bir kaç ay öncesine kadar benimde seninle aynı fikirlerde olmamdı.

Ilk olarak abi senin şu yo üniversite kof yok öğrenci bokdan  öğretmen cahil olayı tamamen baydı yani siktir et öğretmeni sen kendini geliştiriyor musun ? Sen zaten kendini geliştirip proje hazırlayıp çok iyi işler çıkardıkdan sonra  bırak senin okulunu sen heryerde kendine bir yer bulabilirsin.Bende senin gibi düşünüp lisede bilgisayarı bıraktım hoca bize pascal gösteriyordu ama ben kendi kendime evde visucal basic calısıp bişeyler geliştiriyordum ufak tefek o hevesim olduğu çağlarda.

Ha sana diyeceğim şu ki sen gerçekden istiyorsan bişeyleri hacı cok boş laf yapıyorsun siktir et bu boş lafları.Daha öncede konuna yazmışsın film izlediğim internette takıldığım zamanı keşke projelerime verseydim diye ha şimdi napıyorsun moruk ?

Senin üniversiteni siktir et geçtim hatta koskoca Türkiye Cumhuriyetini siktir ettim senin elinde internet gibi bir kaynak var.Sen işin masteri olmaya başladığında zaten bu işi ciddi yapan insanlara çok kolay ulaşabilirsin.

Şuan yaşım  20 ve bana inan senin üniversitendeki hocaların öğrencilerin aynısı bak benzeri falan demiyorum %100 aynısı DNA sı bile aynısı klonu benim mezun olduğum lisede de vardı.Bende onlara nie geldin bu bölüme dediğimde senin dediklerini söylüyorlardı aynen.Öğrenciler tespih çekerek uyuyarak labaratuvarda takılıyordı.Takılıyorlardı diyorum çünkü sadece gezmeye gelir havaları vardı hepsinin.Kızlar zaten ilkokuldan beri 2 x 2 = 4 olarak sınıf geçmiş taktir almış birisi ona madde nedir dediğinde " boşlukda yer kaplayan,hacmi ve kütlesi olan herşey maddedir" şeklinde kitaptakinin aynısını beynine kazımış ama biri ona "peki madde mi büyüktür cisim mi ? " dediğinde kem küm eden insanlarla dolu.E bunlar liseye gelincede aynı mantıkda devam ediyorlar.Bu bahsettiiklerimin %90 ı 2 senelik MYO okullarına gittiler yine bilişim sektörüne.Bunların aynıları bilgisayar müh. okuyor aynıları öğretmenlik okuyor tek farkları onların matematikleri bu mallardan daha iyiydi onlar ve onlar şuan müh. deler.

Peki bu gerizekalılar mezun olunca ne olucak ? Koskoca bir 0.Peki senin sence bunlar arasında öne çıkman kolay mı zor mu ? Sende mezun ol ingilizcen ve almancan olsun ve alanında uzman ol sonra ne istiyorsan onu yap.Ister girişimci ol kendi fikirlerini internete sür facebook gibi ister git büyük bir şirketde müdür ol sana kalmış.

Ama sen hala sistemi yargılamaya çalışıp hala o boş bu saçma dersen işin zor hacım.

Toplam Hit: 5189 Toplam Mesaj: 50