Bilgisayari Cok Uzun Süre Uyku Modunda Tutarsak Zarari Var Mi?
-
zirt pirt bilgisayardan kalkarken sleep yapiyordum..
oda yetmez gibi bazen tüm gün gelemedigim oluyor
yada aksam birseye bakarken uykum gelince sleep basip sabaha aciyorum
bu konuda öyle tembellestim ki cok kolayima geldiginden bazen 2 gün uyku modunda kaliyi
arastirdim ama net birsey bulamadim
2 3 gun uyku modunda bekledigi oldu.
bu ne bileyim devrelerin isinmasi gibi yada daha baska bir sebepten sorun cikar mi
-
bişey olmaz
laptopsa bataryaya zarar verebiliyor ama çok sorun değil.
uyku modu yerine "hibernate" de edebilirsin. uyku gibi ama kapanıyo alet aslında, sadece o anki durumunu kaydediyo bi yere
-
Hibernate en temizi. Elektrik kesintisinde de veri kaybı olmaz.
Ama maksimum haftada bir reboot tavsiye ederim
-
5-6 yıldır bu şekilde kullanıyorum. daha bir sorun çıkm
-
laptop için illa ki bataryaya etkisi oluyordur da, o kadar da incik cincik uğraşmaya değmez. macbook u nadiren kapatıyorum, hatta ben kapatmıyorum şarjı bitip kapamıyordur muhtemelen. Ekranı kapatıp uyku modda kalkıp gidiyorum, bikaç sen ekullanınc abataraya sorun yaşarsa da değiştiririz al sana yeni baştan mis gibi :)
-
komple kapatmana mâni olan şey nedir ? psu sağlam, gelen enerji de temizse bişey olmaz
-
teşekkür ederim herkese
yolbulucu bu soruyu ikinci kez mi sordum yada dejavumu yaşadım :) bu önceden önerilmişti ama zaten herşeyimi kaydediyorum herzaman
meselala wordda birşey yazarken yarım bırakıp çıkmam. zaten kaydediyorum o yüzden ektra bir niyeyse yazılıma gerek yok gibi geliyor
noname bilgisayarım bozulduğunda bu uygulamamın bir faydası yoksa bir anlamı yok ama yeni bilgisayara bilgiler aynen geliyorsa mantıklı. araştırdım ama bu şekilde anladım
NoktaliVirgul iyi rahatladım. arada kapatıyorum bir iki gün yoksam kesin açmıyacaksam
MaviGozluDev yok masaüstü.
yunusdogan psu bilmiyorum sağlam mı nasıl anlarım bunu
enerji içinde aslında ani elektirk gidip gelmeler oluyor. burası türkiye bizimkiler aç kapa yapmayı sever :)
bunu kontrol edemem. özel fişler satılıyormuş elektirik akımının fazla gelmesini önleyen
onlardan alayım diyorum ne diye aratacağım. bir ismi varmı alsam
komple kapatmama engel olan şey . üşengeçlik ve bilgisayarın açılışını beklememek:)
mesela ders çalışıyorum malumunuz erkekler gibi olmuyor yemeğe kalkıyorum
bulaşaıga gididyorum ne bileyim markete gidiyorum
bazen pdfnin bir sayfasındayım kalkınca tekrar açıp oraya gelmektense hemen açtığımda orada durması çok pratik oluyor
ve 50 tane yer imi var açık..
-
futurist bunu yazdı
teşekkür ederim herkese
yolbulucu bu soruyu ikinci kez mi sordum yada dejavumu yaşadım :) bu önceden önerilmişti ama zaten herşeyimi kaydediyorum herzaman
meselala wordda birşey yazarken yarım bırakıp çıkmam. zaten kaydediyorum o yüzden ektra bir niyeyse yazılıma gerek yok gibi geliyor
noname bilgisayarım bozulduğunda bu uygulamamın bir faydası yoksa bir anlamı yok ama yeni bilgisayara bilgiler aynen geliyorsa mantıklı. araştırdım ama bu şekilde anladım
NoktaliVirgul iyi rahatladım. arada kapatıyorum bir iki gün yoksam kesin açmıyacaksam
yunusdogan psu bilmiyorum sağlam mı nasıl anlarım bunu
enerji içinde aslında ani elektirk gidip gelmeler oluyor. burası türkiye bizimkiler aç kapa yapmayı sever :)
bunu kontrol edemem. özel fişler satılıyormuş elektirik akımının fazla gelmesini önleyen
onlardan alayım diyorum ne diye aratacağım. bir ismi varmı alsam
komple kapatmama engel olan şey . üşengeçlik ve bilgisayarın açılışını beklememek:)
mesela ders çalışıyorum malumunuz erkekler gibi olmuyor yemeğe kalkıyorum
bulaşaıga gididyorum ne bileyim markete gidiyorum
bazen pdfnin bir sayfasındayım kalkınca tekrar açıp oraya gelmektense hemen açtığımda orada durması çok pratik oluyor
ve 50 tane yer imi var açık..
-
Bişey olmaz. Hatta şöyle söyleyeyim 8 ay boyunca hiç kapanmamış makine vardı bizim iş yerinde. Toggle mı ne diyorlar USB den çalışan uygulama vardı bilgisayar hep açıktı.
Ben stajın son gününde giderken makinaya baktım fanı falan zor üflüyor abi ben bittim artık kapatın der gibiydi :D
-
futurist bunu yazdı
wowowowow
eğer masaüstü ise denetim masası -> güç seçenekleri bölümünden açma/kapama tuşuna yada uyku butonuna "hazırda beklet" özelliğini atamanı öneririm.
laptopta zaten az güç tüketiyor ve pilin ölü değilse 1-2 gün idare ediyor. ama masaüstünde elektrik giderse uyku modunun bir anlamı kalmaz. bu yüzden masaüstüne hibernate, laptopta uyku modu tercih edilmesini öneririm.
tek kaybın açılışta hayatından harcadığın 10 saniye olur ama ani elektrik kesintisi sebepli sorunları miniminiminiminiminize edersin.
hayatımın çook büyük bir dönemi bu şekilde kullandım. bir sorun yaşamad
NoktaliVirgul tarafından 17/Nis/24 17:29 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdıfuturist bunu yazdı
wowowowow
eğer masaüstü ise denetim masası -> güç seçenekleri bölümünden açma/kapama tuşuna yada uyku butonuna "hazırda beklet" özelliğini atamanı öneririm.
laptopta zaten az güç tüketiyor ve pilin ölü değilse 1-2 gün idare ediyor. ama masaüstünde elektrik giderse uyku modunun bir anlamı kalmaz. bu yüzden masaüstüne hibernate, laptopta uyku modu tercih edilmesini öneririm.
tek kaybın açılışta hayatından harcadığın 10 saniye olur ama ani elektrik kesintisi sebepli sorunları miniminiminiminiminize edersin.
hayatımın çook büyük bir dönemi bu şekilde kullandım. bir sorun yaşamad
tamam buldum yapayım da hazırda beklet ile uyku modu arasında fark nedir
birde hibernate için program mı indirmem lazım peki onun diğerlerinden farkı ne oluyor