BES Enayilik Mi?
-
Merhaba yakın bi arkadaşım iş bankasında sana BES yapalım diyor. Yatırım fonu falanmı alıyoruz? Mesela 20 bin atıp salsam nasıl katlar aldığım yatırım fonlarına göre mi değişiyor? Devlette veriyormuş bişeyler. Enflasyonda ortada. BES sizce mantıklı mı yoksa enayilik mi? varmı tavsiyesi olan yoksa salla mı yapiyim?
teşekkürler.
insidae tarafından 24/Ağu/23 15:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Uzun vade tutacaksan. Kredi kartını bağlayıp unutacaksan yaptır. Yok ben 3 güne bir girip bakarım dersen enayilik.
-
yapabiliyosan her ay genera bir çeyrek at yapamıyorsan bes
hatta birikimli hayat daha iyi olur köpek gibi vade sonunu bekliyosun yoksa paya paranı kesiyo hatta ilk 3 sene tek kuruş vermiyor çıkarsan :)
şimdiye kadar bese 17 bin yatırmışım 29 bin getirmiş fonlarımı altın ağırlıklı dağıtmıştım
gerçi bugnüden itibaren düşer :)
-
bildigim kadariyla bi fona girmis oluyosun, o fonu da aydan aya belli bi miktar besliyosun boylece (buyuk ihtimalle) enflasyondan korunarak para biriktirmis oluyorsun. normal sartlarda fon alip miktar arttirmaktan artisi da su, devlet tesvigi var diye biliyorum.
fon/borsa falan yatirim yapiyorsan sepette bi de bu bulunsun aylik 300-500 sikinti yapmazsa.
bes'in bagli oldugu fonu da belli zamanlarda degistirebiliyorsun diye biliyorum ayrica.
-
iskeltan bunu yazdı
bildigim kadariyla bi fona girmis oluyosun, o fonu da aydan aya belli bi miktar besliyosun boylece (buyuk ihtimalle) enflasyondan korunarak para biriktirmis oluyorsun. normal sartlarda fon alip miktar arttirmaktan artisi da su, devlet tesvigi var diye biliyorum.
fon/borsa falan yatirim yapiyorsan sepette bi de bu bulunsun aylik 300-500 sikinti yapmazsa.
bes'in bagli oldugu fonu da belli zamanlarda degistirebiliyorsun diye biliyorum ayrica.
her ay değiştirebilir
dağılımı istediği gibi yönetebilir
hatta istersen başka sigorta şirketlerinin fonlarınıda alabilir
beste değişim oldu geçen sene
-
paramı birikimimi TL de tutacak göt bende yok. sizde varsa helal olsun
-
evet enayilik. bes yapacağına her ay paranı hisse senedine yatır.
-
20 bin baslangıcla girsem her ay 1000 lira atsam mesela yatırım fonlarını dağıtırım altın vs. arkadaş şubatta girmiş 15 bin tl ile şuan 70 bini mevcut
yılda 14 defa izin veriyormus degisiklik icin anadolu hayat
insidae tarafından 24/Ağu/23 16:56 tarihinde düzenlenmiştir -
DJ_Alper bunu yazdı
yapabiliyosan her ay genera bir çeyrek at yapamıyorsan bes
hatta birikimli hayat daha iyi olur köpek gibi vade sonunu bekliyosun yoksa paya paranı kesiyo hatta ilk 3 sene tek kuruş vermiyor çıkarsan :)
şimdiye kadar bese 17 bin yatırmışım 29 bin getirmiş fonlarımı altın ağırlıklı dağıtmıştım
gerçi bugnüden itibaren düşer :)
hiç baktınmı hocam yoksa unutup arada mı bakıyordun yani uğraştın mı ? birde 29 bin kaç yıl sonra oldu sende?
-
daniskası
-