folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder "Bilgisayar - Bilişim - Yazılım" Müh. (Tercih)

"Bilgisayar - Bilişim - Yazılım" Müh. (Tercih)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ösym mağdurları olarak hepimiz şu an zor bir sürece girdik.  Tercihler başladı. (25 Temmuz - 05 Ağustos)

Bilgisayar - Bilişim - Yazılım mühendisliklerinde tercih ile ilgili çok ciddi kararsızlıklığım var. Eminim ki bir çok öğrenci içinde geçerlidir.

MF-4 sıralamam 200 bin. Özelde %50 burslu falan yazmayı planlıyorum.

Sizlere sorularım şunlar:

1- Bu mühendisliklerden okuması en kolayı hangisi? (Burslu girersem bursu yakmamam gerekiyor)

2- Bu mühendisliklerden en geniş iş alanı hangisinde?

3- Bu mühendisliklerden en rahat çalışma ortamı hangisinde?

4- Bu mühendisliklerden Maaşı en dolgun olanı hangisi?

5- Bu mühendisliklerden hangisinde sektörde daha çok ihtiyaç var?

6- Bu mühendisliklerin bir şirkette kıdem olarak üstünlük sırası nasıldır?

7- Bu ösym sıralamasında önereceğiniz başka devlette veya özel üniversitede okuyabileceğim bölüm tavsiyeniz varsa lütfen bildiriniz.

Bu sorularım haricinde eklemek istediğiniz bilgiler varsa lütfen söyleyiniz.

Not: Özelde burslu Otomotiv müh.liği de geliyor fakat hiç bir bilgim yok. Onunla ilgili de söyleyecekleriniz varsa duymaya ihtiyacım var. Teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

1. olarak; %50 bursa güvenme :) diyosunki össde 200bininci oldum,ben 155bin olduğum halde götüm yemedi ona,sen o bursu elde tutmak kolaymı sanıyosun? ayrıca yaz okuluna kalırsan kredi başı ne kadar alıyolar bi araştır derim :)

2. olarak; o saydığın mühendisliklerin alayı anca özelde tutar o sıralamaya,o da puandan çok paraya baktıkları için...bide uzaktan öğretim var,pek tavsiye etmem ama bi araştır,yapabilirim,olabilir diyosan yazarsın.

3. olarak; yazılım güzeldir ama sevene. bilgisayarda donanım falan görürsün ama yazılımda onun yerine başka fen matematik dersleri falan gelir.bilişimde hoş duruyo ama tam olarak bişey diyemem...otomotiv mühendisliğine bakma derim yüksek hayallerin yoksa,Türkiyede kaç araba fabrikası vs o tarz mühendisi işe alıcak yer varki senden önce mezun olanları değilde seni işe alsın?

4. ve son olarak; özele gidersen masraf hertürlü çok olur,ki burslu falan dediğine göre durumun var ama mükemmel değil bence %50 bursluya falan bakma....eğerki ben o bursu elimde tutacak kadar çalışırım diye düşünüyosan bi sene daha hazırlan o çalışmayı ünide yapacağına direk bi devlet üniversitesine kapağı at...tabi koşullarını bilmediğim için net bişey diyemem o yüzden karar senin kararın otur düşün :)

DİPNOT: AAA BU MESLEKTE PARA VAR ONU SEÇEYİM DEMEYİN! YAPMAYI SEVECEĞİNİZ MESLEĞE YÖNELİN!

:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

wasd hocam şöyle bir bilgi buldum güzel bi noktaya değinmişsin. yaz okulu mevzusu

---------------

Çankaya Üniversitesi: Çankaya Üniversitesi 2010-2011 öğretim yılı yaz okulu ücreti kredi başına 170 TL olarak duyuruldu.

Başkent Üniversitesi: Başkent Üniversitesi 2010-2011  akademik yılı yaz öğretimi ücreti her ders için kredi başı 420 TL’dir.

Ufuk Üniversitesi: Ufuk Üniversitesi 4 yıllık fakülteler için bir dersin kredi saati ücreti 350 TL olarak duyurulmuş.

Fatih Üniversitesi: Fatih üniversitesi yaz okulu ücreti kredi başına 250 TL’dir. Kredi kartıyla taksitli ödeme kolaylığı da bulunuyor. Burslu öğrenciler yaz okuluna ücretsiz katılabiliyor.

Bilkent Üniversitesi: Bilkent Üniversitesi yaz okulu ücretleri derslerin kredi sayısına göre kredi başına 460 TL ile 600 TL arasında değişiyor. Bazı dersler ise ücretsiz olarak sunuluyor. Öğrenciler dersten çekildiklerinde ise %80 oranında para iadesi alabiliyor.

Sabancı Üniversitesi: Sabancı Üniversitesi’nde dersin kredisi ne olursa olsun yaz öğrenimi için ücret ders başına 1200 TL’dir.

Yeditepe Üniversitesi: Yeditepe Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı yaz okulu ücreti ders başına 1750 TL olarak duyurulmuştur.

