folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bir Domino Etkisi Daha Mı? "Çerkes Hakları İnisiyatifi"

Bir Domino Etkisi Daha Mı? "Çerkes Hakları İnisiyatifi"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Farketmez bi de çerkes açılımı yapılır ne var yani.Bunlarda dağa çıkar demokratik haklarını talep ederler falan filan.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

eğitim olayı kurtce cerkezse lazca fılan olmaz dunyada egıtım dılı ıngılızcedır latıncedır tum dunya cın dahıl bu dıllere yonelmekte.

Devletın en onemlı klıt noktalarında cerkez ler var bır cogu cıkıpta ben cerkezım demez.Ataturk un yanında osmanlının yanında olmustur devamlı.

Eger ethem olmasa ıdı su an anzavur ahmet kırar gecerdı dırenıs guclerını toplanmadan once padişahlıgın ıstegı bu idi.Ama ethem sayesınde bu engellenmıstır.

Zaten Atatürk ' un Turkluk tanımına bakarsak anlamaktayız.Kurtulus savaşı ve cumhuriyet için çok etkili şeyler yapmışlardır.

Ben hıc kımseden ulkeymıs bılmemneymıs duymadım bu yalandır.Ailem konusmaz dılı unutmuslardır.Fakat ben ısterdım ogrenmeyı konusmayı.Bunda bir problem olacagını gormuyorum ben.

Ama toprak butunlugu ımıs bılmem ne ımıs bunlar spekilasyondur başka birşey değildir.Medya abartmasıdır.Kürtlerle bir tutulması tamamen yanlıştır.Zaten çerkezler kendilerini Türk olarak tanıtırlar kimsede toprak olsun bılmem ne gayesı yoktur.bilinçlidirler .Kürtlerin bu hale gelmesının sebebi eğitimsizlik,kandırılmadan başka birşey değildir.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Tek devletli millet yapısındaki "Türk" kavramını diğer etnik döküntülerle birlikte sınıflandırırsan Moskovadan gelip Alanya'yı mesken tutan Rus'ta senden hak talep eder. Dünyanın hiç bir yerinde devletin kimliğini inkar edip kendi etnik kimliğini öne süren, böyle olupta en yüksek noktada tolerans gösteren bir devlet yok.. Bdp'de nevruz için taksim meydanını istiyormuş. Ve bu istekleri yerine getirilecekte. Bunun adıda ileri demokrasi olacak.

Şunu söyleyeyim bazılarınız tepki gösterecek ama demokrasi aynen Hitler'in Kavgam kitabındada belirttiği gibi, komünist,siyonist,liberal, emperyalist ve millet kavramını ortadan kaldırmayı hedefleyen bütün ideolojilerin beslenmesi için yaratılmış bir taban..Demokrasi cart curt bize göre değil arkadaş..İnsanoğlunun elbette temel hakları vardır ama millet bütünlüğüne kasteden her türlü fikrin dayanağı köküyle kurutulmalı.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Cömeat olay avşar çerkez kıpçak çepni yörük olayı değil. Bu unsurların ortak çatısı olan Millet olma Yani Türk Milletinin ferdi olma olayı. Çoğu çerkes ve saydığım diğer boy soy artık neyse ordan gelenler kendilerini Türküm diye nitelendiriyor zaten.

Türk'üm diyorum ben ama gururlanarak avşarım diyebiliyorum aynı zamanda çerkes gelip ben çerkesim diyince saygı duyuyorum ben ona inanın bu anadoluda da böyle. Bir farklılık bir ayrımcılık yaratmıyor bu değerler. Ama dış güçler ve onların içimizde bulunan iç mihrakları bu zenginliği bir ayrım unsuru olarak yoğuruyor oyunlarına alet ediyorlar.

Nasıl bir fransız bir kenyalı bir italyan amerika gibi bir ülkede din tarih ve kültür birliği dahi olmadan hep birlikte yaşayıp "Ben Amerikalıyım" diyebiliyorsa gururla bu topraklardanki insanlar da Ben Türk'üm demeli diyebilmeli.

Bu gidiş gidiş değil arkadaşlar. Felaket tellallığı yaptığımı düşünebilirsiniz ama osmanlının son dönemlerini hatırlayın. Gerçekten endişeliyim bu durumdan geç olacak uyanacaksınız ama iş işten geçecek.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
Toplam Hit: 2870 Toplam Mesaj: 15