"Ben Kurbana Karşıyım!"
-
İnadına etoburum :|
Kırmızı etten başka etide yemem. Böyle eti geçirecen şişe ateşin üzerinde kebap edip yiyecen :|
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------BAAL !
Biz sana ispat olarak Kuranı kerimi gösteriyoruz ama sen açıklama istiyorsun.
yorum getiriyoruz inanmıyorsun.
Allahın gücü yetermi yetmezmi diye sormaktan geri kalmıyorsun .
sorgulamamızı tavsiye ediyorsun.
bunlar es geçip adamlığamı takıyorsun kafayı?
ayrıca sen bana kürtçüsün desen ne olur demesen ne olur :)senin demenlemi oluyor herşey.
sonuçta kervan her türlü yürür...
-----------------------------
Takarım çünkü böyle laflara gerek yok.Ben isterim ki ben düşüncemi acıklıyım o acıklasın olsun bitsin.Bende biliyorum ki böyle bir yetenegim var ama buna gerek yok kullanmak istemiyorum.Ben adamı öyle bi itin götüne sokarım ki onu ordan çıkarmak isiteyenlerde oraya girer ama luzumsuz biliyorum.Sonra ben laf cambazı oluyorum.Yani durum öyle bir noktaya geliyor ki adamın önüne ansiklopedik bilgi yıg,hımmm çok laf cambazısın dediginde iş bitiyo.Ulan zaten bu bir pradoks degilmidir laf cambazı,laf cambazısın diyen kişidir zaten.Ben durumun bu noktaya gelmesini istemiyorum.Bu yüzden gereksiz cıkıslarla,gazlarla bir anlık söylenmiş olan kelimlerden kacının bu sıfatlar iyi seyler degil.Sonra bir gün karsınıza cıkar biri,bunu söylediginiz madem öyle al a.q der indirir pantolonu.Kötü bir durum o yüzden fazla üzerinden durmak istemiyorum.
Şimdi konumuza gelirsek.Ben sana yada baskasına evet sorgulayın diyorum sorgulayın ki hani muhalif seslerin oldugu yerde sadece hakaret olmasın.Çünkü sorgulamazsan aklına sadece ateist,deist kelimelerinin zihninde yarattıgı kötü imaj gelerek küfür kıyamet olur ortalık.Hani digerlerini geçtim çoluk çocuk ama bari siz yapmayın böyle seyler.Size inandıgınız dini kötü kullananları örnek veriyom ki bunlar bunu yapıyorlar bu sizce dogrumudur degilse dogrusu nedir.Evet böyleyse neden muhalif seslere bu kadar çok tepki geliyor.Soru bu,sen yanıtlarsın o yanıtlar ortalıkta yanıtla beraber hakaret,küfür bilmemne sonra onu bunu es geçtik olur.Hayır es geçmiyom,cevap herkes kendince vermiş bende zaten bunu istedim onun yanında gereksiz sıfatlar kullanılmıs ona cevap verildigi zaman aaa bu kesin lafı dolandırmak için bahane arıyor oluyorum yok öyle birşey.Yani öyle cevaba böyle yanıt gibi bir sey bu.Yoksa bu budur buda benim için budur denilip cekilip gidilebicek bir konu uzatmaya gerek yok bu cevapta nokta olsun.
-
Kimse kurban kestin mi cennetin biletini cebine koydun demiyor..
Insanin icindeki kan dökme içgüdüsünü tatmin etme sovuna dönüsen ortaligi vahşet alanina çevirenlere dokunmayin, ibadet ediyorlar da denmiyor..
