Başlangıç (İnception) Filmi + Lüsid Rüya

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kompetan
    kompetan's avatar
    Erkek

Film bizim merak ettiğimiz lüsid rüya nasıl görülür kısmını çoktan aşmış, rüyada yapabileceklerimizin sınırlarını zorlamaya başlamış

Lüsid rüya yani rüya gördüğünüz zaman rüyada olduğunun farkında olmak, bu bizlerin senede birkaç kez ya gördüğümüz yada göremediğimiz bir  rüya çeşidi.

Film bilinçaltının derinliklerinde rüya içinde 3. rüyayı hatta 4. rüyayıda zorlamış

İzlemeyenlere tavsiye edilir.

"Benimle oyun oynama oyuncağım olursun."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

filmde anlamadığım nokta şuydu;

minübüsün içersindeki 1. rüyada, minübüs serbest düşüşte iken, 2. rüyadaki insanlar yerçekimsiz ortamdaymış gibi davranıyorlar. Minübüs düşerken içerisinde uyuyan insanlar da yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi gösteriliyor. Eğer 2. rüyadaki insanlar 1. rüyadaki ivme değişimlerinden etkileniyorlarsa, neden 3. rüyadaki insanlar 2. rüyadaki yerçekimsiz ortamdan etkilenmediler? 2. rüyadaki insanlar havada uçarken, 3. rüyadaki insanlar sadece titremeler felan hissediyorlardı. Onların da yerçekimsiz ortamda olması gerekmez mi? tabi öyle olsa film bitmezdi :)

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cnr437 bunu yazdı:
    -----------------------------

minübüsün içersindeki 1. rüyada, minübüs serbest düşüşte iken, 2. rüyadaki insanlar yerçekimsiz ortamdaymış gibi davranıyorlar. Minübüs düşerken içerisinde uyuyan insanlar da yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi gösteriliyor. Eğer 2. rüyadaki insanlar 1. rüyadaki ivme değişimlerinden etkileniyorlarsa, neden 3. rüyadaki insanlar 2. rüyadaki yerçekimsiz ortamdan etkilenmediler? 2. rüyadaki insanlar havada uçarken, 3. rüyadaki insanlar sadece titremeler felan hissediyorlardı. Onların da yerçekimsiz ortamda olması gerekmez mi? tabi öyle olsa film bitmezdi :)

aynen benim de takıldıgım noktalardan biriydi bu.

kacırdıgımız bi nokta mı var acaba ?

neden böyle oldugunun bi mantıklı acıklama varsa puanım 9.5 degil 10 :)

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek
    Arabistanli herifin verdigi iksir ruya icinde ruya gormek icindi, bir ruyanin icindeki sartlar digerini de etkiler sanirim...

Another day another death another sorrow another breath...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

cnr437 bunu yazdı:

2. rüyada sandalyelere bağlanmış olmalarından dolayı olmasın?

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MelancholiTr
    MelancholiTr's avatar
    Erkek

2.rüyada sandalyeye bağlıydılar bu birinci etken.

ikinci etken her bir rüya katmanı indiklerinde daha derin uykuya dalıyorlar ve daha az etkileniyorlar.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakultesi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek

daha dün gördüm la :D Rüyaydaydım bi anda rüyada olduğumu farkettim sonra sanki uyandığımı hissettim o rüyadan bi anda o rüya da bitti :d

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Opter bunu yazdı:

cnr437 bunu yazdı:

2. rüyada sandalyelere bağlanmış olmalarından dolayı olmasın?

1. rüyada da minübüsün koltuklarına emniyet kemerleri ile bağlıydılar.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

anca geçen bi vakit oldu gittim sinemaya kalkmış seansları :P DVDrip versionu çıktımı bu filmin ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HoLyZone bunu yazdı:

anca geçen bi vakit oldu gittim sinemaya kalkmış seansları :P DVDrip versionu çıktımı bu filmin ?

bunu konusmustuk holü :D

hergün kontrol ediyorum yok yok yok yok YOK.

bir gün o da cıkacak.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

İlginç birşeye benziyor, izleyeceğim.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 8986 Toplam Mesaj: 44