Bira Ve F/P
-
Selamlar.
Malum dolar euro aldı başını gitti. Ekonomi çalkantıda. Devletimizin paraya ihtiyacı var.
Eh, bu para mecbur vergilerle toplanıyor. En yüksek vergiler de araba vs. den sonra alkol ve sigarada. Devletimizin bekâsı için hem içki hem sigarayı 2 katına çıkarmaya çalışıyorum. Bu hususta yardımlarınıza ihtiyacım var;Birayı (evde üretmek dışında) nasıl daha ucuza getirebileceğimi araştırıyorum.
Yakınlarda bir bakkal standart tuborg 50liği 10 liraya veriyor. 3-5 km mesafede carrefourda yamulmuyorsam 8 veya 8.5 etiketiyle satılıyor.
Kasada çaktırmadan bi de 25 kuruş depozito ekliyorlarmış onu fark ettim.
neyse git gel araç 3-4 lira yakıyor yani 4-5 birada kâra geçmiş oluyorum.
Peki bunu daha da ucuza getirebileceğim market, marka vs önerisi olan var mı?
Efese antipatim var vergi isteme meselesinden dolayı.
F/P oranı yüksek olsa yani verdiğim TL başına en yüksek alkol oranını alayım desem hangi biradan içmek gerek?
Alkolsüz bira satılıyor mu sevgili ülkemizde? Eğer satılıyorsa alıp içine vodka döksem F/P oranı daha iyiye gider mi, tadı nasıl olur?
Litrelik Marmara vs. biralardan alsam bunun yarısını gazını kaçırmadan muhafaza edebilir miyim? Plastik şişede satılıyor plastik ne kadar güvenli/sağlıklı alkol ürünlerinde? Gerçi evde yapınca da 23-25 litrelik koca plastik damacanada yaptıydık.
Şimdilik eyyorlamam bu kadar.
Teşekkürler.
Sağlıcakla,
-
Metrodan tuborg koli aliyorum bazen 3 kutu belese geliyo
-
son tuketimleri 3 yıl vs ise 3 yılda 2 katına çıkıyor
depolamak en iyi çözüm gibi geliyor(bunada ayrı dolap lazm evde :)
-
tuborg yeşil 2.7 TL ye alırdık.
ah ah akp ülkenin aq koydun.
-
En uygun olanı eve serpant alıp birde fıçı almak. Son kullanma tarihi 6 ay 50 litre fıçı
-
kimse dememiş ben diyim. alkol haramdır günahtır. hazır içmemek için bu kadar sebebin var içmeee.
-
şu anda kendin yapmak dışında . toptan bile alsan pahalı .
tavsiyem . gümrüklü bölgeden kanal çözmen . onun dışında f/p dışına çıkalı çok oldu .
samaccc tarafından 20/Tem/18 20:16 tarihinde düzenlenmiştir -
x ajan1111 bunu yazdı
kimse dememiş ben diyim. alkol haramdır günahtır. hazır içmemek için bu kadar sebebin var içmeee.
almanlarda bir gelenek vardır bir elayetin halkı ekmeksiz ve birasız bırakması yasaktır.
ayrıca hıristiyanlardada şarap kutsaldır.
ayrıca arpa suyu ve üzüm suyu candır.
rakı milli içkimizdir
günah olan şey ise haram yemek ve kendine zarar verecek şeyler yapmaktır.
alkol de vicuda zarar verir dozajı aşarsan fakat içinde şeker olan herşey vicuda zarar verir çikolata da yasak olsun o zaman.
-
x PanxeR bunu yazdıx ajan1111 bunu yazdı
almanlarda bir gelenek vardır bir elayetin halkı ekmeksiz ve birasız bırakması yasaktır.
ayrıca hıristiyanlardada şarap kutsaldır.
ayrıca arpa suyu ve üzüm suyu candır.
rakı milli içkimizdir
günah olan şey ise haram yemek ve kendine zarar verecek şeyler yapmaktır.
alkol de vicuda zarar verir dozajı aşarsan fakat içinde şeker olan herşey vicuda zarar verir çikolata da yasak olsun o zaman.
ama biz elhamdulillah müslümanız.
tamam işte alkol vücuda zararlı değil mi? bu yüzdende haram değil mi? yanlış mı biliyorum.
-
Kaç tane var hacım kolide, kaç liraya geliyor toplam?
Siyasi ve dini kısmına girmeyelim lütfen arkadaşlar, zam iyidir, lütfen siz de daha çok içmeye çalışın, sakın ha evde üretmeyin, devletimiz kazansın :)
-
x ajan1111 bunu yazdı
Muslüman olup bunu bilmeyen var mıdır ki? mesela ben müslüman değilim ama yine de biliyorum :D