Bu hayvanlar her gün hafta ay yüzbinlercesi sistematik olarak soykirima(!!!!) tabi tutuluyor üretim ciftliklerinde ve et fabrikalarinda, yasam haklari ellerinden aliniyor, ya bütün sene neredesiniz de kurban bayraminda ortaya cikiyorsunuz?? Entellik degil mi, hayvanlarin yasam hakki ellerinden alinamaz, soykirimdir deyip zincirlesenize kendinizi fabrikalara.. =))
ilginc insanlar.. Biraz düsünme yetenegine sahip olan bu komik cikisi yaparsa düsecegi hali görebiliyorsa bence altinda baska bir sey aramak gerek.. Ama bir sorun da, Türkiyedeki kurban bayrami manzaralari, tetikleyen de bu olsa gerek..
Her gün hic araliksiz kesilen hayvanlar zengin burjuva sofralarina ve lüks lokantalara bir bedel ile inip lezzet satin alinirken(!), en azindan bu 4 günde evine et girmeyen insanlar bu nimetten faydalaniyor, bu hic bir seyi satin alma olayi degil, insana fakiri gözetme ve hatirlatma olayidir..
Bunu en fazla söyle tartisabiliriz, herkes evinin önünde midnight meat traindeki amcalar misali insanlik adina eline bicagi alip bogazlamak zorunda mi, ayni bedeli versek olmaz mi? Olur, güvenilir yardim kuruluslarina para bagisi yaptiginizda kesilen etleri dagitan organizasyonlar mevcut zaten.. Ya da bunlarin bir yeri olmali ve sadece meslek erbablarina yaptirilmali, temiz hijyenik caga yakisir sekilde, sorunsa sorun budur, baska bir seyi kurcalamanin mantigi yok, inanmiyorum ve kesmiyorum demek disinda, buna da saygi duyulur..
Birisi haydar dümeni bir lokantada et yerken falan görürse hemen tepesine binip, barbarlik ve vahsilikle suclasin.. Resmen sistematik bir sekilde etnik soykirimdan geçen tek tirnakli hayvancagizlar insanlar tarafindan yenecegi için yasam hakki elinden alinirken bu umarsizlik niyedir diye bir soru arzetsinler, müteşekkir olurum, el ayagin öperim..
selametle :)
-
son noktayı sen değilde islamic_force koymuş...
sistematik hayvan soykırımı tuttum bunu hocam .
araya kınanmayan ve gündeme gelmeyen ,hep göz ardı edilen ,yılbaşı kuşu! hindi soykırımını katmayacağım :)
-
Sırf Allah' ın bi emri diye muhalefet edecek pezevenkler. Karşıysan karşısın kardeşim bizene millete ne?. Bu doğru bişeymiş gibi bide demeç verirlerki insanlarada bu fikri empoze etmek için zati alleri en iyisini bilen engin bilgelere sahip şahsiyet.
Peki sayın ulema haydar dümen hergün mezbaalarda onca hayvan kesilirken bişe olmuyorda kurban olayı nie zorunuza gidiyor. Tabi siz yalılarınızda yazlıklarınızda puronuzu içerken etlerinizi kırmızı şaraplarla mideye indirirken ne bileceksinizki Kurban bayramının meziyetlerini topluma olan faydalarını...
-
Şahsen Ben, Hayvanların Kesilmesine Karşıyım lafını Doğru Bulmuyorum, Yok Kendim Kesmeyi istemem. Ama Karşıyım dedimmi iş değişir elbette...
Haydar Dümen için Konuda Spermci gibi Söylemde bulunan arkadaşlar yahu, Allah Aşkına O Bir Doktor yahu, O Kadarda Bencilce yazılar yazmazsak olmazmı, Gerçekten her kes Canı istediği gibi yazıp çiziyor. Yok Arkadaşım Fikrini Söyleyeceksin ama Kimseyede Çamur atmamak lazım kanaatindeyim. İstirham ediyorum her kesten.
-
1 aylık konuyu hortlatmıssın yaw :D
-
-
evet o yönüyle bakarsan sadece bi fark bulabilirsin portakal
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------başka hiçbişe bulamadın mı? ondan ateist olmuşsun zaten belli:) biraz araştırsaydın halbuki :D