Atılım Üniversitesi: Atılım Üniversitesi yaz okulu ücreti dersin kredi sayısına göre kredi başı 450 TL ile 600 TL arasında değişiyor.

---------------

tahmini düşüncem şu, zaten 3 yada 4 dersten kalırsam bursum köklü yanar. o yüzden kalabileceğim ders sayısı 2 yi geçmemeli. 2 ders içinde 1.5 2 milyara kadar verebilirim sanırım. Tabi gönül ister ki hiç bir dersten kalmayalım. Bu konuştuğumuz sadece en kötü ihtimal. Durumun bu radde gelmemesi için beni çok zorlamayacak bir bölüm okumalıyım. devlette jeoloji, çevre, metalurji ve malzeme gibi bölümlerden yana sıkıntım yok gibi. bu bölümlerde sadece 3-5 üniversite gelmiyor bana. geri kalanın tamamı geliyor. bu bölümlerden jeoloji bölümü ankara üniversitesinden itibaren gelmeye başlıyor. diyorlar ki iyi bir üni de okursan tpaoda iş olanağı çok iyi. bu durum da kafamı çok kurcalıyor. sonuçta devlette okursam hem en azından burs falan kafamı yormaz çok. ama iş olanağı çok yok ve bir bilgisayar mühendisi kadar da prestijli değil.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

dersten kalmayı bi çıkar aklından hocam,
    nereyi terch edeceğine bi'şey diyemem ama sana verebileceğim kesin bilgi  atılım ın yaz okulu fiyatları olur en azından;

2010-2011 akademik yılı yaz okulu öğretim ücreti

4 yıllık lisans bölümleri için; 
    2 (iki) kredilik dersler için KDV dahil           1.200 TL.
    3 (üç) kredilik dersler için KDV dahil           1.400 TL.
    4 (dört) kredilik dersler için KDV dahil        1.600 TL.
    5 (beş) kredilik dersler için KDV dahil         1.800 TL.

* Staj 1, 2, 3, 4 KDV dahil                         1.200 TL.

eskiden krediye bakılmaksızın ders başına 850 dolardı, bu sene böyle oldu 

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

valla benim bildiğim özel ünilerin bi kısmı 1+4 yıl burs veriyo kesintisiz.

okulu 4 yılda bitiremezsen kalan dersleri bi sonraki dönem parayla almak zorunda kalırsın. yada not ortalamandan mütevellit başarı bursu alabilrsin belki okuldan

hocam google da araştırdın mı puanın yeten özel üniler ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

valla benim bildiğim özel ünilerin bi kısmı 1+4 yıl burs veriyo kesintisiz.

okulu 4 yılda bitiremezsen kalan dersleri bi sonraki dönem parayla almak zorunda kalırsın. yada not ortalamandan mütevellit başarı bursu alabilrsin belki okuldan

hocam google da araştırdın mı puanın yeten özel üniler ?

öss puanına göre (bizim zamanımzda öss idi şimdi adı ne bilmiorm tam) burslu girersen o dedieğin 1+4 burs oluyo, ama her okulda kesintisiz değil, bilkent kesintisizken atılım şart koyuyo sana burslu devam etmen için mesela.  okuldan burs almakta mümkün dediğin gibi, ortalaman 3,00 ı geçtiğinde %30 , bilmem kaçı geçtiğinde %50, bilmem kaçı geçtiğinde de %100 burs veriliyo başarı bursu olarak, ama başarı burslarında öss bursu kadar esnek değiller.  öss bursunda tek dersten kaldığında yaz okuluna gelip halledebilirken, başarı burslarında kalırsan direk kesilir. vs vs :) en azından atılım için konuştum

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mf-4 te 200 bin lerdeysen kazanamassın yazılım mühendisliğini

Ayet var, ayet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

Programmer bunu yazdı:

hocam devlet gelmiyor zaten özel düşünüyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

Cybow bunu yazdı:

Programmer bunu yazdı:

Elini vicdanına koy.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

yapma etme hocam anana babana yazık 

otur evde bir sene daha çalış git adam gibi bir yere 

çok ciddi para 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

SUPERBICO bunu yazdı:

Cybow bunu yazdı:

Programmer bunu yazdı:

Elini vicdanına koy.

Hocam bu tercih meselesi. Şahsi düşüncem devlette kötü bi bölüm okuyup işsizler ordusuna katılacağıma özelde iyi bi bölüm okur ve kendime biraz daha avantaj sağlamış olurum.  %50 veya %75 burslu üniversiteden bahsediyoruz burada (tercih sıralamasında ilk sıralara yazarsan ve gelirse %25 de öyle kazanıyorsun bazılarında) eğer ki %75 bursla okursam senede 3-5 milyar arası bir ücrete denk gelir. eğer iyi bi bölümden mezun olursam bu parayı çalıştığım ilk aylar içinde çıkartırım.

Toplam Hit: 5385 Toplam Mesaj: 43