Birikim Yapmak Ve Bu Birikimi Çoğaltmak İstiyorum. Tecrübe, Öneri Ve Fikirlere İhtiyacım Var. (Beyin Fırtınası)
-
akrepkral53 bunu yazdıantivirus bunu yazdı
otomat alırsın sakız, şeker, şarj aleti otomatı vs. Bir mekanla anlaşırsın. Hafta sonları gider ürün tamlarsın.
şu çok temiz iş usta benmde böyle bi niyetim var
1 2 lira bişey ama taş atip elin yorulmuyo koyuyosan bi köşeye kendi kendine kazanıyor.
arızalanma, hasar verilme, çalınma vs. gibi rizikoları var.
altın olayı bence daha mantıklı. at kenara dursun.
ya iyi de sokağa koymuyorsun ki. Arızalanınca mekanizmaları çok basit sakızın filan değiştirirsin. Şarj aletide kablo işte yapılır yani. Alırken çok düdüklenmemek lazım aslında. 10 tane filan özel üretim sipariş vereceksin.
Mesela orta yollu bir kafede aylık ortalama 100 tl filan çıkıyor sakız ve top makinasından. Makinayı 1000 tlye filan alırsın. 2 yıl de bakımıydı, malzemesiydi filan. Sonrası kar işte.
Böyle sağlam yerlere koyabilirsen çok para bırakabilir. Mesela üniversiteye o büyük kahve otomatlarından koyacaksın efsane olur. O ihaleleri filan takip edersin uzun vadede. Değerlendirilebilinir.
-
Ben ilginç bir şekilde Altın yada dolar gibi artık yükselişi zirve yapmış para birimlerine girip % olarak 10 15 beklemekten ise
Rus rublesi gibi dip yapmış paraları bulmamız lazm gibi düşünüyorum.
yani FB ye şike davası açıldığında alım yapılan Fenerbahçe hisseleri gibi
ruslar kendini çabuk toparlayacaktır. petrol bu kadar düşük fiyatta tutulamaz diye düşünüyorum tekrar varili 100 doları aşabilir. rus rublesi kendin toparlayabilir.
özetle Rus rublesi alsak nereden alırız makas ne kadar olur rusların parası 1 veya 2 yıl sonra değişirmi bişeyler olurmu ??
-
blackstone_tr bunu yazdı
Ben ilginç bir şekilde Altın yada dolar gibi artık yükselişi zirve yapmış para birimlerine girip % olarak 10 15 beklemekten ise
Rus rublesi gibi dip yapmış paraları bulmamız lazm gibi düşünüyorum.
yani FB ye şike davası açıldığında alım yapılan Fenerbahçe hisseleri gibi
ruslar kendini çabuk toparlayacaktır. petrol bu kadar düşük fiyatta tutulamaz diye düşünüyorum tekrar varili 100 doları aşabilir. rus rublesi kendin toparlayabilir.
özetle Rus rublesi alsak nereden alırız makas ne kadar olur rusların parası 1 veya 2 yıl sonra değişirmi bişeyler olurmu ??
Ben sana yöntemi anlatayım kararını sen ver.
İlk önce bir trade economics'den ülkenin genel durumuna bir bakacaksın. Enflasyonu nasıl, bütçesi açık veriyor mu, dış ticaret fazlası var mı vs
sonra gideceksin uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ülke rapolarına, yatırım yapabilme puanlarına bakacaksın.
sonra sputnik vs vb rus sitelerden siyasi ortamı biraz takip edeceksin.
sonra hükümetin alt yapı harcamalarına, eğitim harcamalarına vs bakacaksın (sadece milyar dolar bazında bakma, nitelik olarak da bak)
Baktın bunlar kendi kendine dedin ki "bu ruslar büyür arkadaş" gir rubleni al yada git direk büyük rus şirketlerinin hisselerini al vs.
Bunu yaparken de paranın hepsini ruble yapma. Pörtföyünün riskini yay her zaman. %20 ruble al mesela, %10 dolar atıyorum, %10 euro al, %20 altın al, %20 arsa al, %20 hisse al vs.
Bu işler böyle yürür yani.
-
Mesela İstanbul'da
50k
100k
200k
ile hangi yatırımlar yapılabilir?
-
Benim güzel param olsa gider bi depo tutar içine atabildiğim kadar un stoğu yaparım. İleride güzel para eder.
-
bireysel emeklilik her 100 tl için sana 25 tl verir ve fonları iyi seçersen ondan da kar edersin
-
Ben yatırımımı gayrimenkulden yana kullanıyorum
Kısa orta ve Uzun vadede hep kazandırdı
Üretilemeyen şey...
10 binede alırsın 10 milyonada
Örnek;
7 yıl önce 7 bine aldığım menkulü 70 bine sattım
Daha kısa vadelerdede iyi paralar kazandım kazandırdım en sıradan örnek...
-
BES yazmak ıcın geldım yazmıslar
-
C-force bunu yazdı
Ben yatırımımı gayrimenkulden yana kullanıyorum
Kısa orta ve Uzun vadede hep kazandırdı
Üretilemeyen şey...
10 binede alırsın 10 milyonada
Örnek;
7 yıl önce 7 bine aldığım menkulü 70 bine sattım
Daha kısa vadelerdede iyi paralar kazandım kazandırdım en sıradan örnek...
bu önümüzdeki senelerde geçerli olmayabilir.
2002 de Türkiye geneli yapı izin sayısı 47.074
2017 de Türkiye geneli yapı izin sayısı 117.148
neredeyse senede 3 kat daha fazla yapı izni alır olmuş sektör. bu devran böyle dönmez. ha uzun vadede her türlü kazandıracaktır. istatistik tuikten çektim
-
Arsa