Bıktıran Sosyal Medya Hesap Mesajları(Acil Yardım)
-
Abiler herkese merhabalar,
Yaklaşık 2 aydır sadece Twitter'dan günlük ard arda 20 mesaj gelirdi. "Twitter şifreni doğrulama kodun ******. Bu mesajı kodunla birlikte yanıtlama. B043" diye
İlk etapta pek umursamadım ama son bir haftadır bankalara kadar uzanan mesajlar geliyor. Hiçbir bankayla temasım olmamasına rağmen bugün peş peşe 3 bankadan "tek kullanımlış şifren ***" diye mesajlar gelmeye başladı. Hatta İşbank'tan(app yok telefonumda) kredi başvurunuzu olumlu değerlendiremiyoruz mesajı geldi.
Beni en çok korkutan ise WhatsApp oldu. Yaklaşık yarım saat önce WhatsApp'tan " Size ait bir hesap (WhatsApp Business) yeni bir cihazda kaydediliyor. Bu kodu kimseye vermeyin. WhatsApp Business kodunuz: 111-222 " oldu.
Telefonumda virüs girmiş diye tahmin ediyorum ama virüs de gidip kredi kartı başvuru yapmaz heralde..
Bu olay nedir abiler? Neden devamlı böyle mesajlar geliyor? Eğer telefonumda virüs varsa(fabrika ayarlarına aldım) bu illeti nasıl temizleyebilirim? Acilen bilenler bilgi verebilir mi?
-
O. çocuğu hırsızlar, bilgilerini ele geçirmişler şu hale bak bir de kredi başvurusu yapıyorlar senin adına bence direk emniyet bilişim şubeye git şikayet / suç duyurusunda bulun, suç üstü yaptır, kim olduğunu bulsunlar çeksin cezasını o. çocukları....
-
Çok jenerik bi numaran mı var 05xx 111 22 33 gibi?
-
biraz ciddeye almak için fazla zaman geçmemiş mi hocam? adamlar numaranı bilgilerini falan kurcukluyorlar belli. kredi başvurusu yapabilmen için telefona sms gelir illa ki...
-
Bu sıralar herkese sosyal hesaplardan falan saldırıyorlar. Bir şey var ama çözemedim. Sanırım en sonunda sinir olup telefonları kırdırıp sanal dünyadan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Ama neden?
-
Sms bomberda olabilir
-
Hocam bankalardan birini arayıp durumu sorsana belkide smslerini başka bir yere gönderen bir virüs yedin ve adamlar telefon doğrulamasını atlatmak için senin numaranı kullanıyor
-
Gelen sms'leri başkasına yönlendiren bir virüs girmiş olabilir mi? sadece soruyorum..
operatörün online işlem merkezinden başka yere atılan sms var mı kontrol et istersen.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Gelen sms'leri başkasına yönlendiren bir virüs girmiş olabilir mi? sadece soruyorum..
operatörün online işlem merkezinden başka yere atılan sms var mı kontrol et istersen.
Rat varsa telefonda ama yönlendirmeye gerek olmadan görebilir diye düşünüyorum hocam ama öyle olsaydı tek kullanımlık şifrelerle para çekmiş olurlardı.
-
noname bunu yazdı
Evet Hocam 53× 5591212'ye benzer bir numaram var
-
C-M-D bunu yazdınoname bunu yazdı
Evet Hocam 53× 5591212'ye benzer bir numaram var
biri yakın zamanda benzer numara aldı bence. kendi numarasını yazıyor zannedip seninkine mi yolluyor acep :d
edit. iş bankası "sayın xxx" demiş sansürlemişsin. senin ismin mi?
noname tarafından 28/Ağu/21 03:34 tarihinde düzenlenmiştir