Bedelli Askerlik Sevk Tarihi Ve Teslim Olma Tarihi Hk.
-
Merhaba arkadaşlar, e-devlet üzerinden sevk tarihim 09.11.2019, 1 gün yol süresi olduğunu söylediler ve 11.11.2019 günü mesai bitimine kadar teslim olmam gerekiyormuş emin olmak için daha önce yapmış arkadaşlara sormak isterim. Bir yanlışlık var mıdır?
Bir sorum daha var. Uzaktan eğitim programcılık okuyorum, bedelli askerliğe denk geldi sınav tarihi ve sınavlar uzaktan yani bilgisayar başında gerçekleşiyor. Cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün ve sabah 10:00'dan akşam 16:00'a kadar 2 şer saat arayla sınav var. Bu sınav için izin verirler mi? Askeriye içerisinde bir bilgisayara geç, yap mı derler, yoksa dışarı çıkıp bir internet kafede halledebilir miyim?
SENAR1ST tarafından 07/Kas/19 16:32 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam sevk belgesinin yanlış olma ihtimalini neye göre düşünüyorsun? :D :D
sadece içine mi doğdu? ulan kesin bunda bir yanlışlık var diye? :D
-
yol izni kısmını sorgulama. katılış tarihinde sabahın köründe birliğine teslim ol.
öğleden sonraya bırakırsan yerine göre çok yoğunluk olabiliyor. ben burdurda yaptım 6 saat sıra bekledim içeri girene kadar. işlemleri yaptırana kadar helak olduk.
sınavların için belgelemek koşuluyla izin alıp sivile çıkabilirsin. bu süre askerliğine eklenir.
-
9 kasım itibariyle askersin, o gün de gidip teslim olabilirsin ya da yol iznini kullanıp 11 kasım günü de teslim olabilirsin.
sınavla ilgili durumu orada takım komutanlarına söylersen çözmeye çalışırlar.
ankara gibi büyük bir kışlaya gideceksen içeriye girdikten sonra işlemler 5-6 saat sürüyor. en geç öğle saatlerinde girmeni tavsiye ederim.
-
hiç uğraşma askerlik şubesine git sevk belgeni al onlar anlatıyor sana. benim 12.10.2019 sevk tarihimde birliğe katılım tarihim 14.10.2019 mesai bitimine kadardı. sınav meselesine gelince bizde haftasonu sınava girecek olan var mı diye sormuşlardı. Sana sormasalar bile sen söyle sınavım var diye. Zorluk çıkartacaklarını zannetmiyorum.
-
Bu arada sevk belgenizi şimdiden çıkartın. Son gün askerlik şubesinden çıkartırsanız 2 gün fazladan askerlik yaparsınız. Yol süresini de ekliyor.
Herkes törenden sonra çıkış yaparken siz 2 gün daha kalmak zorunda kalabilirsiniz.
-
Sınav gibi durumlarda izin veriyorlar.
Teslim olacağın gün ilk giren sen olma :) Törende sana metin okutuyorlar. Son girsen bile bir şey olmaz. Sonuç olarak biraz daha geç kamuflaj alırsın daha geç katılırsın her şeye. Sıkıntı etme o kadar
-
hocam ben de bedelli yaptım cumartesi günü başlıyodu güya. sevk kağıdına baktığımda pazartesi günü teslim olacağım yazıyordu askere
gittiğimde bunun sebebine sordum yol izni fazla olanlarla aynı gün başlayın bitin diye yaptık dediler.
hayırlı teskereler.
ayrıca bedelli bile olsan sınav giriş evraklarını senin üstüne sunman durumunda sana zaten izin verecekler hiç merak etme ama dediğim gibi sen pazartesi günü teslim olacaksın ki bu da sülus denen askerlik şubesinden veya edevletten alınabilen evrakta açıkca yazar.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Bu arada sevk belgenizi şimdiden çıkartın. Son gün askerlik şubesinden çıkartırsanız 2 gün fazladan askerlik yaparsınız. Yol süresini de ekliyor.
Herkes törenden sonra çıkış yaparken siz 2 gün daha kalmak zorunda kalabilirsiniz.
Askerlik şubesinde sevk belgesini E-Devlet den al demişlerdi bana, illa buraya gelmene gerek yok dedi.
-
şubatta gittim geldim.
Askerliğinin son terhis tarihine kdar teslim olabilirsin, geç teslim olduğun gün kadar geç terhis olursun.
Sınavlar için bulunduğun yere göre değişir, komutanın insaflı ise izin verir her türlü imkanı sağlama konusunda yardımcı olur. Değilse sınavın s sini bile ağzından çıkaramazsın.
-
motka bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Askerlik şubesinde sevk belgesini E-Devlet den al demişlerdi bana, illa buraya gelmene gerek yok dedi.
Ben de onu diyorum hocam. Son güne bırakmayın, bikaç gün önceden edevletten veya şubeden alın.