Bilgisayar Müh - Yazilim Müh

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Sa hocalar her ne kadar bu sene kazanma konusunda cok inancim olmasa ve tercihlere cok olsada en azindan bir karar verme konusunda bir netlik olusmasi hedef belirleme konusunda netlik olusmasi acisindan soruyorum

Hangisini secmeliyim

Siz olsaydiniz hangisini secerdiniz

Farklari 

Is olanaklari vb sorulara cevap verebilecek var midir 

Daha once bizim okuldan mezunbiriyle konustum bilgisayar muh sec daha genel bir alandir sana daha cok is imkani saglar genis olmasi sebebiyle daha sonra bir alan secersin oraya yogunlasirsin ama yazilim secersen secenegin yok gibi bir konusma gecti

Sizce

TheAvenqer tarafından 20/Şub/16 20:52 tarihinde düzenlenmiştir

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu konu daha önceden konuşuldu, linki bulamadım. Buraya bakabilirsin en azından :

http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=194

Özet : Bir farkı yok (For Turkey). 

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Türkiye'de kısa yoldan çok para kazanayim diyorsan Yazılım mühendisliğini seç derim. ama Bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı konuları ele alıyor. başka alan düşünürsen mekatronik derim. 

C10H15N tarafından 20/Şub/16 20:54 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Ben de acaba Anadolu ya da Ankara'da Rusça,Japonca falan mı okusam diye düşünmeye başladım. Artık yaklaştıkça kararsızlaşıyor insan ama eminim tercihte daha kolay olacak karar vermek..

slanger tarafından 20/Şub/16 20:58 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Okuduğun okula göre ve kendini geliştirmene göre değişir. Gidip harran da okursan bilgisayar dükkanı açarsın , odtü de okursan çok daha farklı olur.Okumadan geliştirirsende iş bulursun

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek

Hocam hangi bölümü okursan oku kendini geliştirmedigin sürece pek bir faydası olmuyor.Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliği tamamen olmasada yazılımı da kapsıyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Yazılım mühendisligini seç derim 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Sa hocalar her ne kadar bu sene kazanma konusunda cok inancim olmasa ve tercihlere cok olsada en azindan bir karar verme konusunda bir netlik olusmasi hedef belirleme konusunda netlik olusmasi acisindan soruyorum

Hangisini secmeliyim

Siz olsaydiniz hangisini secerdiniz

Farklari 

Is olanaklari vb sorulara cevap verebilecek var midir 

Daha once bizim okuldan mezunbiriyle konustum bilgisayar muh sec daha genel bir alandir sana daha cok is imkani saglar genis olmasi sebebiyle daha sonra bir alan secersin oraya yogunlasirsin ama yazilim secersen secenegin yok gibi bir konusma gecti

Sizce

siktiret makina/elektrk elektrnik okuda anadoluda bile olsa.ilanlara.bakarsan endustri mak elek.ya da pc muhendisi olarak gecer kendini gelistirmene bagli olay

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Sağolun hocalar yorumlarinizi surekli takip ediyorum o zaman ilk is sinavi kazanmak daha sonra kendimizi gelistirmek

Bu arada linkteki yaziyi okudum cok sagol hocam adam guzel yazmis

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

İkisiyle de alakam yok ama o bölümlerde okuyan, mümkünse ders veren, yüksek yapan adamların yorumlarını merak ediyorum. En azından genel kültürümüz gelişsin.

Şunu seç diyenler acaba neye göre, hangi tecrübeyle şu bu diyor onu açıklarlarsa başlığa daha fazla katkısı olacaktır. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Yazılım müh. çok soyut değil mi? Gece gündüz bilgisayar başında oturacaksın. Soyut işler yapacaksın.

Mesela makineci de yazılım öğrenebilir, atıyorum, bir fabrikayı kontrol edebilir veya elektronikçi işte uyduyu kontrol edebilir. Yazılım bu yönüyle hoş geliyor bana.

Tabi herkesin zevkleri farklıdır. İnsan sevdiği işi yapmalı.

SkynetX tarafından 20/Şub/16 22:05 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4544 Toplam Mesaj: 32
bilgisayar mühendislik yazilim