Bonsai Yetiştirmek
-
HeyQirs bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
bende gittim bugün koçtaşa ama bonsai kalmamış bende marginata aldım indirimdeydi güzel kısa boylu ubldum bi tane onu bonsai ye çeviricem bakalım olucakmı
29a vardı maltepe koc tasta bi boka benzemıyordu tuzladan aldım bende
trabzondayım ben kalmamış ne zaman geliceği belli değil dedi bende gittim normal aldım onu bonsai ye çeviricem yaza dogru
-
edit tekrar yazım
Baracuda tarafından 25/Şub/14 23:43 tarihinde düzenlenmiştir -
tahta bunu yazdı
Hocam ben Peyzaj Mimarıyım
Bazı arkadaşlar detaylı olarak yazmış zaten ama bende bazı şeyler söylemek istedim
denildiği gibi tohumu falan filan yoktur, bir yetiştirme şeklidir her bitkinin bonzaisini yapabilirsin
2-3 şekilde yaplılır
Kökleri ve dalları belirli zamanlarda periyodik olarak budanır ve büyümeyi önleyen vitamin ve hormonlar katılarak bodur kalması sağlanır
Ya da bir türün gövdesine başka türün dalları aşılanır, böylece gövdesi daha kalın yaprakları daha zarif türler elde edilebilir
tellerle şekil verilerek çeşitli şekillere de sokulur
Ama genel olarak arkadaşlar doğru söylemiş bakımı ve yetiştirilmesi zordur
Bende Begonvil bonzaisi yapıyorum evde
bilgi için teşekkürler hocam
-
HeyQirs bunu yazdıOCEANUS bunu yazdıHeyQirs bunu yazdı
gittim aldım bu gun bı tane akcaagac :D 7 tane pardon :D
Konu açarak sizleri de bu işe dahil etmiş oldum :D
Tohum olarak mı aldın yoksa fide olarak mı ?
fide diye biliriz kucuk agac aldım ben bıldgın dallı budaklı ama 40-45 cm olarak
hayırlısı olsun :)
-
break bunu yazdıOCEANUS bunu yazdı
Arkadaşlar selam uzun zamandan beri aklımdaydı bu ağaçların tohumlarından alıp yetiştirmek istiyorum bu konuda bilgili arkadaşlar var mı ?
Yetiştirmek gerçekten zor yaklaşık 5 yılda falan mükemmel güzel görünüme geliyorlar ve çok değerli ve pahalılar.
Kimine göre uğraşılmaz zor iş gibi gelebilir belki ama ileride ne olur bilemem bir başlangıç yapmak istedim öğrenmem gereken şeyler var etraftan bilgi topluyorum.
Gittigidiyor da tohumları satılıyor Buradan bakabilirsiniz.
ilgilenen veya bilgili arkadaşlardan öneri almak istedim Gittigidiyor da 5 Acer tohumu diye geçiyor fotoğrafta görüldüğü gibi birebir aynısı olmuyormuş yaprak rengi farklı olabiliyormuş büyük ihtimal bu tohumdan alabilirim.
ilk başlangıç olarak nelere dikkat etmem gerekiyor ?
Tohum mu almak daha mantıklı yoksa fide almak mı ?
IKEA 'da agac 5TL.
doğrudur hocam farklı fiyatlara satıyorlar
eyvallah sağol
-
Baracuda bunu yazdı
bende gittim bugün koçtaşa ama bonsai kalmamış bende marginata aldım indirimdeydi güzel kısa boylu ubldum bi tane onu bonsai ye çeviricem bakalım olucakmı
valla bakıyorum arkadaşlar sizler de sardınız bu işe :)
kolay gelsin
-
hocam bende almayı düşündüm fakat yetiştiremem diye almadım onun yerine kamkat bitkisi var ondan aldım 2 tane yaklaşık olarak 40cm boyunda üzerinde meyvesi bile var :D
http://mcdn01.gittigidiyor.net/3125/KAMKAT-KUMKUAT-AGACI-UZERI-MEYVELI__31250485_0.jpg
-
bende almak istiyorum online alabileceğim veya istanbulda tavsiye ettiğiniz yer var mı?