Bir Klasörün İçindeki Dosyaların Formatını Tolu Olarak Değiştirmek :S
-
s.a müritler mesela bir dosyammız var,
bu dosyada .dat uzantılı dosya dolu ve 300 tane kadar bben bunların hepsini .gif yapmak istiyorum bunu yapabilen ufacık bir pogram varmı am atoplu halde yapacak.bir zahmet bakıverseniz.
-
Önce görünümden uzantıyı gösteri seç. Dosya isimlerini ekranda 1.dat, 2.dat vs şeklinde görmeye başladıktan sonra hepsini seç, birisinin üzerinde sağ tıklayıp isim değiştir 1.gif yap. Diğerleride sırayla otomatik olarak değişir. ;)
-
Kapo bunu yazdı:
-----------------------------Önce görünümden uzantıyı gösteri seç. Dosya isimlerini ekranda 1.dat, 2.dat vs şeklinde görmeye başladıktan sonra hepsini seç, birisinin üzerinde sağ tıklayıp isim değiştir 1.gif yap. Diğerleride sırayla otomatik olarak değişir. ;)
-----------------------------hoca içlerinde farklı dosyalar varmış =)
bide görünümde uzantıyı göster ççıkmadı bende yinede sağolasın.
-
O zaman;
Başlat---> Çalıştır ---> CMD
Buradan dosyaların bulunduğu klasöre git. Daha sonra aşağıdaki komutu kullan.
ren *.dat *.gif
Bunu yaz dostum
-
ozaman bütün .dat uzantılar .gif olacak?? yanılıyormuyum? yani arkadaşın bahsettigin klasordeki degil tüm klasorlerdeki dat uzantılardan bahsediyorum?
-
Doğrudur, işlem yapacağınız klasör içerisindeki bütün dat uzantılar istediğiniz yeni uzantıya dönecek ;)
-
ya hocam ben orada .dat diye örnek verdim dosyaların türleri yok :D
bildiğin boş isim mesela ; şkljgkjşlgışklh bu şeklde bunların hepsini .gif yapmam lazım :D
-
şey yap
irfanwiev i indir
toplu dönüştürme şeysi var. ilk menüde aşaıya doğru sağda caminin orda hemen görürsün onu :)
şaka bi yana, ordan çevirebilirsin üstte gözatma kısmı var ordan dönüşeceklere tıklarsın. formatı ve cıkış klasörünü seçersin.
edit: messengercache klasörümü ?
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------şey yap
irfanwiev i indir
toplu dönüştürme şeysi var. ilk menüde aşaıya doğru sağda caminin orda hemen görürsün onu :)
şaka bi yana, ordan çevirebilirsin üstte gözatma kısmı var ordan dönüşeceklere tıklarsın. formatı ve cıkış klasörünü seçersin.
edit: messengercache klasörümü ?
-----------------------------sen kahinmisin ?
:D
evet o klasör :D
-
bilgisayarım - araçlar - klasör seçenekleri - görünüm - bilinen dosya türleri için uzantıları gizle o kutucugu boş bırak tamam de.
-
uGuR bunu yazdı:
-----------------------------bilgisayarım - araçlar - klasör seçenekleri - görünüm - bilinen dosya türleri için uzantıları gizle o kutucugu boş bırak tamam de.
-----------------------------e yaptım ne oldu :S