Başlangıç (İnception) Filmi + Lüsid Rüya
-
Film bizim merak ettiğimiz lüsid rüya nasıl görülür kısmını çoktan aşmış, rüyada yapabileceklerimizin sınırlarını zorlamaya başlamış
Lüsid rüya yani rüya gördüğünüz zaman rüyada olduğunun farkında olmak, bu bizlerin senede birkaç kez ya gördüğümüz yada göremediğimiz bir rüya çeşidi.
Film bilinçaltının derinliklerinde rüya içinde 3. rüyayı hatta 4. rüyayıda zorlamış
İzlemeyenlere tavsiye edilir.
-
filmde anlamadığım nokta şuydu;
minübüsün içersindeki 1. rüyada, minübüs serbest düşüşte iken, 2. rüyadaki insanlar yerçekimsiz ortamdaymış gibi davranıyorlar. Minübüs düşerken içerisinde uyuyan insanlar da yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi gösteriliyor. Eğer 2. rüyadaki insanlar 1. rüyadaki ivme değişimlerinden etkileniyorlarsa, neden 3. rüyadaki insanlar 2. rüyadaki yerçekimsiz ortamdan etkilenmediler? 2. rüyadaki insanlar havada uçarken, 3. rüyadaki insanlar sadece titremeler felan hissediyorlardı. Onların da yerçekimsiz ortamda olması gerekmez mi? tabi öyle olsa film bitmezdi :)
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------
minübüsün içersindeki 1. rüyada, minübüs serbest düşüşte iken, 2. rüyadaki insanlar yerçekimsiz ortamdaymış gibi davranıyorlar. Minübüs düşerken içerisinde uyuyan insanlar da yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi gösteriliyor. Eğer 2. rüyadaki insanlar 1. rüyadaki ivme değişimlerinden etkileniyorlarsa, neden 3. rüyadaki insanlar 2. rüyadaki yerçekimsiz ortamdan etkilenmediler? 2. rüyadaki insanlar havada uçarken, 3. rüyadaki insanlar sadece titremeler felan hissediyorlardı. Onların da yerçekimsiz ortamda olması gerekmez mi? tabi öyle olsa film bitmezdi :)
-----------------------------aynen benim de takıldıgım noktalardan biriydi bu.
kacırdıgımız bi nokta mı var acaba ?
neden böyle oldugunun bi mantıklı acıklama varsa puanım 9.5 degil 10 :)
-
Arabistanli herifin verdigi iksir ruya icinde ruya gormek icindi, bir ruyanin icindeki sartlar digerini de etkiler sanirim...
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------2. rüyada sandalyelere bağlanmış olmalarından dolayı olmasın?
-
2.rüyada sandalyeye bağlıydılar bu birinci etken.
ikinci etken her bir rüya katmanı indiklerinde daha derin uykuya dalıyorlar ve daha az etkileniyorlar.
-
daha dün gördüm la :D Rüyaydaydım bi anda rüyada olduğumu farkettim sonra sanki uyandığımı hissettim o rüyadan bi anda o rüya da bitti :d
-
Opter bunu yazdı:
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------2. rüyada sandalyelere bağlanmış olmalarından dolayı olmasın?
-----------------------------1. rüyada da minübüsün koltuklarına emniyet kemerleri ile bağlıydılar.
-
anca geçen bi vakit oldu gittim sinemaya kalkmış seansları :P DVDrip versionu çıktımı bu filmin ?
-
HoLyZone bunu yazdı:
anca geçen bi vakit oldu gittim sinemaya kalkmış seansları :P DVDrip versionu çıktımı bu filmin ?
-----------------------------bunu konusmustuk holü :D
hergün kontrol ediyorum yok yok yok yok YOK.
bir gün o da cıkacak.
-
İlginç birşeye benziyor, izleyeceğim.