Bilgisayar Müh - Yazilim Müh
-
Sa hocalar her ne kadar bu sene kazanma konusunda cok inancim olmasa ve tercihlere cok olsada en azindan bir karar verme konusunda bir netlik olusmasi hedef belirleme konusunda netlik olusmasi acisindan soruyorum
Hangisini secmeliyim
Siz olsaydiniz hangisini secerdiniz
Farklari
Is olanaklari vb sorulara cevap verebilecek var midir
Daha once bizim okuldan mezunbiriyle konustum bilgisayar muh sec daha genel bir alandir sana daha cok is imkani saglar genis olmasi sebebiyle daha sonra bir alan secersin oraya yogunlasirsin ama yazilim secersen secenegin yok gibi bir konusma gecti
Sizce
TheAvenqer tarafından 20/Şub/16 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu konu daha önceden konuşuldu, linki bulamadım. Buraya bakabilirsin en azından :
http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=194
Özet : Bir farkı yok (For Turkey).
-
Türkiye'de kısa yoldan çok para kazanayim diyorsan Yazılım mühendisliğini seç derim. ama Bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı konuları ele alıyor. başka alan düşünürsen mekatronik derim.
-
Ben de acaba Anadolu ya da Ankara'da Rusça,Japonca falan mı okusam diye düşünmeye başladım. Artık yaklaştıkça kararsızlaşıyor insan ama eminim tercihte daha kolay olacak karar vermek..
-
Okuduğun okula göre ve kendini geliştirmene göre değişir. Gidip harran da okursan bilgisayar dükkanı açarsın , odtü de okursan çok daha farklı olur.Okumadan geliştirirsende iş bulursun
-
Hocam hangi bölümü okursan oku kendini geliştirmedigin sürece pek bir faydası olmuyor.Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliği tamamen olmasada yazılımı da kapsıyor.
-
Yazılım mühendisligini seç derim
-
TheAvenqer bunu yazdı
Sa hocalar her ne kadar bu sene kazanma konusunda cok inancim olmasa ve tercihlere cok olsada en azindan bir karar verme konusunda bir netlik olusmasi hedef belirleme konusunda netlik olusmasi acisindan soruyorum
Hangisini secmeliyim
Siz olsaydiniz hangisini secerdiniz
Farklari
Is olanaklari vb sorulara cevap verebilecek var midir
Daha once bizim okuldan mezunbiriyle konustum bilgisayar muh sec daha genel bir alandir sana daha cok is imkani saglar genis olmasi sebebiyle daha sonra bir alan secersin oraya yogunlasirsin ama yazilim secersen secenegin yok gibi bir konusma gecti
Sizce
siktiret makina/elektrk elektrnik okuda anadoluda bile olsa.ilanlara.bakarsan endustri mak elek.ya da pc muhendisi olarak gecer kendini gelistirmene bagli olay
-
Sağolun hocalar yorumlarinizi surekli takip ediyorum o zaman ilk is sinavi kazanmak daha sonra kendimizi gelistirmek
Bu arada linkteki yaziyi okudum cok sagol hocam adam guzel yazmis
-
İkisiyle de alakam yok ama o bölümlerde okuyan, mümkünse ders veren, yüksek yapan adamların yorumlarını merak ediyorum. En azından genel kültürümüz gelişsin.
Şunu seç diyenler acaba neye göre, hangi tecrübeyle şu bu diyor onu açıklarlarsa başlığa daha fazla katkısı olacaktır.
-
Yazılım müh. çok soyut değil mi? Gece gündüz bilgisayar başında oturacaksın. Soyut işler yapacaksın.
Mesela makineci de yazılım öğrenebilir, atıyorum, bir fabrikayı kontrol edebilir veya elektronikçi işte uyduyu kontrol edebilir. Yazılım bu yönüyle hoş geliyor bana.
Tabi herkesin zevkleri farklıdır. İnsan sevdiği işi yapmalı.