Bağlantım 5 Dakikada Bir Kopuyor
-
arkadaşlar sürekli netim kopuyor doğru düzgün hiçbirşey yapamıyorum. ttneti defalarca aradım sorun yok diyorlar arıza kaydı bıraktım geri dönecez dediler dönmediler. alt yapı yenileme çalışmaları var diyorlar ama bu nasıl işse 2 aydır bitmedi 2 aydır dakika başı internetim gidiyor modemden olduğunu zannetmiyorum. bizim binada diğer arkadaşım da aynı sorunu yaşıyor onun da neti kopuyormuş .ne yapmamız gerekir
-
kablodandır bendede olmuştu. kabloları değiştir sonucu görürsün. bende sarı ethernet kablosundan değilde splitter ile modem arasındaki kablodan olmuştu. 2 yeni kablo al(tel-splitter ile splitter-modem kablolarıyla değiştirirsin yenilerini) olmazsa etherneti falanda bi değiştir.
-
bende aynı sorunu yaşadım defalarca ne yaptıysam olmadı..sonra modem ayarlarını yeniden yaptım test falan kontrol ettim baktım düzeldi sorun yok şimdi..sende bir dene istersen.. :)
-
modem ayarlarından dhcp ayarlarına bak oradan ip kiralama süresini kontrol et, süre az ise onu çoğalt.
-
telefon hattında parazit varmı bi bak.. bende 2 gün önce oldu telefona hat bile gelmiyordu.. sonra arıza kaydı bıraktım düzeldi..
-
Hattımda parazit yok
paralel hat kullanmıyorum hattımda fax cihazı vs.. bişey yok modem direk hatta bağlı
bu bölgede bu günlerde sorun çok oluyor
arıza kaydı bırakınca kesin geri dönüş yapıyorlar mı ?
arıza kaydında ne gibi bir işlem uygulanıyor ?
bilgisayarının sistemini kontrol et modemini tekrar kur diyenlere pc me format attım herşeyi baştan yükledim ama yine aynı
-
hoca ben sabah saat 9 da arıza kaydı bıraktım akşama doğru düzeltilmişti..
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------
kablodandır bendede olmuştu. kabloları değiştir sonucu görürsün. bende sarı ethernet kablosundan değilde splitter ile modem arasındaki kablodan olmuştu. 2 yeni kablo al(tel-splitter ile splitter-modem kablolarıyla değiştirirsin yenilerini) olmazsa etherneti falanda bi değiştir.
-----------------------------Arkadaşın dediği gibi, kablodan olma ihtimali yüksek (ve senin deneyebileceğin en basit-ucuz yöntem).
Ayrıca 1 metrelik uzaklığa 10 metre kablo alıp onları spiral şeklinde (bobin vari) muhafaza etme hızın yavaşlar ve belki ufak tefek paket kayıpları yaşayabilirsin. -
Hiç biriyle alakali degil tamemen bulundugun bölge ve senin internet hizinla ilgili bir problem var
yani yüksek hizda modemin uyuşmuyor buda sürekli netin düşmesine sebebiyet veriyor ttnet müşteri hizmetlerini ara hizini az biraz düşürsünler bak sonra düşerse gel buraya yaz veya pm at
-
byeren bunu yazdı:
-----------------------------Hiç biriyle alakali degil tamemen bulundugun bölge ve senin internet hizinla ilgili bir problem var
yani yüksek hizda modemin uyuşmuyor buda sürekli netin düşmesine sebebiyet veriyor ttnet müşteri hizmetlerini ara hizini az biraz düşürsünler bak sonra düşerse gel buraya yaz veya pm at
tecrübe konuşuyor yazdığımdan kaynaklı problem. kablolardan -
pcdoktor636 bunu yazdı:
byeren bunu yazdı:
Hiç biriyle alakali degil tamemen bulundugun bölge ve senin internet hizinla ilgili bir problem var
tecrübe konuşuyor yazdığımdan kaynaklı problem. kablolardan
-----------------------------Hoca senle her iddasina girerim ayni şey benimde başima gelmişti evdeki tüm kablo tesisatini degiştirdim yine ayni
hizim 6.mbits idi ve acikcasi desteklemiyor bu hızı modem bulamiyordu hizimi düşürdüler sorunda düzeldi acik ve net